Lækker, greasy pulled chickenburger med fritter og coleslaw

Ingen kom­mer til at gå sultne fra bordet efter denne smovsemenu

14. august 2016 af Sara Møller Christensen
© Thomas Dahl

Skal der være fest, så lad der være fest. Her får du opskriften på en lækker burger med saftig pulled chicken. 

Der er mad nok til seks personer. 

Barbecuesauce

21⁄2 dl ketchup

21⁄2 dl vand

1⁄2 dl rørsukker

1⁄2 dl Worcestershire Sauce 

1⁄2 dl æbleeddike

1 tsk. chilipulver Salt og peber

Hæld det hele i en pande, og rør, til det er glat. Bring i kog, skru ned, og lad simre i 25 minutter. Rør indimellem. 

Pulled chicken

4­-5 kyllingebrystfiletter 

3 dl barbecuesauce

1⁄2 dl vand

1⁄2 dl æbleeddike

Put ingredienserne i en stor gryde. Bring i kog, og lad simre under låg ved svag varme i 20 minutter. Tag kyllingen op, og gem saucen. Lad kyllingen køle af i et kvarter. Pil den fra hinan­den med gafler eller fingrene. Mens kyllingen køler af, lader du saucen simre videre uden låg i et kvarter, eller til den er reduceret til halvdelen. Put kyllingen i, og varm op.

Coleslaw

1⁄4 fintsnittet rødkål

1⁄4 fintsnittet hvidkål

2 groftrevne gulerødder

Dressing

2 spsk. mayonnaise 

2- ­3 spsk. sukker

1⁄4 dl æblecidereddike 

3⁄4 dl rapsolie

Salt og peber

Bland dressingen i en lille skål og de øvrige coleslawingredien­ser i en stor skål. Tilsæt dres­sing lidt ad gangen, og rør. Det må ikke svømme i dressing. 

Fritter

1 kg skrællede kartofler 

Olie

Salt og peber

Skær kartoflerne i stave. Vend dem i olie og krydderier, og bag dem cirka 45 minutter, til de er gyldne og sprøde. 

Nyd den

Anret pulled chicken og cole­slaw i burgerboller – køb dem færdige, eller find en opskrift på nettet. Servér med fritter til og eventuelt en mayo med lidt chilipulver, salt og peber i.

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman. 

© Giphy.com

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?