Må vi præsentere vores nye yndlingsdessert? Mød Zebra-moussen

Her får du en dessert, der hverken påvirker den dårlige samvittighed eller dit blodsukker. Der er tale om kombinationen af to slags lækre mousser: mandel- og chokolademousse – er der rester, så kan disse altså sagtens spises til morgenmad.

Du får fodret den søde tand med naturligt sukker fra dadlerne og den søde smag fra mandlerne. Samtidig får du også en god portion fibre fra mandlerne, der sammen med det gode fedt fra kokosolien holder styr på dit blodsukker. Ren kakao er spækket med anioxidanter, der holder dig sund og modstandsdygtig over for bakterier og celleforandringer – så husk lige at spise op!

Det skal du bruge 

Til 2 personer

1,5 dl mandler

1 spsk honning/sirup eller 1 tsk stevia

1 dl vand

1,5 dl dadler

3 spsk fed kokosmælk

2-3 spsk kakao

2 tsk kokosolie med top

1 tsk ren vanilje

Sådan gør du

  • Læg mandlerne i kogende vand, og smut dem. Kog derefter nyt vand, og lad dem ligge deri, mens du laver chokomousen.

Chokomousse

  • Udsten dadlerne, og smelt kokosolien.
  • Put begge ting i en minihakker eller blender, og tilføj kakao og kokosmælk. Hvis du synesm den er for drøj, putter du bare lidt mere kokosmælk i.
  • Stil koldt, og rengør blenderen til mandelmousen.

Mandelmousse

  • Mandlerne blendes, indtil de klumper sammen, og bliver melet. Tilføj honning/sirup/stevia, smeltet kokosolie og vanilje, og tilføj langsomt vandet, indtil massen bliver ”fluffy”.
  • Anret lagvis, og sæt i køleskabet minimum to timer.
Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?