“8 spørgsmål, jeg altid stiller mig selv, når jeg er på skiferie”

Billeder fra skiferie
Hvorfor skal liftkøerne altid være så lange? © Privat foto

Frisk vind i ansigtet, skøn bjergluft og varm kakao i spandevis. 

Det omfavner meget godt, hvad jeg forbinder med skiferie. Jeg elsker at stå på ski, og hvis jeg kunne, havde jeg taget på skiferie hver eneste måned. 

Men selvom det næsten ikke kan beskrives med ord, hvor skønt det er at sidde i en lift og kigge ud på bjergene, som strækker sig lige så langt øjet rækker, så giver en skiferie altså også anledning til en række spørgsmål... Altså, hvorfor skal skistøvler gøre SÅ ondt? 

Læs med her, og se om du kan genkende nogle af spørgsmålene. 

1. Hvordan i alverden er det muligt, at jeg stadig fryser?! Jeg har jo efterhåneden så mange lag tøj på, at jeg nærmest er blevet forvandlet til Michelin-manden... 

2. Hvorfor spiser alle pommes og kogte pølser til frokost på pisterne? Jeg forstår det ikke? Måske er det bare mig, som er sart, men det ser altså IKKE særlig appetitligt ud! 

3. Hvorfor skal andre skiløbere mase SÅ meget i køen til liften? Hallo mester, du kommer altså ikke længere frem i køen ved at mase dig så tæt op ad mig, at vi nærmest smelter sammen, at du ved det. 

4. Hvordan kan det være, at den friske bjergluft virker som den rene mirakelkur mod tømmermænd? Altså jeg klager ikke. Tværtimod. Jeg forstår bare ikke, hvordan jeg kan være frisk nok til at stå på ski dagen efter afterski, når jeg hjemme i Danmark skal bruge både søndag OG mandag for at komme mig efter en bytur. 

5. Hvorfor er jeg altid en lille smule nervøs, for at jeg skvatter idet jeg stiger af stoleliften? Frygten for alle de fordømmende blikke fra de andre mennesker i stoleliften, hvis jeg vælter på vej af, er STOR. 

6. Hvad sker der lige for, at små børn bare ingen frygt har i livet, når de kører på pisterne? Jeg ser døden direkte i øjnene, når jeg står på toppen af en pukkelpist, så hvordan kan børn bare køre lodret ned af de stejleste pister? Uden. At. Stoppe. 

7. AV mine tæer... Og ankler... Og lægge... Og skinneben... Faktisk bare av til alt, som er nede i mine skistøvler. Hvorfor skal de forbandede skistøvler gøre SÅ ondt? Vi kan sende raketter til månen, men vi kan ikke lave en komfortabel skistøvle... How

8. Hvordan kan det være, at jeg altid tager en bog med på skiferie med store intentioner om at læse den færdigt? Når jeg jo inderst inde godt ved, at jeg kun akkurat får læst introen, før jeg dejser om efter en lang dag på bjerget. 

 

 

Idas indsigter

Ida Hagsholm er studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er en 21-årig kvinde, der for nyligt er fløjet fra mors og fars trygge rede. Nu bor hun midt i København og bruger det meste af sin tid med hovedet begravet i studiebøger og Google Maps, for "hvordan var det liiige jeg kommer hen til Leanowski bar??".