Kvinde får orgasme
© iStock

Womans store orgasmeguide

Vil du gerne have en god orgasme – eller bare en orgasme i det hele taget? Så læs med her

1. april 2011 af Mette Andrea Boesgaard

Womans store orgasmeguide

Sex – det er en oplevelse, hvor to mennesker opnår ekstatiske orgasmer, gerne simultant. Eller hvor du onanerer dig frem til et skønt og udmattende klimaks. Eller... sådan er det i hvert fald på film. For faktum er, at masser af kvinder aldrig får orgasme, heller ikke selv om de virkelig prøver. Eller at de ikke helt synes, de opnår så intense og mange orgasmer, som de burde.

Er du en af dem, der gerne vil lære at få orgasme? Eller vil du bare gerne have flere og bedre orgasmer? Så læs med i Womans store orgasmeguide og få masser af fif til det store O.

Værd at vide om orgasmer

Hvad er en orgasme?
En orgasme er i bund og grund hurtige, ufrivillige muskelsammentrækninger i din bækkenbund. Det lyder ikke superfedt, men det føles skønt, og ikke bare i underlivet; selvom det kun varer et par sekunder, følges klimakset af stort fysisk velbehag i hele kroppen. Det er også normalt at opnå en følelse af intimitet med den, der ”giver” dig orgasmen.

Hvad sker der under orgasmen?

Orgasmen er klimaks på en fase, hvor du gradvist bliver mere ophidset. Når de første frække tanker dukker op i din hjerne, begynder blodet at strømme til dine kønsorganer – dine kønslæber svulmer lidt op, og din klitoris vokser fra at være på størrelse med en ært, til at blive dobbelt så stor. Samtidig bliver dine kønslæber gradvist mørkere. Dine slimhinder i skeden begynder at udstede det sekret, der gør dig våd, så du bliver klar til at modtage hans rumsterestang. Efterhånden som du kommer mere og mere i stødet, stiger din puls og dit blodtryk, dine bryster svulmer op, og brystvorterne bliver spændte.

Inden i dig svulmer den nederste tredjedel af din skedevæg op, mens du får mere plads i toppen af skeden og din livmoder løftes op og forstørres. Du begynder at trække vejret hurtigere, du får kulør i kinderne og muskelspændingerne øges, indtil du er helt spændt op – og klar til de muskelspasmer, der udgør orgasmen. Selve orgasmens sammentrækningerne kommer både i dit underliv, i din livmoder og i omkring endetarmen. Samtidig mærker du måske, at bevidstheden svinder lidt, og du stopper vejrtrækningen. Forskning viser desuden, at vi kvinders orgasme sandsynligvis er forbundet med evnen til at føre slægten videre.

Orgasme-typer
Der var engang – heldigvis for meget længe siden – hvor læger mente, at ikke alle kvinder kunne få orgasme; det var før lægevidenskaben blev rigtig interesseret i den kvindelige anatomi (og lægerne var i øvrigt også ligeglade, for kvinder kan sagtens dyrke sex og få børn uden orgasmer). Men faktum er, at ALLE kan få orgasme – men hvor mænd før eller siden kommer af sig selv, er det noget, de fleste kvinder skal lære.

Der findes to primære punkter, der kan give dig orgasme: 

Langt den mest almindelige form for orgasme er klitoris-orgasmen, og størstedelen af verdens kvinder kommer lettest, når de bliver stimuleret med en finger eller en tunge ved oralsex på klitoris.

Orgasme-eksperter inddeler orgasmer i to grundtyper:

  • Spændingsorgasmen
  • Afslapningsorgasmen

Ved en spændingsorgasme bliver du rørt og pirret direkte på klitoris, mens du spænder i hele kroppen og holder vejret. Den form for orgasmer er hurtige og relativt lette at opnå, og derfor er det også den mest almindelige form for orgasme. I den modsatte lejr er afslapningsorgasmen, hvor du slapper af i hele kroppen og afspænder, mens du bliver stimuleret på klitoris, indtil du kommer. Denne form for orgasme er noget sværere at opnå, men alle kan lære den.

Kvinde får orgasme
© iStock

Hvis du aldrig har fået en orgasme

Kend dig selv

Kvinders orgasmer kommer ikke af sig selv – det er noget, vi skal lære at få. Og forudsætningen for, at du kan lære det, er selvfølgelig, at du kender dig selv og ved, hvad der skal til, for at du kommer. Første skridt på vejen er, at du skal kigge på dig selv, så du kan se, hvad der rent faktisk er ”dernede”: Find et håndspejl og kig på dit underliv. Om ikke andet så for at du med egne øjne og fingre kan pinpointe din klitoris – uden den kommer du ikke!

Onanér
Jeps – fingrene til fadet, hvis du vil lære orgasmens glæder! Det kan være grænseoverskridende at røre ved dig selv, hvis du aldrig nogensinde har prøvet det før, men du er nødt til det, hvis du vil finde ud af, hvad der virker.

