Hold nu fast! Denne kage smager af Nutella

Jeg har kreeret en brownie, der smager af nutella, og det er altså lige lidt for lækkert. Den er tung, svampet og fyldt med god chokolade og hasselnødder. Kagen er toppet med en chokolade ganache og hasselnødde praliné – bare fordi man jo ikke kan få for meget chokolade. Og når vi nu er igang, kan vi lige så godt gøre det ordentligt. Er du glad for nutella, er jeg sikker på, at du også bliver ret så glad for denne her kage.

Mums siger jeg bare!

Ingredienser (20 cm springform)

Brownie

  • 130 g smør
  • 130 g mørk chokolade
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 110 g hasselnødder
  • 2 spsk hvedemel

Chokoladeganache

  • 120 g chokolade
  • 1,5 dl piskefløde
  • 25 g honning
  • 45 g smør

Hasselnøddepraliné

  • 30 g hasselnødder
  • 30 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter, indtil skallen begynder at krakelere. Lad hasselnødderne køle let, og rul dem herefter i hænderne eller et viskestykke, så det meste af skallen ryger af.
  2. Tag 70 g af hasselnødderne, og mal dem til fint hasselnøddemel i en blender. Hak resten af hasselnødderne groft.
  3. Hak chokolade, og smelt smør ved smag varme i en gryde. Tag gryden af varmen, og smelt den grofthakkede chokolade i smørret. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt chokoladesmørret lidt efter lidt, og vend det hele godt med en dejskraber til en ensartet masse.
  4. Sigt hasselnøddemel og hvedemel i dejen, og vend det hele godt, til der ikke er nogen klumper. Vend til sidst de grofthakkede hasselnødder i dejen.
  5. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 180 grader i ca 30-35 minutter. Lad den køle helt af (gerne i køleskab natten over), inden den pyntes med chokoladeganache og hasselnøddepraliné.
  6. Lav chokoladeganachen ved at varme fløde og honning op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Skær smørret i små tern.
  7. Hæl den varme fløde over chokoladen af 3 omgange. Sørg for, at det hele er smeltet godt sammen, før du tilsætter mere fløde. Tilsæt til sidst smør i tern, og lad det smelte ud i ganachen.
  8. Lad ganachen sætte sig ved stuetemperatur en times tid, inden den smøres på toppen af den kolde kage.
  9. Lav til sidst hasselnøddepraliné ved at smelte sukkeret ved mediumvarme på en stor pande. Når al sukkeret er smeltet og gyldent, tilsættes hasselnøddekernerne, og de vendes med det smeltede sukker på panden, indtil det hele er smeltet godt sammen.
  10. Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir, og lad det køle.
  11. Hak de karamelliserede hasselnødder groft.
  12. Top kagen med hasselnøddepraliné og eventuelt et drys guldstøv. 

Velbekomme!

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?