Vinhacks | rødvin hældes op i glas
© iStock

6 geniale hacks, du ikke kan leve uden, hvis du også elsker vin (i alle farver)

Vi elsker vin – og vi elsker hacks, der gør det endnu lækrere at drikke de liflige dråber!

21. oktober 2017 af Sarah Lyster Nielsen

Rødvin, hvidvin, rosé – det hele er godt, men det kan, utroligt nok, blive endnu bedre. Vi har samlet seks smarte hacks, der gør tilværelsen som vinelsker endnu nemmere – så det kan du jo passende fejre med et glas vin!

1. Si korken fra

Hvis du har været så uheldig at få prop i vinen, kan du nemt si det fra med et kaffefilter. Du sætter bare kaffefilteret over glasset, og så hælder du – nemt!

2. Køl vinen ned hurtigt

Hvis vinen er lige varm nok, og du virkeligt craver et glas kølig vin, så kan det heldigvis også fikses.

Du tager noget køkkenrulle og gør det vådt; herefter ruller du vinflasken ind i det våde papir og stikker den i fryseren, og efter 20 minutter har du en kold flaske vin.

Skal det gå endnu hurtigere, skal du bruge vand, is og salt. Du hælder koldt vand og is i en spand og tilsætter saltet, der reducerer vandets frysepunkt. Herefter stikker du vinflasken i spanden og tilføjer mere is, og 10 minutter senere kan du læne dig tilbage med et køligt glas vin i hånden. 

3. Opbevar vinen, så den holder længere

Opbevar vinen vandret i stedet for stående, da vinen så holder længere, og smagen holder sig frisk. Vinen skal stadig drikkes inden for tre-fem dage efter åbning – men det burde heller ikke blive et problem…

4. Spot, om vinen er blevet dårlig

Hvis du af uransagelige årsager har haft en åben flaske vin stående lidt for længe, er det meget smart at kunne lure, om den er blevet dårlig, eller om den stadig kan drikkes.

Det gør du først og fremmest ved at lugte til vinen. Hvis den lufter af eddike, sauerkraut, brændt gummi eller hvidløg, skal du ikke drikke den. Det samme gælder, hvis den lugter af æblegrød eller brændte skumfiduser.

Hvis vinen er blevet mere brunlig, har luftbobler, som ikke skal være der, eller har bundfald, skal du heller ikke drikke den. En god tommelfingerregel er, at hvis vinen ikke smager eller lugter, som den gjorde, da du åbnede den, skal du nok bare hælde den ud.

5. Ilt vinen med en blender

Rødvin skal gerne iltes for at få den bedste smag frem, men helt ærligt – hvem gider vente en time med at drikke vinen? Her kan du heldigvis snyde lidt, hvis du har en blender: Hæld vinen i blenderen, giv den 30 sekunder på høj hastighed, og så er den klar til at drikke.

6. Lav smarte isterninger

Isterninger kan hurtigt køle et glas lunken rosé eller hvidvin ned, men desværre bliver vinen også lidt vandet af det, og det duer jo heller ikke. Tricket er selvfølgelig at lave isterninger af rosé eller hvidvin, så du får et koldt glas vin, men uden at gå på kompromis med smagen. 

Hvis du ikke orker isterningebakkeshowet, kan du også smide en klase vindruer i fryseren – de fungerer nemlig også fantastisk som isterninger, og så er der også en lille snack!

Kilde: Cosmopolitan.com, thespruce.com

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?