Opskrift: Hjemmelavet rødkål

Rødkål hører julen til. Desværre er der altså langt i mellem en god rødkål fra glas. Rødkål i sig selv er en super sund kål, der er fuld af C-vitamin og K-vitamin, der blandt andet holder dit immunforsvar stærkt og holder din blodstørkningsevne helt i top. Det er egentlig super enkelt at lave en klassisk rødkål selv - det laver nemlig stort set sig selv i gryden. Her kommer to rødkålssalater, en klassisk - dog uden hvidt sukker, og en crispy.

Lav eventuelt den klassiske til juleaften, og den crispy til en julefrokost. 

Klassisk

1 kg rødkål

150g honning

1dl æblecider eddike

25g smør

1 dl ribssaft ( ikke gele, men saft )

Snit rødkålen helt fint, og hak den efterfølgende. Smelt smørret i gryden, og tilsæt rådkål. TIlsæt nu honning, æblesidereddike og ribssaft. Lad det komme op og koge, og skru herefter ned. Lad det simre i ca. 45 min. Tjek lige, om kålen er mør, inden du tager det af varmen. Der skal være bid i, men ikke knas!

Ekstra info: Dette er ikke en sukkerfri rødkål, men det hvide sukker er byttet ud med honning, der indeholder mange mineraler. Ribsgele er også en lille sukkerbombe, og jeg har derfor i stedet brugt ribssaft, som kan købes i større supermarkeder eller i en helsekostbutik. Du kan eventuelt også købe en sukkerfri ribsgele.

 

 

 

Crispy

600g rødkål

1 appelsin

30g tørret tranebær

50g mandler

2 spsk valnødde olie

2 spsk honning

2 cm frisk ingefær

1 tsk kanel

Snit rødkålen helt fint. Fjern alle hvide hinder fra appelsinen, og skær den først i både, derefter mindre stykker. Hvis du skal krædse ekstra for din rødkålssalat, så kan du filetere appelsinen - det vil sige fjerne alle hinder på den. Hak tranebærene i mindre stykker. Hak mandlerne, og rist dem kort på en tør pande, så de får lidt farve. Riv ingefæren fint, og bland en dressing af olie, honning, ingefær og kanel. Vend appelsiner, mandler og tranebær med kålen og til sidst det hele med dressingen. Lad det trække mindst to timer i køleskabet.

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?