Guide til smuk og fejlfri hud

En god foundation og concealer er dine vigtigste hjælpemidler til at få et lækkert og naturligt makeuplook. Her guider Sandstone Scandinavia’s key makeupartist dig med tre nemme trin til lige præcis dét.

2. januar 2017 af kommerciel redaktion for Sandstone Scandinavia

I 20’erne og 30’erne døjer de fleste af os stadig med tør eller fedtet hud med enkelte urenheder eller rødmen i perioder. Men med foundation og concealer kan hver dag blive en smuk hud-dag – du skal bare kende grundreglerne og bruge produkter, som din hud elsker. Her viser Sandstone Scandinavia’s key makeupartist, Liv Worm Jensen, til et perfekt resultat. Hun tager udgangspunkt i produkter fra det nye danske makeupmærke, Sandstone Scandinavia, der er fri for parfume og parabener og er velegnet til selv den mest sensitive hud. Husk også at se videoen, hvor hun viser teknikken. 

Inden du går i gang

”Start med at fugte din hud først med en dagcreme, der passer til din hudtype, for hvis den ikke har fået slukket sin tørst, kan der sidde tørre skaller og plamager på huden, som bliver mere synlige, når først du kommer foundation på,” siger makeupartist Liv Worm Jensen.

Trin 1: primer

”En face primer hjælper med at lukke og minimere porerne i din hud og gør det nemmere at få et flot og dækkende resultat, når du påfører din foundation. Samtidig er den med til at give din hud ekstra fugt og sørge for et mere holdbart resultat. Brug den i hele ansigtet og på kæbelinjen, den skal smøres ud i en ensartet lag ligesom en creme.”

Trin 2: foundation

”Mange bruger foundation i et ligeligt fordelt tykt lag over det hele i ansigt, hvilket er forkert. Du skal komme foundation på der, hvor du har brug for det – eksempelvis ved pigmentpletter, let rødmen eller urenheder. Bagefter bruger du fingrene til at fordele den ud i resten af ansigtet, på den måde ser det mest naturligt ud.”

Tip! Find en god foundation, der matcher din egen hudtone. Har du i forvejen en pæn hud, skal du bruge en med diskret dækkeevne, og har du problemhud, skal den have mere dækkeevne. Gå hellere efter én, der er lidt lysere i din hud end én, der er mørkere. Hvis du gerne vil have lidt ekstra glød, så er det bedst at bruge en blush eller bronzer på kinderne frem for en mørk foundation. Tjek farven på kæbebenet, hvor du er mest lys, så du kan se, om den matcher dig.

Trin 3: concealer

Concealer bruges til at dække små uregelmæssigheder i huden som mørke rande under øjnene, røde plamager, især omkring næsefløjene, eller urenheder. Brug fingrene til at få den til at smelte naturligt ind i huden. Jeg ser ofte, at kvinder begår den fejl, at de bruger concealer inden foundation, men det er altså den omvendte rækkefølge, der giver det mest perfekte resultat. Ellers risikerer du, at din hud ser unaturligt dækket ud af makeup.”

Tip! Du kan, hvis du er fedtet i T-zonen, slutte af med en lille smule pudder. Det skal ikke bruges overalt i ansigtet, men blot hvor du har tendens til at skinne – som regel er det på næsen, hagen og i panden. Husk: Du får det mest naturlige udtryk ved at duppe pudderet let på med en makeuppensel frem for en svamp.

Psst! Læs mere om det hudvenlige makeupmærke på Sandstone Scandinavia's webshop, hvor du kan se alle de produkter, der bruges i videoen herunder.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?