J. K. Rowling har dårligt nyt til alle os, der lever og ånder for Harry Potter

Hermione må kunne trylle det væk

1. august 2016 af Maria Denise Christoffersen

Hvis du også er en Hogwarts-wannabe, som tager en flyvetur på din Nimbus 2000 af bare glæde, hver gang J. K. Rowling kommer med nyt fra Harry Potter-universet... så tag lige et stykke af Professor Lupins chokolade, og sæt dig ned, mens du læser det følgende. Det svarer nemlig nogenlunde til at få et howler-brev fra Rons mor.

“Harry er færdig nu”

J. K. Rowling har netop erklæret, at hun er færdig med Harry Potter-universet, og at der ikke kommer mere nyt. Det fortalte hun i lørdags ved premieren på det nye teaterstykke Harry Potter and the Cursed Child. Efter at de to bind, som udgør teatermanuskriptet, bliver udgivet, er det altså slut med nyt fra Harry, Ron og Hermione. 

Forfatteren sagde til pressen, at Harry “tager på en meget stor rejse i løbet af disse to teaterstykker, og så – ja, så tror jeg, vi er færdige. (...) Det her er den næste generation. Så jeg er glad for at se det så smukt udført, men nej, Harry er færdig nu.”

Potter-universet bliver til spil

Del et og to af det trykte manuskript Harry Potter and the Cursed Child blev udgivet søndag ved midnat. Teaterstykket handler om Harry Potters voksenliv, og forestillingen spiller på Palace Theatre i London, hvor det i øjeblikket er totalt udsolgt. Men der bliver frigivet yderligere 250.000 billetter til salg fra den 4. august.

Hvis vi skal finde et lyspunkt i det næsten Voldemort-agtige mørke, som netop har sænket sig over vores mandag, så er det, at vi stadig kan glæde os til tre film i spinoff-serien Fantastic Beasts and Where To Find Them. Og at Warner Brothers har bekræftet, at der kommer en Harry Potter-udgave af det populære spil Pokémon Go. Så nej, vi er ikke helt utrøstelige. Men næsten.

Hvad synes mændene?