Langdistanceforhold - sådan!

Skal du have kærligheden til at fungere over store afstande? Så få de gode råd her

18. juni 2015 af Redaktionen

Skal du eller kæresten rejse i en længere periode, bo i udlandet på grund af studie eller arbejde, eller er manden i dit liv bosat langt væk eller på tværs af landegrænser? Fortvivl ikke, vi har samlet de bedste tips og tricks til, hvordan du og din kæreste får et langdistanceforhold til at lykkes - og hvordan I får kærligheden til at blomstre over store afstande.

 

1. Træf en beslutning

Det kan lade sig gøre at have et velfungerende forhold til en mand, der bor i en anden by, den anden ende af landet eller endda i udlandet. Met kræver, at I tager en fælles beslutning om, at det skal være jer. Det er en god ide at drøfte, hvad der rent praktisk skal til, for at jeres forhold kan komme til at fungere - og er de praktiske forudsætninger på plads, og har I virkelig lyst til hinanden, så beslut jer for, om I er villige til at satse 100% på hinanden.

2. Tal sammen 

Kommunikation er nøgleordet og omdrejningspunktet i ethvert forhold - og endnu vigtigere når I befinder jer langt fra hinanden rent fysisk, for i et langdistanceforhold har I ofte kun den nærhed, I selv skaber med jeres ord. Jeres samtaler er derfor en stor del af jeres forhold, og det er derfor vigtigt, at I finder tid til at tale sammen.

 

Det er forskelligt fra person til person, hvor meget og hvor ofte I har brug for at tale sammen for at holde ilden ved lige, men snak med din udkårne om jeres behov og indgå et kompromis. Så snak om jeres individuelle behov for hvor ofte og hvor meget I skal tale sammen, så I kan justere det i forhold til hvor stort savnet er, og hvor meget tid I har til hinanden - tøv ikke med at melde klart ud, om du får nok, for lidt eller for meget kontakt med din elskede - utilfredshed nager nemlig ekstra meget i et langdistanceforhold, når du ikke lige kan få et kram til at gøre det hele godt igen.

 

3. Aftal telefon-dates 

Et godt råd til at holde kontakten ved lige på er at lave telefon-dates: Aftal et fast dagligt eller ugentligt tidspunkt, hvor I kan tale sammen, og overhold jeres aftale, som var det en rigtig date. Ikke noget med at tjekke mails, rydde op og sende sms'er til veninderne, mens du lytter til din kærestes ord! Det kan være en fordel at bruge webcam, Facetime eller andre apps, så I kan se hinanden, mens I taler sammen. Husk dog, at disse dates ikke kun skal bruges til at hviske søde ord - brug også tiden på at tale om, hvad der foregår i jeres liv. På den måde holder du dig orienteret om, hvad han tænker og føler, i hvilken retning hans udvikling går, og så I kan tage eventuelle problemer med langdistanceforholdet i opløbet.

 

Læs også: Sådan har Katy Perry det med forhold på afstand 

 

4. Opbyg tilliden og vis følelser

Når I ikke er tæt på hinanden og deltage i hinandens liv på daglig basis, er det med et langdistanceforhold ekstra vigtigt at opbygge tilliden til hinanden. Gør dig ekstra store anstrengelser for at være pålidelig. Hvis I begge to ved, at den anden er troværdig med de små ting, bliver det også lettere at opbygge troværdig med hensyn til de store ting som for eksempel troskab.

 

Vær ekstra opmærksom på at vise ham dine følelser - tal om dem, når I snakker sammen, og send ham kærlighedsbreve, kort og mails, hvor du fortæller ham om dem. Send ham også små overraskelser eller små gaver for at vise, at du tænker på ham, selvom I ikke lige kan komme til at tale sammen, og for at veje op på, at du ikke kan vise ham omsorg ansigt til ansigt.

 

5. Dyrk telefon-sex

En af de største afsavn ved et langdistanceforhold er, at I ikke kan elske med hinanden rent fysisk.  Heldigvis findes der masser af måder at holde gnisten ved lige på, selvom I er langt fra hinanden: Dyrk telefonsex eller cybersex med din udkårne, send ham frække mails og lige så frække sms'er! Men vær forsigtigt - pas på ikke at bygge så store forventninger op, at sex bliver skuffende, når I virkelig er sammen.

 

© Istockphoto

6. Lev livet - uden din elskede

Det kan være fristende at droppe dit travle liv for at sidde hjemme og ruge over dit store savn, mens du venter på, at han ringer. Men drop ærgelserne over, at han ikke er lige i nærheden - og lad for enhver pris være med at sætte dit eget liv på stand-by. Gør i stedet situationen til en fordel og nyd, at du har tid til dig selv, og lev livet, så du har noget at fortælle ham om, når I snakker sammen.

