10 ting, du skal vide, når din veninde får en baby

Du føler dig lidt bagefter, men okay, hun fik faktisk også bryster først, så måske er alt, som det skal være

16. marts 2017 af Marianne Fischer

1. Du bliver spurgt om, hvornår du selv skal have børn. Du kender sandsynligvis ikke svaret, men du kan ligeså godt indøve ét. For spørgsmålet vil komme lige så ofte som spørgsmålet om, om du vil have en gin og tonic, kom hver fredag, inden hun fik børn. Dengang kunne du også svaret i søvne…

2. “Skal vi mødes om en halv time?” Kommer I aldrig til at sige til hinanden igen. Ja, du skal da også lige have sko på først, men hun skal altså pakke noget, der svarer til den kuffert, du tog med på sommerferie.

3. Sørg for at have din egen underholdning med. For du får helt sikkert en del alenetid, når I endelig får en aftale i hus. Og det hjælper ikke, hvis du også begynder at græde.

4. I får begge svært ved at koncentrere jer om jeres samtale. Hun skal holde et vågent øje med baby, og du har travlt med at indånde den søde babyduft. Helt ærligt, kan man snart få den duft på flaske?

5. Du får et større perspektiv. Din tredages krise over, at Kristian ikke har svaret på din sms, forsvinder, så snart din venindes baby smiler til dig. At du så smadrer din telefon i raseri, når du er alene, er en anden sag.

6. Din veninde er sej. Pludselig er din fredagsbedrift... ja, du vandt godt nok den drukleg meget overbevisende, men det er ikke noget, du praler med. Din veninde har ikke sovet i en uge og sidder stadig oprejst. Sidst det skete for dig, var på en festival for 7 år siden, og da havde du ikke ansvar for et andet menneske.

7. Det er ikke dig, der blevet kedelig – hun er bare virkelig træt. Men når du skal vide, at når hun kæmper som en gal for at holde øjnene åbne, så er det, fordi hun virkelig, virkelig gerne vil følge med i dit liv. Det er bare en lidt større udfordring, end det var dengang, I begge gabte, bare fordi I havde været på job i otte timer.

8. Hun forstår dig, når du selv bliver mor. Og det er altså lækkert at have en anden end sin egen mor at spørge til råds – plus hun har taget tørnen med at tilvænne resten af venindegruppen på en baby.

9. Du kommer til at sætte mere pris på din frihed. Du elsker lille Clara, men åh, hvor er det lækkert, at du selv bestemmer, hvornår du skal smide din BH.

10. Jeres venskab er stadig vigtigt. Selvom det kan være svært at finde tiden til hinanden, så betyder du stadig meget for hende. Er du i tvivl om, hvorvidt I stadig er veninder for livet, så se med her.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?