“10 situationer, jeg altid ender i, fordi jeg er højre-venstre blind”

Er det højre eller er det venstre? ARGH!
Er det højre eller er det venstre? ARGH! © Redaktionen

Siger du højre, hører jeg både højre og venstre, og siger du venstre, hører jeg både højre og venstre. Nogle mennesker har det svært med at kende forskel på højre og venstre – og jeg må erkende, at jeg er en af dem. Det er bare, som om jeg altid glemmer, hvad der er hvad, og bliver forvirret. Og der er bare nogle situationer, som jeg altid ender i på grund af min “blindhed” eller forvirring af de to begreber. Her er 10 situationer, jeg altid ender i.  

  1. Okay, min køreprøve – behøver jeg at sige mere? Jeg hører stift fra kørelæreren “Drej til venstre” –  “Okay, det var så den forkerte venstre…” Ups – men hey, jeg bestod da i første forsøg. 
  2. Lidt længere til højre, neeej, nu mere til venstre og så lidt op mod højre”. Når andre skal navigere mig til at finde noget, så har jeg givet op på forhånd – det er helt sikkert! (Men jeg lader selvfølgelig, som om jeg prøver). 
  3. Mine venner kommenterer ALTID, at jeg burde få tatoveret højre og venstre på mine håndled. Og jeg overvejer VIRKELIG denne ide. 
  4. Det er lidt, som om folk tager et skridt væk, når jeg fortæller jeg ikke kan kende forskel på højre venstre. Og ja, generelt er det bare super kikset ikke at kunne kende forskel, men hvad skal jeg gøre?  
  5. “Drej til venstre om 500 meter” – aaargh! GPS’en er ikke min bedste ven, med mindre jeg visuelt kan se, hvilken vej jeg skal dreje – og dette er ikke just nemt, når jeg cykler, siger jeg bare. 
  6. Når folk spørger mig om vej… åh nej, keep on moving mate. Du er bedre stillet uden min hjælp, kammerat – trust me
  7. Og endnu værre – når jeg selv skal spørge folk om vej… øhhh, super så, du sagde “To gange til højre, og så drej til venstre, og så ned ad sidegaden til højre?”. Super-duper, det gør jeg lige…  
  8. Jeg har hørt kommentaren “din anden højre” 1,7 billioner gange. Hvorfor er det så svært for mig at forbinde højre og venstre til mine handlinger? 
  9. “Højre er jo bare den hånd, som du skriver med” – jaaa, så nemt! Men jeg har glemt det 0.3 sekunder efter, det er blevet forklaret for mig  – og så starter processen forfra igen. Det er ligesom magi – pufff, og det er væk fra min hukommelse. 
  10. Left or right? Det bliver ikke just nemmere i udlandet – Ikke nok med at det er svært nok på dansk, så skal jeg også tage stilling til højre og venstre på andre sprog. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

 

 

Amalies atlas

Amalie Kildebro er studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er en 24-årig provinspige, der nu lever lykkeligt på Nørrebro. Hun er en kæmpe loppemarked-enthusiast, har en stor forkærlighed for asiatisk mad (sushi og ramen, ja tak!), og har for nyligt set lyset, da hun har fundet ud af, hvor godt en pomelo smager – a whole new world!