Kufferterne er pakket - så mangler jeg bare et sted at tage hen...
Kufferterne er pakket - så mangler jeg bare et sted at tage hen... © iStock

Sådan tager du på singleferie

Hvad gør du, når du ikke har en kæreste, og alle dine venner har andre ferieplaner?

7. juli 2009 af Redaktionen

Sådan tager du på singleferie

Du har endelig fået ferie. Er der noget, du virkelig trænger til - og ikke mindst fortjener, så er det en rejse til sydens sol. Men ak. Alle dine venner har forlængst lagt rejseplaner med deres kærester, familie og andre venner. Og hvad gør du så? Du dropper singlesommerens panikanfald, tænder op for rejsefeberen og tager på singleferie.

 

Woman viser dig, hvordan du gør.


Rejs alene

REJS ALENE

Der er cirka en million singler i Danmark, og du kan godt regne med, at der er mange af dem, der tager på ferie - alene. Måske tænker du, at det kan du ikke, fordi det er for pinligt. Men i virkeligheden er det ikke længere noget tabu at rejse alene på ferie. Flere og flere gør det på lige fod med at speeddate og netdate. I løbet af de sidste tre år er antallet af solgte singlerejser steget eksplosivt, så du kan også godt regne med, at du er ikke den eneste, der tager af sted. Og faktisk tager de fleste unge mænd, der tager på singleferie, af sted for at møde deres drømmekvinde - og tænk en gang, hvis hun var dig!

Inden du rejser
Før du begynder at bestille rejse, skal du først og fremmest gøre dig det klart, hvad der er vigtigt for dig på din ferie. Vil du ud og møde andre singler og få nye venner? Leder du efter prinsen på den hvide sandstrand, eller vil du ligge helt alene med en bog og dase i en uge?


Vær ærlig over for dig selv og mærk efter, hvad du har brug for. Husk, at det er din ferie.

Først når du har helt styr på dine ønsker, kan du begynde at planlægge, hvor du vil rejse hen.


Når du vælger rejse

Lad være at bestille den første og bedste singlerejse, du ser. Beslut dig for at målrette din søgning efter, om du vil til sand, strand og vand, ud at opleve kultur og arkitektur, eller om der skal stå shopping på menuen. Skal det være en uges charterferie eller tre uger med rygsæk ned igennem Europa? Stil dig selv de spørgsmål, så du ved, hvilke kriterier du skal søge efter i det store udbud, der efterhånden er på singlemarkedet - Så havner du også sammen med ligesindede singler, der vil have det samme ud af deres ferie som dig. Allerede her er du godt på vej til at få en succesoplevelse.

Flere og flere rejseselskaber er ved at få øjnene op for singleferier, nogle af dem er:

Apollo Rejser

Nadana Tours

Adventuredk (Grupperejser for dig mellem 18 og 30 år)

Ung Rejs (Hvis du er under 26 år...)

Derudover er der også visse datingsites, der arrangerer ferieture for deres medlemmer:

Dating.dk

Scor.dk

Er du til noget helt specifikt som campingferie, har Dansk Camping Union specialiseret sig i singlecamping.

På rejsen

 • På de fleste singleferier kan du på forhånd tilmelde dig til arrangementer og udflutger sammen med de andre, der er med på turen. Hvis ikke du har gjort det hjemmefra, er det en god idé at gøre det som noget af det første.

  Hvis du ikke lige ved, hvordan du skal starte en samtale med dine medrejsende, så læs artiklen nedenfor:

  Sådan bliver du god til det

  Er du ude på at score en af de søde singlemænd - eller en lækker udenlandsk bartender, kan du få alle de gode fif nedenfor:

  Flirt og forfør med hele din krop

 • Orientér dig i området, hvor du bor, mens det er lyst. Når du rejser alene som singlekvinde er det dumt, at rende forvirret rundt efter mørkets frembrud. Skulle du fare vild, så se ud som om, du har styr på, hvor du er og gå ind i en butik eller på et hotel og bed om hjælp. Lad være at stå og rode med dit kort ude midt på gaden.

 • Frem for alt: Husk at have det sjovt og pas godt på dig selv!

Find en rejsepartner

FIND EN REJSEPARTNER

Er det alligevel lidt for grænseoverskridende for dig at rejse helt alene, så er der en anden mulighed: Find en rejsekammerat, som du kan tage af sted med. Der er mange steder på nettet, hvor du kan søge efter en rejsepartner - men husk, at det betyder, at det ikke kun er dig selv du skal tænke på, når du rejser. I er pludselig to, der skal have det hele til at hænge sammen.

Inden du rejser
Find ud af med dig selv, hvilken type ferie du vil på og målret din søgning. Brug DinRejsepartner.dk og opret en profil. Det er gratis, og du kan lede efter destinationer, som andre brugere gerne vil besøge eller har besøgt. Eller du kan søge på rejsens formål, som andre brugere prioriterer højt, for eksempel aktivferie, vandreferie, solferie, singleferie, wellness og meget andet.

Når du har fundet en med fælles interesser, er det en god idé at mødes, inden I aftaler at rejse sammen. For én ting er, at I vil det samme, noget andet er, om I har en god kemi og kan være sammen 24-7 på rejsen.


Når du vælger rejse
Det er ekstremt vigtigt, at I planlægger turen godt hjemmefra. Hvad vil I se, hvor mange penge skal I bruge på at gå ud at spise om aftenen, vil I selv lave mad, skal I sove længe og alle de ting, I kan blive uenige om, når i er nået frem til destinationen. Sørg for at være ærlige, når I taler om jeres ønsker og respektér, at I ikke vil det samme hele tiden. Måske er det en god idé at aftale, at I har en eller flere dage hver for sig, hvor I laver hvad I har lyst til hver især og mødes om aftenen og deler jeres oplevelser med hinanden.

Vælg et rejsemål, der tilgodeser begge jeres behov og kan indfri alle jeres forventninger.

På rejsen

 • Hvis alt er veltilrettelagt allerede på forhånd, er der stor chance for, at det bliver en god ferie. Men du kan nok ikke undgå, at der undervejs skal indgåes nogle kompromiser. Derfor kan det være en god idé at være på forkant med tingene. Læs derfor nedstående artikel, inden du rejser:

  Sådan undgår du gnidninger på ferien
 • Lav nogle klare aftaler om mødetidspunkter, hvis I skal noget forskelligt. Og overhold dem.
 • Bliver I alligevel uvenner over et eller andet, nytter det ikke noget, at du går og smækker med døren. I er to af sted sammen og har et ansvar overfor hinanden. Derfor kan du ikke reagere, som du måske ville gøre derhjemme. Tæl til ti og prøv at løse jeres konflikter konstruktivt.
 • Vigtigst af alt skal du være villig til at ændre planer undervejs. Det kan være, der lige pludselig sker et eller andet, som I ikke vidste hjemmefra. Og det er ofte de mest spontane ting, der er de sjoveste!

Så kære singlekvinder: Spring ud i det og nyd sommeren - det du fortryder, er som regel det, du ikke gør. Så afsted det gik. GOD REJSE!

Artiklen er tidligere bragt i magasinet.

Hvad synes mændene?