Frederikkes frirum

Frederikke er i forbindelse med sit studie praktikant på Woman.dk. Hun er for nylig blevet ny-københavner og nyder at hendes kæreste og veninder er lige rundt om hjørnet. Hun sætter også pris på, at de nærmeste caféer og barer ligger i gåafstand, hvis hun spontant (læs: tit) skulle få en idé om at bruge de penge, der nok egentlig burde gå til en opsparing.

 


“Hvordan mit yngre jeg havde planlagt mit liv – og hvordan det rent faktisk blev”

Mit ynge og ældre jeg

Har du, ligesom mig, haft en plan for, hvordan dit liv skulle udfolde sig, hvornår du skulle have dit første barn, og hvornår du ville være færdiguddannet? Så har du nok også erfaret, at det aldrig rigtig bliver, som du havde troet. Det er i hvert fald den fornemmelse, jeg sidder med efter mine 26 gange rundt om solen.

Jeg er derfor kommet til den konklusion, at jeg ikke kan forudse noget her i livet, og at jeg er nødt til at tage én dag ad gangen. Se bare, hvordan det er gået med mine forudsigelser indtil videre – man kan vist roligt sige, at intet blev, som jeg havde troet:

18 år

Hvad mit yngre jeg forudså: Jeg ville flytte hjemmefra, fordi jeg nu officielt var blevet voksen.
Hvad der i virkeligheden skete: Jeg gik stadig i gymnasiet og havde ikke råd til at bo ude (første skuffelse ud af mange).

19 år

Hvad mit yngre jeg forudså: Jeg ville starte i forsvaret – helt præcist i hesteskadronen (grunden er stadig ukendt, da jeg ikke var nogen særlig entusiastisk hestepige).
Hvad der i virkeligheden skete:
 Jeg startede mit første sabbatår, fordi der ikke var plads i forsvaret før to år senere. Nu tjente jeg dog nok penge til at flytte hjemmefra. Kæmpe win!

20 år

Hvad mit yngre jeg forudså: Jeg var meget interesseret i foto og drømte om at starte på fotografuddannelsen – hvilket selvfølgelig var planen.
Hvad der i virkeligheden skete: Jeg holdte stadig sabbatår, fordi jeg ikke vidste, hvilken uddannelse jeg skulle begynde på – og fordi jeg lige var blevet vant til at tjene voksenpenge, hvilket også var ret fedt!

21 år

Hvad mit yngre jeg forudså: Jeg ville være godt i gang med min uddannelse og være ved at få styr på mit voksne liv.
Hvad der i virkeligheden skete: Jeg blev rådet til at starte på fotohandler-uddannelsen, hvis jeg ville ind i branchen. Så det gjorde jeg!

22 år

Hvad mit yngre jeg forudsåJeg ville afslutte min uddannelse og begynde på et ægte voksenarbejde (meget ambitiøst).
Hvad der i virkeligheden skete: Jeg afsluttede ganske vist min uddannelse, men jeg sagde også mit daværende job op, uden at have et andet job i baghånden (ikke et gennemtænkt træk, hvis jeg selv skal sige det).

23 år

Hvad mit yngre jeg forudså: Jeg ville have et voksenarbejde og være begyndt at tænke på børn og hus.
Hvad der i virkeligheden skete: Jeg flyttede i en 1-værelses lejlighed og begyndte at revurdere hele mit liv. Selvom det slet ikke var en del af min meget udtænkte plan, er jeg dog SÅ glad for, at jeg prøvede at bo for mig selv!

24 år

Hvad mit yngre jeg forudsåJeg ville være godt etableret med en stabil indkomst og et ægte voksenliv.
Hvad der i virkeligheden skete: Jeg begyndte på en ny uddannelse. 3,5 år mere på SU – what's not to like?

25 år

Hvad mit yngre jeg forudsåJeg ville være gravid med mit første barn – ligesom min mor var med mig i den alder.
Hvad der i virkeligheden skete: Jeg levede det vilde SU-liv, hvor hver måned var en kamp for overlevelse, fordi jeg brugte alle mine penge på kaffe og øl (det kaldes prioritering).

26 år

Hvad mit yngre jeg forudså: Nu ville jeg være nået det højeste niveau inden for ung voksenhed med familie, hus og et stabilt job. Med andre ord – jeg ville have styr på mit liv!
Hvad der i virkeligheden sker: Jeg er stoppet med at prøve på at forudsige, hvad der mon sker i mit liv og i stedet bare leve én dag ad gangen. Alt andet er spild af tid, da livet alligevel kommer til at tage fusen på mig og styre mig i en helt anden retning, end den jeg troede, jeg skulle gå.

