Øl i håret som hårkur
© iStock

Den her hårkur med øl er både nem og billig... og virkelig mærkelig

Skål, hår!

16. november 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Vi kvinder gør mange ting i skønhedens navn, og nogle af dem er også en smule skøre – men hey, hvis det hjælper, er vi klar på at give (næsten) hvad som helst en chance!

Nu er der så dukket endnu et skønhedstip op, som på den ene sider lyder mærkeligt, men på den anden side er så fristende nemt (og billigt!), at det er helt genialt, hvis det virker. 

Og det er.... trommehvirvel, tak... ØL SOM HÅRKUR! (Okay, hvis du havde læst overskriften, havde du nok set det komme).

Men vi labber tippet i os (fangede du den?), fordi vores hår i dette kolde vejr har brug for al den hjælp, det kan få, for at blive sundere og stærkere

Grunden til, at øl skulle fungere som hårkur, er, at det indeholder malt og humle, der er gode til at reparere skadet hår og skabe volumen, men der er også sukker i, som kan hjælpe med at skabe et glansfuldt hår. 

Har du mod på at give kuren en chance? Så skal du bare hente en øl i køleskabet og følge fremgangsmåden herunder.

Sådan gør du: 

1. Åbn en øl, hæld den op i en skål, og lad det stå henover dagen eller natten. Det er nemlig vigtigt, at kuldioxiden er forsvundet ud af øllen, så øllen er flad, inden du bruger den i håret – ellers kan det blive sværere for dig at vaske dit hår effektivt. 

2. Vask dit hår med shampoo, som du plejer. Men undlad at bruge balsam, da du i stedet skal bruge din øl her. Det kan være en god idé at hælde øllen ned i en flaske, så den er nemmere at have med i badet.

3. Hæld øllen ned i dit hår og hovedbund. Massér den ind i dit hår i cirka et minut. Du kan også nøjes med at putte spidserne af dit hår ned i øllen og lade det sidde i fem minutter. 

4. Skyl øllen ud. Det er dog bedst ikke at skylle alt ud, da dette vil skabe en bedre effekt. Lad dit hår lufttørre bagefter.

Det kan godt tage et par gange, inden du vil se et resultat, og det er også bedst kun at vaske dit hår i øllen et par gange om ugen, da for mange vaske kan udtørre håret. 

Hvad synes mændene?