Hvem sagde køkultur?

Forleden dag stod jeg i køen i Netto, da en velkendt situation udspillede sig. I kender det nok allesammen.

Man står i en voldsomt lang kø, der næsten strækker sig helt ned til køleafdelingen, fordi man (igen) er kommet til at handle ind lige før spisetid. Ligesom alle andre. Allerede dér er man en anelse irriteret. Både lidt på sig selv, fordi man gik ind i et supermarked på dette hellige tidspunkt. Og ikke mindst på alle de andre kunder i køen – særligt dem, der står foran en selv. Enten fordi de er langsomme, har købt irriterende store mængder varer eller noget helt tredje.

Nu har jeg efterhånden bevæget mig godt frem i køen. Og så sker det magiske. En Netto-medarbejder bringer meddelelsen ”Jeg åbner en ekstra kasse”. Jeg når lige akkurat at ånde lettet op. Efter at have tilbragt 7-8 minutter i køen og have leget ”Kender du typen?” (ja, inde i hovedet selvfølgelig) på samtlige andre kunder på baggrund af indholdet i deres indkøbskurv, er ventetiden nu endelig snart forbi…

Man ak, nej.

For hvem spæner frem mod den kasse, der netop skal til at åbne? Selvfølgelig dem, der står allerbagerst i køen og maksimalt har ventet i 30 sekunder. Lige ind foran alle os andre, som har ventet mindst ti gange så længe. Undskyld mig, men siden hvornår blev det i orden? Og jeg ved skam godt, at det ikke er en ny tendens. Men jeg bliver lige overrasket hver gang, de bagerste folk i køen kommer spurtende op og springer hen til den nyåbnede kasse lige for næsen af mig. Det burde da være logik for burhøns, at man lader dem, der har ventet længst tid, komme til først.

Jeg undres. Jeg forstår ganske simpelt ikke, hvordan man kan have så travlt, at man snyder foran andre mennesker? Står man lige der og vurderer, at ens tid er vigtigere end de andre kunders?

I sådan en situation begynder ordene altid at flyve rundt i hovedet på mig og danne sætninger på kryds og tværs. Det vrimler pludselig med tanker, undren og forbavselse. Ingen af ordene krydsede dog mine læber den dag. Jeg er tilsyneladende mere typen, der skriver dem ned.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]

 

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?