Her er de uskrevne regler, når I vil ‘put a ring on it’

Vent... Hvilken hånd er det nu, den skal på?

23. september 2016 af Redaktionen
Drømmemanden er på vej ned på knæ. Men hvordan er det nu lige med alle reglerne omkring ringene? Det behøver du slet ikke bekymre dig om, vi guider dig nemlig ud af krisen.

Gør, som I vil 

Nu om dage er der stor forskel på, hvordan forlovede par bruger ringene. Der findes ingen forkerte måder!

Én ring?

Mange par nøjes med en enkelt ring, der både fungerer som forlovelses- og vielsesring. Den kan så blive pudset op, få en ekstra sten i eller en ny inskription, så der sker lidt i forbindelse med brylluppet.

To ringe? 

Nogle kvinder får først en forlovelsesring og derefter en vielsesring. Den første har tit en sten med god blingfaktor i – og den anden er klassisk og glat. I kan eventuelt vælge forlovelsesringe i sølv og vielsesringe i guld for at symbolisere skiftet. Forlovelsesringen kan så leve videre som almindelig ring efter brylluppet.

Hvilken hånd? 

Ifølge traditionen skal forlovelsesringen sidde på venstre ringfinger og vielsesringen på den højre. Den mest brugte forklaring er, at forlovelsesringen skal på venstre finger, fordi kærlighedens åre går fra hjertet til venstre ringfinger. Højre hånd bruger du til at aflægge troskabsløftet i kirken med, og derfor sidder vielsesringen der.

Hvad med ham?

Ofte er det kun kvinden, der får en forlovelsesring – manden venter til vielsen. Men igen: Det er helt op til jer. Hans ring er næsten altid helt glat og enkel.


Artiklen har tidligere været bragt i magasinet.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?