Rita
© TV2

12 ting, du virkelig kan sætte dig ind i, hvis du er venindegruppens folkeskolelærer

Der er ingen grænser for, hvor meget forvirring det skaber, at du planlægger i uger i stedet for datoer

15. januar 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen
1. Dit planlægger-gen er større end alle dine veninders tilsammen. Og du ved, at hvis et projekt skal sættes i søen, er det dig, der skal tage planlægger-kasketten på (og det forventer dine veninder i øvrigt også, at du gør). 

2. Du står altid klar med et indslag eller en leg, når I holder fest. Børn og fulde folk er jo nærmest én og samme ting, så dine veninder kan godt klare lidt underholdning, som du ellers bruger i klasselokalet (og du skal tysse på dem cirka ligeså mange gange undervejs). 

3. Du forstår vigtigheden af praktisk påklædning. Nej, gummistøvler og regntøj er ikke det mest sexede i verden, men det virker!

4. Du planlægger i uger i stedet for datoer. Og det skaber altid forvirring blandt veninderne.

5. Forventningerne er tårnhøje, når I spiller Bezzerwizzer, og spørgsmålene om dine linjefag bliver smidt på bordet. Men hey, bare fordi du underviser i historie, ved du altså ikke, hvilket år dampskibet blev opfundet.

6. Når ting skal forklares, gør du det helt automatisk. Det er måske lidt en miljøskade, men når I eksempelvis spiller et spil, ville det være helt utænkeligt, hvis det ikke var dig, som skulle forklare reglerne.

7. Du er ærlig talt ret træt af at høre på, hvor meget ferie du har. Både fordi det er løgn, og fordi du i den grad har brug for ferie for at samle kræfter til at tage endnu en tørn med andres unger. 

8. Og “de uanede mængder af ferie” er ikke just lykken, når veninderne spørger, om du kan rejse med dem på ferie midt i marts. Suk, hvad tror de selv?

9. Du kan altid skaffe store mængder af alverdens ting og sager – og dine veninder elsker dig for det. “20 badminton-ketchere? Intet problem, dem låner jeg lige ovre i hallen.”

10. Kaffe er din eliksir, og dine veninder skal ikke prøve at servere te for dig.

11. Det er altid dig, veninderne kommer til, når de skal have læst korrektur på en opgave eller en jobansøgning. I eksamensperioderne er det jo nærmest et deltidsjob (men du nænner ikke at minde dem om, at du jo for pokker havde matematik og ikke dansk som linjefag!).

12. Du er lidt småtræt af, at dine veninder går ud fra, at du elsker ALLE børn. Ja, deres unger er søde, men bare fordi du er lærer, har du altså ikke et stort behov for at passe børn uden for arbejdstiden. Får du måske overtidsbetaling for det? I think not. 

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?