Sunde og lækre (lowcarb) pizzaer

Her kommer to bud, hvis du gerne vil forene lowcarb med pizza. Helt ærligt – de smager fantastisk! Godt nok har du ikke de italienske brødbunde, men der er masser af "snask" fra ost og fyld, masser af smag, og så er den super sund, fiberrig og fyldt med gode proteiner. Jeg har lavet en klassisk med kylling, chili og tomat – og en vegetarisk til de mere modige, med rødbedebund, brie og valnødder. Du kan eventuelt lave et par bunde af gangen, da de kan fryses, og tages ud til en hurtig pizza en anden dag, hvor du bare kan smide fyldet på og færdigbage den i ovnen.

Den klassiske

Spicy kylling med tomatsovs og revet mozzerella

Bund 

4 æg

250g hvidkål eller blomkål

2 spsk fiberhusk

2 tsk oregano

en smule salt

Tomatsovs

2 dl hakkede tomater 

1 fed hvidløg

2 spsk koncentreret tomatpure

1/2 lille løg

Fyld

200g kylling

1 peberfrugt

1 lille grøn chili

50g revet ost

Drys salt og peber

Sådan gør du  

  • Kør hvidkål eller blomkål til fint “smulder” i blenderen. Bland med æg, fiberhusk, oregano og salt.
  • Fordel bunden på en bradepande, og bag ca. 15 minutter ved 200 grader.
  • Imens laver du tomatsovsen ved at blande de hakkede tomater med koncentreret tomatpure. Hak, eller pres hvidløget, og hak løget fint. Rør i tomatblandingen.
  • Skær kyllingen i strimler, og skær peberfrugt og chili i skiver. Steg det let sammen.
  • Tag pizzabunden ud, og fordel tomatsovs, ost, kylling, peberfrugt og chili på.
  • Giv det hele et drys salt og peber, og sæt i ovnen igen. Giv den yderligere 15 minutter, til kyllingen er bagt igennem, og osten er smeltet.

Tip: Du kan sagtens erstatte kyllingen med oksekød, enten hakket eller fra en bøf. Brug de grøntsager, du har. Både blomkål, champigning og squash er gode pizzafyld. Du kan også lave den “hawai-style” og putte ananas på!

Den vegetariske

Rødbedepizza med brie, blåbær og valnødder

Bund

4 æg

300g rødbede

2 spsk husk

En smule salt

Fyld 

100g brie ost

1 bakke rucolasalat (gem et par håndfulde til pynt

50g blåbær

50g valnødder

Sauce

1 spsk balsamico

1 spsk honning/sirup

Sådan gør du 

  • Skræl rødbeder, og riv dem fint, eller kør dem i blenderen. Tilsæt æggene, salt og fiberhusk. Lad fibrene suge lidt væske, så de gelerer, og fordel dejen på en bradepande.
  • Bag bunden i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  • Imens laver du den glaserede balsamico sauce ved at blande balsamico med honning.
  • Skær brien i tynde skiver. Efter 20 minutter tages pizzabunden ud, og du kommer nu rucola, brie, blåbær og valnødder over.
  • Bag yderligere 5 minutter, til osten er smeltet.
  • Tag pizzaen ud af ovnen, og fordel balsamico saucen over.
Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?