Husk at kodeordet her er øvelse, øvelse og mere øvelse. Du kommer sandsynligvis ikke første gang, du lader hænderne vandre – og måske heller ikke anden, tredje og tiende gang. Men bliv ved! Tag dine onani-seancer som private hyggestunder, hvor du forkæler dig selv – med tid, med omsorg, med noget godt, ligesom hvis du så din yndlingsserie på Netflix, mens du spiste chokolade. Kan du mærke, at du bliver frustreret over, at du ikke opnår den eftertragtede orgasme, så drop seancen og lav noget andet. Du kan alligevel ikke få en orgasme, hvis du er superirriteret over, at det ikke vil virke.

Hvis du har svært ved at få orgasme, er der to ting, du kan arbejde på, som giver dit forehavende større chancer for at lykkes: 

  • Du skal huske at spænde i kroppen
  • Du skal lære at slå hjernen fra

Mange kvinder kommer ikke, fordi de tror, at de skal være helt afslappede – som i: med totalt slatne muskler – når de skal have en orgasme. Det kan man godt, men det er altså meget lettere at nå muskelspasme-stadiet, hvis du spænder. 

Find en stilling, hvor du kan spænde i dine bækkenbundsmuskler (det er de muskler, du bruger, hvis du prøver at holde strålen tilbage eller ”klippe den over”, når du virkelig skal tisse). Du øger din chancer for en orgasme markant, hvis du træner din bækkenbund.

Har du svært ved at lokalisere bækkenbundsmusklerne, så tag baller, lår og mave med i købet – så bliver det væsentligt lettere for dig at komme. For at det skal lykkes, skal du imidlertid koncentrere dig om det, og det kan du ikke, hvis din hjerne er fuld af andre ting – opvask, arbejdsopgaver, det, du går glip af i tv, frustration over ikke at få orgasme og så videre. Tøm hjernen for distraherende tanker og koncentrér dig om bare at være til stede og mærke fornemmelserne i din krop. Gør du det, og spænder du samtidig, er du allerede kommet meget tættere på en orgasme.

Brug dine onaniseancer til at prøve dig frem. Måske opdager du, at du lettest kommer, hvis du sidder på knæ, frem for hvis du ligger på ryggen – det kan også være, at du finder ud af, at du bliver mere ophidset, hvis du ser porno, eller at det er lettest for dig at komme ved hjælp af noget værktøj. I så fald hjælper vi dig til at finde den rette vibrator her.

Kvinde får orgasme
© iStock

Hvis du ikke kan komme sammen med din elsker

Hurra – du kan rent faktisk få en orgasme! Du har lært dig selv at komme – problemet er bare, at du kun komme alene. Eller måske på en særlig måde, der ikke er synderligt kompatibel med at elske med et andet menneske... Hvad nu?

Overordnet set er der tre forhindringer for, at du ikke komme sammen med din partner: Du bliver ikke stimuleret korrekt, du kan ikke komme i hans nærvær eller I har svært ved at finde en stilling, der virker.

Du bliver ikke stimuleret korrekt
Den absolut mest almindelige vildfarelse, når det handler om sex med din elsker, er at kvinder kommer af lidt pumperi. Not so! Faktisk viser undersøgelser, at størstedelen af alle kvinder (helt op til 70 procent) ikke kommer af bare at have samleje! Langt de fleste af os kvinder har nemlig brug for at blive stimuleret på klitoris for at få orgasme, og det bliver vi bare ikke nødvendigvis, når han ligger og pumper derudaf. Og så kan han være nok så sød og forstående og prøve nok så meget, men mænd og kvinder er bare ikke bygget ens, og det, der giver ham stor nydelse (pumpen), bringer ikke dig på orgasmens rand. Hvis du vil have en orgasme med din mand, så prøv stillinger, hvor du selv eller han har mulighed for at stimulere din klitoris – enten med fingrene, munden eller noget legetøj. Supergode stillinger er: Han tager dig doggy style, mens han eller du selv stimulerer klitoris, du rider ham, mens du stimulerer dig selv på klitten med hånden eller ved at presse den mod hans bækken, eller en 69'er, hvor I gensidigt slikker hinanden.

Du kan ikke komme sammen med ham
At kunne komme handler ikke kun om fysik – det handler også om følelser. Hvis du let kommer alene, men du har svært ved at komme sammen med din partner, kan det også være noget mentalt. Måske handler det om, at du ikke kan finde ud af at give dig hen og være til stede i øjeblikket, fordi du i stedet tænker på, om han synes, du ser fjollet eller grim ud – eller måske er du så opsat på at komme, at du slet ikke kan nå orgasmens tinder. Uanset hvad er nøglen til problemet tillid. Fortæl ham, hvad problemet er og kom også gerne med forslag til, hvordan I løser det. Måske har du ganske enkelt brug for at kende ham lidt bedre, før du kan give dig hen – måske har du brug for, at han fortæller dig, at han stadig synes, du er lækker, også selvom du sveder og han kan se din mavedelle – måske skal han bare give dig en masse stimulering, tid og forståelse, så du kan lære at abstrahere fra, hvad han tænker, så du kan koncentrere dig om at komme. Hvis du har mistet sexlysten, giver 10 seje kvinder dig her inspiration til, hvad der kan få den savnede lyst tilbage.

