Cæsarsalat
© Thomas Dahl

Nem aftensmad: Superlækker cæsarsalat

Sund salat med en dressing, der smager af flere timers arbejde i køkkenet – men kun tager en halv time

24. maj 2017 af Nicolai Buddig

Tid: 30 minutter

Pris: 75 kr.

Sværhedsgrad: Nem

SALAT

  • 1 stort hoved romainesalat eller 4 små hjertesalater
  • 280 g kyllingefilet
  • 1/2 dl olie
  • 200 g ciabattabrød
  • 70 g revet parmesan

Skyl salaten, bræk den i store stykker, og lad dem dryppe af. Skær kyllingen i strimler, og steg dem på panden i en skefuld olie. Skær brødet i tern på cirka to gange to centimeter. Dæk bunden af en pande med olie, og rist brødet, til det bliver sprødt og gyldent - drys til sidst med salt. Vend salat, kylling og halvdelen af croutonerne med dressingen, og anret på fire tallerkener. Drys med parmesan og de sidste croutoner.

DRESSING

  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl olie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 citron (kun saft)
  • 1 fed hvidlød
  • 30 g revet parmesan
  • salt og peber

Hæld alle ingredienser i blenderen, og kør det glat (alternativt kan du bruge en håndmikser).
Justér konsistensen med et par skefulde vand, så den ikke er for cremet.

TiP! Lav lækre parmesanchips af resten af osten ved at rive den ud på bagepapir i små bunker. Sæt ostebunkerne i en 160 grader varm ovn, og lad dem smelte, til kanten af chipsen bliver gylden (2-4 minutter). Hold godt øje med dem, for det går lynhurtigt!

Bragt første gang i Woman nr. 169

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?