Se, hvordan du laver snaps til julebordet, som ALLE dine veninder vil smage

Før du tænker AD!, så synes vi lige, at du skal tage et kig på herlighederne

7. december 2016 af Kathrine Priergaard Lund

Traditionen tro skal der snaps på bordet til højtidsmiddage i Danmark, men det er bestemt ikke alle, der nyder den krydrede stærke snapse-smag.

Det skal der laves om på, for hvem siger snapsen til årets påskefrokost skal være krydret?

Aalborg akvavit har med sin serie Basis gjort det så meget nemmere for dig at lave lige netop SNAPSEN, der passer bedst til dine smagsløg.

Vi har hos Woman været en tur i køkkenet og kreeret to nye favoritter, som uden tvivl skal serveres til dette års påskefrokoster.

Prøv også vores absolutte snapsefarvorit fra jul: Snaps med granatæble, honning og lime

Snaps med hindbær og stjerneanis

Passer perfekt til dig, der elsker tonerne fra lakrids, og som bare ikke kan få nok af ‘Kongen af Danmark‘-bolcher

Det skal du bruge

  • ½ klar snaps (Aalborg akvavit eller den billige fra dit lokale supermarked, men her er selve snapsesmagen noget kraftigere)
  • 8-10 stjerneanis
  • 200 g hindbær
  • 3 spsk honning eller sirup

Sådan gør du

  • Rist stjerneanis af på en varm pande, så de afgiver ekstra aroma. Vær opmærksom på at de ikke brænder på.
  • Bland stjerneanis, hindbær og dit valgte sødemiddel med den klare snaps, og lad snapsen stå køligt og mørkt i ca. én uge.Bemærk! Stjerneanissen afgiver rigtig meget smag, så sørg for at tage dem ud af din blanding efter max tre dage.
  • Fyld evt. nye hindbær i blanding for en kraftigere smag af hindbær.
  • Lad eventuelt snapsen trække i op til tre uger, for endnu bedre smag.

Servér den kold og i godt selskab.

Snaps med passionsfrugt og lime

Hvis du ønsker lidt friskhed til fiskeanretningen, er denne snaps lige i skabet

Det skal du bruge

  • ½ klar snaps (Aalborg akvavit eller den billige fra dit lokale supermarked)
  • 4-5 passionsfrugter
  • 1 økologisk lime
  • 3 spsk honning eller sirup

Sådan gør du

  • Bland kødet fra passionsfrugten med snaps og honning.
  • Riv skalen fra en hel lime og bland det i snapsen.
  • Bland herefter også saften fra limen i din snaps, og lad snapsen trække i ca. 7 dage et sted, hvor der er mørkt og køligt.
  • Du kan også lade snapsen trække i op til tre uger, for endnu kraftigere smag af passionsfrugt.

Servér snapsen kold og i godt selskab til en lækker sild

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?