Par glade efter sex
© iStock

Så mange gange om ugen skal du og din kæreste have sex for at være lykkelige

Ifølge videnskaben i hvert fald...

31. marts 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis du eller din kæreste ikke har den største sexlyst, har vi flere gange guidet til, hvordan I får mere sex i parforholdet

Men hey, behøver I overhovedet have så meget sex for at være glade sammen? Svaret er ganske enkelt, for en undersøgelse viser nemlig, at meget sex ikke er lig med en større lykkefølelse, selvom du måske tror det.

Par, som har sex en gang om ugen, er gladest

I undersøgelsen, som er publiceret af Society for Personality and Social Psychology, blev der samlet data fra mere end 30.000 testpersoner over fire årtier. Amy Muise, der er socialpsykolog og leder af undersøgelsen, siger: 

“Vores resultater tyder på, at det er vigtigt at fastholde en intim forbindelse med din partner, men du behøver ikke at have sex hver dag, så længe du opretholder den forbindelse.” 

Undersøgelsen viser, at par, som har sex en gang om ugen, er gladest, og det gør sig gældende blandt både mænd, kvinder, yngre, ældre og par, som har været sammen i få år eller årtier.

Én sexpartner per år

En gammel undersøgelse peger desuden på, at du er mest lykkelig, hvis du over et år kun har en enkelt sexpartner (så det er absolut ikke skidt, hvis du har været sammen med din kæreste i mange år).

Hvis du og din kæreste – på trods af at I faktisk er gladest, hvis I har sex en gang om ugen – gerne vil peppe sexlivet lidt op, kan I eventuelt starte legen med en øl. Det viser sig nemlig, at der er mange fordele ved at opvarme med en bajer

I kan også forsøge jer med at bruge sexlegetøj, hvilket vi guider jer til lige her, eller få tips til sjove og vilde sexlege her. For selvom I kun har sex en gang om ugen, behøver det jo ikke være kedeligt... Vel?

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?