Regnbuekagen er en af de mest imponerende – og du kan lave den selv

Vi bliver aldrig for gamle til at lege med farver

28. august 2016 af Redaktionen

Selvom sommeren så småt er ved at være ovre, betyder det ikke, at vi skal slippe for farver i vores hverdag. Vi har derfor fundet denne regnbuekage-opskrift, som med sikkerhed vil gøre dig glad i låget og få dig i et evigt sommerhumør. 

Det skal du bruge

Dejen:

670 g mel
4 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. salt
350 g blødt smør
455 g sukker
5 æggehvider
2 tsk. vaniljesukker
51⁄2 dl mælk
6 forskellige frugtfarver

Glasur mellem lagene:

9 æggehvider
400 g sukker
450 g usaltet smør, skåret i små stykker, stuetemperatur 2 tsk. vanilje

Glasur ovenpå:

3 store æggehvider
125 g sukker
125 usaltet smør, skåret i små stykker, stuetemperatur
1 tsk. vanilje 

© istock

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175 grader. Beklæd en kageform på 23 centimeter med bagepapir – brug gerne flere forme på én gang. Bland mel, bagepulver, vaniljesuk- ker og salt i en stor skål. I en anden stor skål pisker du smør og sukker luftigt, mens du tilsætter ægge- hvider lidt ad gangen. Derefter tilsætter du skiftevis mælk og melblandingen, mens du rører godt.

Fordel dejen i seks lige store portioner i mellem- store skåle. Put en smule farve i hver skål, og rør, til dejen har den ønskede farve. Hver farve bages for sig i en beklædt form i cirka 12 minutter. Lad kagerne køle på en rist, inden du bruger en savtakket kniv til at skære toppen af, så de bliver lige. 

Lav både glasur til mellem og uden på lagene på følgende måde: Put æggehvider og sukker i en lille gryde over medium varme, og rør konstant, til suk- keret er opløst. Pisk derefter massen, til den bliver så stor som muligt. Tilsæt smør et stykke ad gangen, og pisk, til det er helt opløst, før du putter endnu et stykke i. Pisk til sidst ved høj hastighed, til mareng- sen samler sig – det tager cirka fem minutter – og tilsæt vaniljen.

Læg en kagebund på et fad, og smør et godt lag glasur på. Gentag proceduren, indtil alle lag er på. Smør så hele kagen – både sider og top – med glasur, og pynt med M&M’s, krymmel eller bær. 

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?