De her shots vil selv din farmor tylle ned

Her er tale om en meget smuk forening!

16. juni 2016 af Kathrine Priergaard Lund

Cookies er lækre! Det kan vi ikke komme uden om. Men de bliver lige en tand mere lækre, når de dyppes i mælk. Med denne opskrift forenes de to herligheder – ovenikøbet med ekstra chokolade. 

Cookies kan laves på forskellige måder, og denne opskrift fra www.popsugar.com er bare én ud af mange mulige varianter. 

Det skal du bruge

Cookies 

225 g palmin (en slags fedtstof, der kan købes i de fleste supermarkeder)

60 g almindelig sukker

100 g lysebrun sukker (ikke farin) 

2 æggeblommer

2 tsk vaniljeekstrakt 

250 g mel 

30 g kakaopulver

1/2 tsk salt

85 g chokoladeknapper 

Fyld

85 g chokoladeknapper 

2 tsk palmin 

0,5 l Mælk


Sådan gør du 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Find en stor skål frem, hvori du tilføjer palmin. Sørg for, den har stuetemperatur, når du bruger den. Den skal være blød og ‘cremet’ i konsistensen. 
  • Mix det med almindelig sukker og brun sukker. 
  • Tilføj herefter æggeblommer og vaniljeekstrakt, og rør, til massen er helt samlet. 
  • Tilføj til sidst dine chokoladeknapper, og rør.
  • Form dine cookies i en muffinform. Brug dine fingre til at presse dejen op ad siderne i ca. 0,5 cm tykkelse. Sæt dem køleskab i 30 minutter. 
  • Bag kagerne i ca. 20 minutter, til kagerne begynder at brune let. Når det sker, tager du kagerne ud, og lader dem afkøle. 
  • Mens kagerne køler ned, tempererer du din chokolade – enten over et vandbad eller i mikroovnen. I mikroovnen: Varm chokoladen 30 sekunder, tag den ud, og rør rundt. Gentag, til chokoladen er smeltet.
  • Fyld den smeltede chokolade i dine cookieshots, og hæld derefter det overskydende chokolade fra. Lad din cookie køle til chokoladen er stivnet. 
  • Servér med mælk efter eget valg.


Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?