Jeans
© Unsplash.com

Vidste du, at dine jeans, smykker og taske rent faktisk kan ødelægge din ryg?

Vores skuffelse er næææsten på niveau med den dag, Channing Tatum ikke længere var single

17. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Indrømmet. Vi elsker sko, tasker, smukke kjoler og pæne jeans. Shopping kunne passende være vores mellemnavn, for det er simpelthen så nemt at blive fristet af alle de pæne ting, der hænger ude i butikkerne. 

Er du også fan af lækker mode, har du sikkert også en pæn håndtaske eller to i samlingen, et par stramme jeans, nogle flotte, tunge smykker og et (eller ti) par høje hæle i garderoben. 

Og selvom de fine ting kan gøre dig helt klar til en aften i byen med veninderne eller give dig et selvtillidsboost inden første date, bør du vide en vigtig lektie om tingene i dit klædeskab.

En engelsk undersøgelse har nemlig vist, at en fjerdedel af alle kvinder har rygsmerter, og at vores tøj, sko og accessories er en væsentlig årsag til problemerne.  

Stramme jeans og tunge smykker 

Lad os starte med dine stramme jeans, som du sikkert har et par stykker af. Bukserne kan gøre skade i din ryg, fordi de strammer omkring dine knæ og hofter, så du ikke kan bevæge dig frit.

Din håndtaske kan også være et problem, hvis du propper den med en masse ting og sager. Bærer du håndtasken over armen i albueleddet, kan du risikere, at du skader din rygsøjle, fordi du overbelaster den. Du får simpelthen for meget vægt over i den ene side af kroppen, hvilket betyder, at du hiver i din nakke. 

Tunge smykker kan også skabe problemer, da de også kan hive din nakke skæv. Derudover er høje hæle heller ikke på lægernes favoritliste, da de kan skade din holdning, og den måde du går på. 

Har vi spoleret dit yndlingsoutfit?

Hvis vi lige har spoleret dit yndlingsoutfit med skrækscenarier om, hvor ondt du får i din ryg, og hvor skrækkelig din holdning bliver, skal du ikke være alt for bekymret. 

Eksperterne siger ikke, at du fuldstændig skal droppe de stramme jeans eller dine tunge smykker, men bruge dem med måde (ligesom med de søde sager, du ved nok). Så overvej, hvornår du kan udskifte de høje hæle med et par sneakers eller din håndtaske med en rygsæk – det vil både du og din kiropraktor sætte pris på. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?