Jubiiii! Derfor skal du starte din dag med at spise chokolade

Det er jo næsten dumt at lade være...

16. oktober 2016 af Costume.dk

Der forskes heftigt i chokolade i disse år. Flere og flere videnskabelige undersøgelser peger faktisk på, at chokolade er godt for hjernen, og små mængder af mørk chokolade kan øge følelsen af ro og tilfredshed

En undersøgelse fra Syracuse University viste for nylig, at de personer, der som et led i et forsøg indtog chokolade, scorede højere i tests for hjernerelateret performance, end personer der ikke havde havde spist chokokolade.

En beslægtet undersøgelse fra Institute for Health på University of South Australia peger på, at folk, der jævnligt spiser chokolade, klarer sig påfaldende bedre i kognitive test, end folk der sjældent spiser chokolade.

De enkelte undersøgelser er i sig selv ikke et bevis på, at chokolade er godt for kvaliteten af hjerneaktiviteten. Det er dog tankevækkende, at flere og flere undersøgelser peger i netop denne retning. 

Hvis du kombinerer disse resultater med videnskabelige undersøgelser, der forsker i diæter og overvægt, så er den overraskende konklusion, at du faktisk både kan tabe dig og stimulere din hjerneaktivitet ved at spise chokolade på ét bestemt tidspunkt af dagen.

Et studie fra Tel Avivs Universitet har nemlig vist, at det fremmer vægttab, hvis du begynder dagen med et større måltid fuld af kulhydrat og protein. Det reducerer nemlig behovet og hangen til at overspise resten af dagen.

Hvis du kombinerer dette med chokoladens evne til at vække hjernen til live og give den et boost, så er sagen klar: En vanvittig chokoladekage eller andre mega lækre chokoladefristelser kan meget vel være den bedste og sundeste måde at starte dagen på!

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?