I kan ikke finde en stilling, der virker
Du har måske kæmpet længe for at lære at komme, og nu har du endelig fundet en metode, der virker. Desværre er det en metode, der ikke er særlig god, når du skal have sex med et andet menneske – måske kræver det, at du har strakte ben og flexer tæerne, måske skal du i stedet have knuget benene sammen, have en særlig fantasi, stimuleres med yndlingsvibratoren eller noget helt tredje. Frygt ikke – det kan faktisk godt lade sig gøre at komme sammen med ham alligevel.

Den hurtigste løsning er, at I simpelthen finder en stilling, der passer til din særlige metode til at komme. Hvis du har lettest ved at komme med benene vidt åbne, så rid ham, brug en missionærstilling med benene spredt helt ud til siden (så kan du også flexe dine fødder i fred) eller få ham til at slikke dig. Hvis du lettest kommer med dine ben knuget sammen, så læg dig på maven med en pude mellem benene og lad ham tage dig bagfra, mens du klemmer sammen om puden eller rid ham med benene klemt sammen om ham.

En anden mulighed her er, at du lærer at få orgasme uden den ting, du altid falder tilbage på. Det kræver lidt viljestyrke og nogle forsøg, men det kan altså lade sig gøre. At få orgasmer er jo noget, du har lært dig selv, og når du først har lært noget (hvor uhensigtsmæssigt end det er) kan det være svært at fralære sig det igen, især hvis du er horny og du ved, at det giver dig den orgasme, du vil have – nu! Når du skal lære at komme på en anden måde, er det nok lettest for dig at forsøge det alene de første par gange. Onanér som du normalt ville, men når du mærker trangen til at krydse benene / finde yndlingsvibratoren frem / andet, så LAD VÆRE. Læg dig tilbage, onaner videre, og koncentrer dig om at mærke din krop og de nye fornemmelser, så du ikke bare ligger og bliver irriteret. Bliv ved, til du kommer eller giver op – det lykkes muligvis ikke første gang, men derfor kan du alligevel godt lære at få det til at virke. Og som bonus kan orgasme i nye stillinger og nye metoder give dig nogle meget kraftige, frydefulde og anderledes orgasmer.

Kvinde får orgasme
© iStock

Hvis du vil have bedre eller flere orgasmer

Træn dig til kraftigere orgasmer
En orgasme er en serie af muskelsammentrækninger, og hvis du vil have stærkere orgasmer, er der ingen vej uden om: Du skal simpelthen træne de muskler, du skal bruge til at få orgasmer – hvilket er bækkenbunden! 

Sig, hvad du vil have
Alle kvinder har hver deres måde at nå orgasmen på – og det, du har lyst til i dag, er ikke nødvendigvis det samme, som det, der får dig til at komme i morgen! Derfor er det vigtigt, at du kan fortælle din elsker om det, du gerne vil have. Når du fortæller ham om dine lyster, er det vigtigste, at du ikke er kritisk: Fortæl ham, hvad du vil have – ikke hvad du ikke vil have. Hvis du ikke er så god til at få det sagt, så vis ham det i stedet – flyt hans hånd eller tunge derhen, hvor du gerne vil have den, fortæl ham hvor lækkert, det han gør, er, eller støn af nydelse, når han rammer rytmen helt perfekt. Det kan godt være lidt kejtet i starten, men det er umagen værd!

Bliv rasende ophidsende
Altså ikke vred, men liderlig! Jo mere opstemt du er, desto bedre og mere intense bliver din orgasmer også. Derfor: Sæt fokus på frække forspil for hele kroppen. Fantasér, tir hinanden, kys og kast jer ud i erotiske lege. Det gør sex sjovt og orgasmen så meget mere nydelsesfuldt, når du endelig får det, du har ønsket dig i flere timer.

Flere orgasmer
En orgasme er godt – men flere orgasmer er faktisk bedre (også selvom du ikke nødvendigvis tænker sådan, når du synker tilfredstillet sammen efter nummer et!). Og alle kan lære at få flere orgasmer i træk. Det handler i bund og grund bare om en ting: At blive ved!

Du får nemlig ikke flere orgasmer i rap, hvis du straks du selv er kommet kaster dig ud i projekt giv-ham-orgasme. Næh, læg dig tilbage, tag imod og nyd. Måske har du lige brug for et øjebliks pause, inden han slikker eller piller videre, men lad ham gøre det. Finder du det svært at få orgasme to, tre og fire? Så læg mærke til, hvad du gør, når du normalt får orgasme. Trækker du vejret hurtigere? Hvilke muskler spænder du? Hvis du efteraber dine orgasme-moves, sendet det signaler til kroppen om, at et seksuelt klimaks er på vej, og derfor øger du dine chancer for at få en orgasme. Hvis du er heldig, dygtig og træner hårdt, kan du endda "lære" din krop at blive ophidset igen automatisk, og så er du fanget i den gode orgasme-cirkel!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?