Vred kvinde
© iStock

10 hjernedødt frustrerende faser, du går igennem, når din cykel bliver stjålet

Bitterhed og had er en farlig kombi, og folk omkring dig bør gå i dækning!

20. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. Opdagelsen 

Du er på vej ud af døren. Tasken flyver efter dig, og du når kun lige at få både dine ben og overkrop med dig – det der med at komme til tiden, er ikke lige din stærke side. Da du når ud på gaden, finder du nøglerne frem for at låse din cykel op, men den er væk. ‘Parkerede jeg den et andet sted i går?’ Nope. Den er stjålet. Satans. 

2. Vreden 

“Hvem fanden er den I.D.I.O.T., der har neglet min cykel? Jeg HADER det egoistiske møg-væsen, der ikke kan holde nallerne for sig selv. FOR HELVEDE ALTSÅ!” Selvom de andre på gaden ikke ligefrem bakker dig op i dit vredesudbrud, er du stensikker på, at de er enige (de tør i hvert fald ikke sige andet, din badass!). 

3. Erkendelsen

Jamen, hvad skal du nu gøre? Selvom din vrede giver dig massive mængder af kræfter, som du ikke anede, at du havde, hjælper de dig ikke fra A til B. Det begynder at gå ægte op for dig, at din elskede cykel er væk, og det er tid til, at du lægger en plan. 

4. Hadet

Planen bliver at hoppe på den nærmeste bus. Du sætter dig ind i 1A. Efter 2,7 sekund går det op for dig, hvorfor du havde en cykel. Offentlig transport er dødens pølse. Skrigende babyer, ham med leverpostejmaden og ældre mennesker, der kræver deres plads. Dit had til busturen kommer snigende, og du centraliserer det fluks over på hadet til din cykeltyv. Had er en farlig ting! 

5. Sorgen

Du savner din gamle jernhest. Den var SÅ meget mere end en smart transportløsning – I havde et ægte bånd. Din cykel var med på byturen, hvor du mødte din kæreste, og det var på en cykeltur til stranden, at de vigtige tre ord blev sagt første gang. Rørstrømsk? Overfølsom? Sentimental? Folk kan kalde dig, hvad de vil. Din sorg brænder ægte indeni dig! 

via GIPHY

6. Bitterheden

Du ser, hvordan alle andre i højt humør suser gemmen byen på deres cykler. ‘Behøver I at tvære det ud direkte i mit ansigt? Og hvad med min cykelhjelm? Hvad i alverden skal jeg nu bruge den til? INTET!’ Bevares, du ved godt, at bitterhed er en grum ting, men det er skisme svært at styre din puls, når du mangler dit foretrukne transportmiddel.  

7. Hævnen

Du ved godt, at dine tanker er beskidte, men du kan ikke gøre for det. Du har lyst til hævn. Problemet er, at du ikke aner, hvem du skal hævne dig på, så selvom lysten til selv at blive cykeltyv melder sig, holder du dig i skindet. Du ved godt, at det ville blive en bitter hævn og ikke ramme den rette. 

8. Løsningen

Det er det sidste, du har lyst til, men tiden er kommet. Du bliver nødt til at købe dig en ny cykel. Det er de mest frustrerende penge, du længe har brugt, men hvis du ikke skal blive helt sindssyg af den offentlige transport, bliver du nødt til at gøre noget nu.

9. Savnet

Din nye cykel bliver aldrig ligeså god som din skønne, gamle cykel. Styret er alt for højt, sadlen giver dig ømme baller, og hjulene knirker ikke på samme måde, som de gjorde på gamle, røde Bertha. Savnet er næsten ligeså stort, som da din første kat, Hr. Misser, døde, da du var syv år gammel.

10. Minderne

Okay, alting er ikke, som de var engang, men det er tid til at komme videre. Du begynder så småt at acceptere din nye Kildemoes, og heldigvis vil du jo altid have minderne tilbage (ligesom fra dengang du var på højskole)

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?