15 ting, som alle vi, der er elendige til at bage, kender

Skærmen på din telefon bliver snasket, fordi du hele tiden tjekker opskriften

30. oktober 2016 af Nina Abildgaard

1. Du får stress bare ved tanken om, at det er din tur til at bage fredagskage til arbejdet. Drømmekagen fra Føtex i et pænt fad er vel fint?

2. Den bagerste del af skabet flyder altid med gammel natron, bagepulver og de der loppefrøskaller, du brugte én gang og så glemte alt om.

3. Hvad er dealen med æltning? Det gør ondt i armen, du få dej under neglene, og der er mel alle vegne.

4. Ordene ‘ælt dejen’ kan i bund og grund få dig til at vælge en anden opskrift

5. Skærmen på din telefon er altid helt fedtet, fordi du minimum en gang i minuttet skal tjekke, om du nu også gør det, der står i opskriften.

6. Når det så er sagt, glemmer du ofte at læse hele opskriften igennem, hvilket resulterer i en tur til Superbrugsen med dej under neglene og mel i panden.

7. Sætninger som: ‘Put en smule i’ eller ‘Bare tag det på slump/Gefühl’ er helt udelukket. Du skal vide PRÆCIS hvor meget kanel, der skal proppes i den kage!

8. Du kan ikke lade være med at kigge tyve gange til din dej, mens den hæver. Hvorfor tager det også så lang tid?

9. Køkkenet ligner et bombet lokum, efter du har været i gang. Bruger andre ikke en ny skål til hver ingrediens oder was?

10. Det er sååå belastende at gøre bordpladen ren bagefter. Hvorfor skal dejen sætte sig så godt fast!

11. Hvad er det nu liiige deciliter svarer til i milliliter?

12. Kagerne bliver enten helt flydende eller ultratørre. Hvor går den freaking grænse?!

13. Du kigger på det færdige resultat og tænker: ‘Godt de ikke har set billedet fra opskriften!’

14. Du nidstirrer dine gæster, når de skal smage den første bid... Er det nydelse eller skræk i deres øjne?

15. Din værste bageskræk er, at dine gæster ligger med roskildesyge i flere dage. Og du vil ikke udelukke, at det sker med alle de bakterier, du har overført fra din mobil (jævnfør punkt 5).

Måske er du interesseret i...

Hvad synes mændene?