 

Sørg for at inddrage din kæreste i dit liv - introducér ham til de mennesker og steder, du snakker meget om, så han kan forholde sig til det, du fortæller, og tag billeder og små film fra din hverdag, som du kan sende til ham for at dele oplevelserne med ham.

 

7. Lad være med at ofre dig 

Det er altid dig, der ringer, det er altid dig, der rejser, det er altid dig, der bruger penge... Hvis du begynder at føle, at der er ubalance eller problemer i jeres langdistanceforhold, så del dine bekymringer med ham, og gør en fælles indsats for at ændre tingene i forholdet. Hvis tingene ikke ændrer sig, og du stadig føler, at det er dig, der skal give alt, så træk dig tilbage, for så er han ikke lige så engageret i forholdet, som du er.

 

8. Se hinanden regelmæssigt 

Der er grænser for, hvor længe I kan holde gryden kogende, hvis I ikke ses, så sørg for at se hinanden med jævne mellemrum. Gensynet kan godt virke lidt akavet, især hvis I går rundt med urealistiske forventninger til den tid I skal til at have sammen. Igen handler det om at være åbne omkring jeres følelser: Diskutér, hvad I forventer af jeres gensyn, inden I ses. Sørg også for at blive enige om, hvor meget I forventer at være sammen, når I besøger hinanden. Vær parat til at være fleksibel, og gør dit for, at din kæreste føler sig hjemme, når han er hos dig - og omvendt! Hav for eksempel din egen tandbørste og noget nattøj hos ham, og stop hans yndlingsmad i køleskabet, når han er hos dig.

 

Læs også: sådan bliver du kæreste med ferieflirten

 

Når afskedens time nærmer sig, så fortæl hinanden ærligt, hvad I føler om og forventer af den store adskillelse forude - ellers ender det let med at de dystre udsigter til igen at være uden hinanden ender i små-hakkerier og dårlig stemning op til det store farvel.

9. Pas på honeymoon-syndromet 

Fordi I kun har en ret begrænset tid sammen, er I i særlig fare for at falde for honeymoon-syndromet. På grund af tidspresset bliver jeres tid sammen meget intens, og den bliver sikkert kun endnu mere lykkelig af, at I begge forsøger at undgå skænderier. Derfor kan du let komme til at lukke øjnene for et realistisk billede af, hvem din kæreste virkelig er, og i stedet bare bruge ham som et stativ for dine drømme og forestillinger.

 

Selvom det er vigtigt, at I bruger en del af jeres tid sammen til at få nogle fælles oplevelser, som I begge kan se tilbage på med sødme og glæde, så vær også opmærksom på at få nogle mere hverdagsagtige oplevelser sammen: Vask op,  køb ind, lav lektier - et godt tip er at sørge for at afprøve, hvordan det er at være sammen hele tiden, også når hverdagen presser på. Hvis I på længere sigt vil være sammen på fuldtid, er I nødt til at finde ud af, om I kan håndtere virkeligheden sammen - bare fordi jeres forhold kan overkomme distancen, betyder det ikke, at det vil virke, når I er tæt på hinanden.

 

Læs også: 7 ting der er helt okay i et nyt forhold 

 

10. Tag snakken og planlæg en fremtid sammen 

Der kommer et tidspunkt i ethvert langdistanceforhold, hvor I er nødt til at have den store "hvor er vi på vej hen"-samtale - og det betaler sig at have den ret tidligt, hvis jeres forhold spænder mange kilometer eller endda landegrænser. For hvis I vil være sammen på længere sigt, og ingen af jer er villige til at gå på kompromis om, hvor I skal slå jer ned sammen, kan I nemlig lige så godt droppe tanken om et langdistanceforhold - det nytter ikke at håbe på, at han en dag skifter mening.

 

Munder jeres snak derimod ud i, at I skal være sammen fuldtid en dag, så lav en plan for, hvor og hvornår I skal flytte sammen, så I har noget at forholde jer til og se frem til. Planlæg også hvordan I rent praktisk skal føre jeres plan ud i livet - hvor kan du søge job henne, hvis du flytter til hans hjemegn? Hvor tit kan du komme hjem og besøge venner og familie? Er du klar til at gøre ham til en del af dit liv, hvis han flytter ind i din hverdag? Husk på at jo mere realistiske forventninger I har til jeres fælles fremtid, desto større er chancen for, at jeres langdistanceforhold bliver til evig kærlighed - sammen!

 

Hvad synes mændene?