Svampet citronkage til søndagshyggen

Det bedste er, at den smager af sol og sommer

16. august 2016 af Julie Grothen

Du skal bruge: 

3 økologiske citroner 

1 pose mandler (200 g) 

3 æg

3 dl sukker 

3 dl hvedemel 

2 tsk bagepulver 

1⁄4 tsk salt  

Sådan gør du: 

Start med at tænde ovnen på 175 grader. Læg mandlerne i en skål, hæld kogende vand over, og vent, til skindet er nemt at smutte af med fingrene (du kan hælde en ny portion kogende vand over, hvis ikke de smutter let).

Smelt smørret i en gryde; sørg for, det ikke brænder på. Riv citron- skallen fint på et rivejern, og pres saften fra citronerne ned i en skål.

Hak mandlerne fint – enten med en kniv eller i en blender.

Pisk sukker og æg godt sammen, indtil det skummer.

Bland mel, bagepulver og salt, og hæld det op til æg og sukker. Du skal ikke piske, men bare vende melblandingen i dejen.

Bagefter tilsætter du mandler og smør. Til sidst vender du citronsaft og -skal i blandingen. Og upti-vupti er dejen klar til at hælde ned i en smurt tærteform.

Sæt kagen i ovnen i 45 minutter, og lad den afkøle lidt, før du smæk- ker den på bordet foran veninderne. Du kan eventuelt pynte med lidt flormelis og en lille krydderurt, hvis du virkelig vil imponere damerne. 

TIP: Hvis du ikke er så vild med smagen af citron, så skift den ud med appelsin. Du kan også være ekstra eksotisk og bage en limekage.  

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?