Big Bang Theory, Sheldon
© Warner Bros., Big Bang Theory

Går du altid for sent i seng, og elsker du din snoozeknap liiiidt for meget?

Så har du faktisk en vigtig fordel!

13. marts 2017 af Amalie Blixt

Du har måske hørt, at folk, der sover længe, er dovne og uambitiøse, og at du derfor helst skal have været en tur til spinning og læst dagens nyheder inden klokken slår 7, hvis du gerne vil blive taget seriøst af verden.

Men hvis du har en tendens til at komme lidt for sent i seng hver aften og misbruge snoozeknappen hver eneste morgen, så skal du bestemt ikke skamme dig!

Natteravne har en høj IQ

Undersøgelsen Why night owls are more intelligent har nemlig fundet en klar sammenhæng mellem det at være lidt af en natteravn og at have en høj IQ (og apropros natteravn, så læs lige de her guldkorn fra Rasmus Seebach, som har skruet HELT op for pladderromantikken). 

Britiske forskere har undersøgt søvnmønstre og intelligens blandt amerikanere i 20’erne – og resultaterne er overraskende, men bestemt positive, hvis du er B-menneske.

De klogeste testpersoner havde en IQ over 125, og de sov i gennemsnit fra 00:29 til 07:52 på hverdage og fra 01:44 til 11:07 i weekenderne. Lyder det som dit søvnmønster? Så tag imod dette lille selvtillidsboost, og tryk du bare en ekstra gang på snoozeknappen i morgen tidlig!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?