Tampon
© iStock

Er det fup eller fakta, at din menstruation synkroniserer sig med din venindes?

En ny undersøgelse giver os endelig svaret!

26. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Rammer dig og din veninde også den hårde menstruationsuge samtidig, hvor I begge kæmper med umenneskelige smerter og uoverskuelige humørsvingninger? 

Det er en klassisk myte, at kvinder får menstruation på samme tid, hvis de bruger meget tid sammen – men er det fup eller fakta? 

Har alfa-livmoderen magten?

Eksperter har i mange år forsøgt at finde frem til sandheden. I 1971 fandt en gruppe forskere eksempelvis ud af, at der i grupper af kvinder findes en alfa-livmoder. Alfa-livmoderen er stærkere end de andre i gruppen, og den kommer til at styre resten, som tilpasser sig ved at få ægløsning på samme tid som den magtfulde alfa-livmoder.

Det lyder måske lidt som en fortælling om alfa-hannerne i Løvernes Konge, og nu viser det sig, at den liiiidt crazy teori måske heller ikke holder helt stik. En ny undersøgelse viser i hvert fald, at det slet ikke passer, at din cyklus synkroniserer sig med dine veninders. 

Ny undersøgelse giver svaret

Det er firmaet bag app'en Clue, der står bag undersøgelsen. På Clue kan du holde styr på din menstruationscyklus, og det er data fra Clues tusindvis af brugere, der er blevet brugt i undersøgelsen.

Clue spurgte deres brugere, om de ville deltage i undersøgelsen, og om de kendte en anden bruger af app'en. Brugerne skulle svare på, hvordan de kendte den anden bruger (eksempelvis som veninde eller søster), og om de boede sammen eller ej.

Clue fandt frem til 360 par, som de kunne analysere. Det viste sig, at langt størstedelen (273 par) ikke fik deres menstruation samtidig, men tværtimod kom der flere og flere dage mellem deres cyklusser. 

Tilfældighedernes spil 

Du er formentlig ikke den eneste, der har diskuteret synkrone menstruationer i venindegruppen, men nu kan du altså bringe sandheden på bordet. For nej, der er ikke en højere magt eller en hormonfyldt forklaring, der gør, at du får menstruation samtidig med din veninde – det er formentlig bare ... tjah, et tilfælde.  

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?