Klik videre for at se de bedste og værste eksempler på, hvordan de rundhovedede stjerner arrangerer manken!
 
Klik videre for at se de bedste og værste eksempler på, hvordan de rundhovedede stjerner arrangerer manken!   © Woman

De bedste frisurer: Runde ansigter

Læs første del af Womans store tema: Vælg frisure efter din ansigtsform

26. oktober 2009 af Rikke Hovn Poulsen

"Den så så flot ud på billedet af Cameron Diaz, men..."

Kender du fornemmelsen af at vandre ud fra frisør-salonen med en følelse i maven af, at din nye frisure er helt, helt forkert?

Så er det højst sandsynligt, fordi du ikke havde din ansigtsform i baghovedet, da du bad frisøren give dig samme look som frøken Diaz. Derfor giver vi dig her guiden til, hvad der ser godt ud til dit runde ansigt.

I løbet af den kommende uge kan du se frisurer til firkantede, ovale, lange og hjerteformede ansigter her på siden.

Tryk her for at se billeder af de bedste frisurer til dit runde ansigt.

DET RUNDE ANSIGT:
Du har fyldige æblekinder, en lille rund pande og et rundt kæbeparti. Der er ikke særlig stor forskel på længden og bredden af dit ansigt - og så har det heller ingen skarpe kanter og vinkler.

 

GÅ EFTER:

  • FYLDE PÅ TOPPEN: Sørg for at få en klipning, hvor håret fylder mest foroven i stedet for på siden af hovedet. Det giver illusion om et længere ansigt i stedet for at understrege rundheden. Det gælder også, når du sætter håret op - det skal helst sidde oven på hovedet!
  • KORT HÅR: Generelt skal du passe på med de helt korte frisurer - men hvis du sørger for, at det stadig fylder på toppen, kan det sagtens gå alligevel.
  • LÆNGDE: Prøv med en frisure, der går længere ned end til kæbelinjen. Sørg for, at der er masser af etager i din klipning, så du ikke ender med en masse hår på siden af hovedet, hvor du er allerbredest.
  • PANDEHÅR: Hold gerne panden fri for hår, så ansigtet ikke virker endnu kortere, end det i virkeligheden er. Hvis du gerne vil have pandehår, skal du gå efter den lidt længere, blødere model, der starter i en sideskilning, i stedet for en massiv, lige linje hen over panden.
  • HÆNGEHÅR: Hvis du har langt hår, der hænger løst, skal du forsøge at lade noget af det hænge foran skuldrene. Bløde krøller er også super godt til dig med langt hår og et rundt ansigt.

UNDGÅ:

  • SKARP PAGE: Hvis dit pagehår slutter over eller lige ved kæbelinje, får den dit ansigt til at virke endnu rundere, end det er. Hvis du gerne vil have pagehår, skal du i stedet forsøge med en lidt længere model, der slutter nogle centimeter under kæben.
  • PANDEHÅR: Lad være med at klippe dit pandehår helt kort og skarpt. Det får din pande til at se endnu kortere ud, end den er.
  • HÅR PÅ SIDEN AF HOVEDET: Tænk opad i stedet for udad! Pas især på med krøller - de kan hurtigt gøre det hele endnu rundere.
  • GLAT: Du skal være forsigtig med at glatte dit hår alt for meget - især hvis du har tyndt hår. Det kan hurtigt få dit ansigt til at se stort ud.
Tryk her for at se billeder af de bedste frisurer til dit runde ansigt.

Hvad synes mændene?