Opskrift: Hjemmelavede Twix-barer

Hvorfor købe Twix-barer, når du kan lave dem selv? Disse er super nemme og lækre

18. oktober 2015 af Camilla Pilgaard

Twix er en klassisk chokoladebar med kiks og karamel – her får du en lækker hjemmelavet udgave, som er virkelig nem at lave. Server den til aftenkaffen, eller skift fredagsslikket ud med en lækker hjemmelavet chokoladebar.

Ingredienser (16 stk)

125 g hvedemel

20 g flormelis

65 g smør

Et halvt pisket æg

2 spsk koldt vand

1⁄2 dåse dulce de leche (køb en færdiglavet karamel, eller lav selv din dulce de leche ved at koge en dåse kondenseret mælk ind)

250-300 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Hvis du ikke har købt en færdiglavet karamel, så start med at koge en dåse kondenseret mælk i en stor gryde med vand i 3,5 time. Når den er kølet helt af, tilsættes 1⁄2 tsk havsalt.
  2. Hæld hvedemel og flormelis i en stor skål. Smuldr smør ud i melblandingen, til det er godt fordelt. Saml herefter dejen med 1⁄2 pisket æg og 2 spsk koldt vand. Lad dejen hvile 1⁄2 time på køl.
  3. Rul dejen ud så den er ca 3-4 mm tyk. Skår herefter dejen ud i aflange stykker af 2 x 8 cm. Der bliver ca 16 stykker af dejen. Bag kiksene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 min, eller indtil de er gyldne. Lad dem køle helt af.
  4. Put halvdelen af karamellen i en sprøjtepose og sprøjt forsigtigt et lag karamel oven på hver kiks. Stil kiksene i fryseren i ca 1 time, inden de overtrækkes.
  5. Smelt 250-300 g. mørk chokolade (den må ikke være for varm), og hæld chokoladen i et højt smalt glas. Dyp først den ene ende af de frosne barer i chokoladen og derefter den anden ende. Husk at lade dem dryppe lidt af.
  6. Lad chokoladen størkne inden de serveres.

 

Tip! Opskriften er utrolig nem – det sværeste er ventetiden. Kog derfor karamellen dagen inden, så den kan køle helt af, eller køb en dåse færdigkogt karamel. Husk dog stadig at tilsætte lidt salt, hvis du køber en færdigkogt dåse.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?