“10 ting, jeg har på min anti-bucket-liste, som jeg ikke behøver at nå i mine 20'ere”

Anti-bucket-liste i 20'erne

Jeg ved ikke med dig, men jeg kan godt blive meget påvirket af, hvad alle andre går og foretager sig. Jeg er selv midt i 20'erne, hvilket kan være en utrolig forvirrende alder at være i. Flere af mine venner begynder at få børn, nogle rejser jorden rundt, andre har en højtstående stilling på arbejdsmarkedet og andre (mig) går stadig i skole.

Det kan være utrolig stressende at tænke over alt det, jeg “burde” nå og “burde” være. Derfor har jeg lavet en liste over alle de ting, jeg ikke behøver at nå i mine 20'ere – medmindre jeg får lyst, selvfølgelig.

  1. Finde mit drømmejob. I og med, at jeg stadig er studerende, har jeg mange år tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg nyder i stedet at få lov til at afprøve en masse forskellige, spændende ting.
  2. Blive gift. Selvom det lyder vildt romantisk, vil jeg egentlig helst vente lidt endnu med at blive gift. Der skal da også være noget at glæde sig til!
  3. Løbe et marathon. Dette punkt behøver jeg ikke engang at udskyde – det skal bare slettes fra listen.
  4. Blive gravid. Jeg nyder stadig lidt for meget at kunne tage i byen i weekenden og ligge foran tv'et en hel dag, til at jeg er klar til at give det op for en baby. Beklager, mor.
  5. Få alle til at kunne lide mig. Det er ved at gå op for mig, at det er en tabt kamp. Men det er faktisk okay.
  6. Have en stor bankbog. Det er bare penge – de kommer igen (som min far altid siger) ...hvilket vel betyder, at jeg godt kan købe de sneakers alligevel. Eller hvad?
  7. Rejse hele verden rundt. Flere af mine venner har rejst til både Asien, Afrika og Amerika og det skal de bare have lov til! Personligt har jeg ikke det store behov og det er okay.
  8. Have den perfekte krop. Hvis der er noget, jeg har lært i mine 20'ere, er det, at hvis du har det godt i din krop, så er den perfekt. Det er da bulerne, strækmærkerne og alt det andet lækre, der gør os til mennesker!
  9. Købe andet end IKEA-møbler. Jeg må erkende, at jeg endnu ikke er voksen nok til dyre møbler. Chancen for at jeg spilder chokoladeis i min nye, dyre designerstol er alt for stor.
  10. Vide, hvem jeg er. Let's face it – det er der jo ingen, der gør. Og slet ikke i 20'erne.

"Jeg opdagede først, at jeg havde krøller, da jeg lærte om disse 10 nemme tips"

Tips til krøller

Hvis du allerede har fuldstændig styr på din hår-rutine og er fuldt ud tilfreds med dine krøller, skal der lyde en kæmpe klapsalve herfra! Så har du opnået dét, mange af os drømmer om! You go girl!

Hvis du nu alligevel føler, at du godt kunne bruge et råd eller to til at få det meste ud af dine smukke krøller, eller du måske endda ikke er klar over, om du har skjulte krøller, som bare ligger og venter på, at de bliver stylet og behandlet korrekt, så skal du læse med her!

Jeg har samlet 10 gode tips og tricks til at pleje dine krøller, som jeg selv har erfaret igennem årene. Det tog mig en god sjat år at finde ud af, at jeg overhovedet havde krøller – og ikke mindst, hvordan jeg skulle pleje og style dem.

1. Brug den rigtige shampoo og balsam

Allerede ved valg af shampoo og balsam kan det gå galt, hvis du ikke er opmærksom. Der kan nemlig skjule sig en masse kemikalier, som er dårlige for dine krøller. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, at produktet har gode ingredienser. Dét, du helt specifikt skal gå efter, er produkter uden sulfat og silikone, da det skader dine hårsække og udtørrer og irriterer din hovedbund. Og hvis der er noget, vi ikke vil have, er det tørt hår, da det modvirker vores krøller. Det, dine krøller vil have, er fugt!

2. Godt med fugt!

Noget, mange med krøller nok allerede gør (og som er en rigtig god idé), er at bruge balsam efter shampoo. Forskellen på glat og krøllet hår er, at du godt må lade din balsam sidde i dit krøllede hår, efter du er kommet ud af badet. Mange balsamer kan bruges som leave-in og behøver derfor ikke at blive skyllet helt ud, hvilket er suuuper godt, da dine krøller LEVER af fugt. 

3. Brug den rigtige kam

For at få mest muligt ud af dine krøller er det ikke lige meget, hvordan og hvornår du reder dit hår. Gør det gerne i badet, når du alligevel skyller (det meste af) din balsam ud. Benyt gerne en bredkammet kam, så dine krøller nemt kan forme sig naturligt, helt af sig selv.

4. Tør dit hår med et mikrofiber-håndklæde

Når du kommer ud af badet, er det ikke lige meget hvilken måde, du tørrer dit hår på. For at passe bedst på de krøller, du lige har arbejdet for i badet, skal de helst tørres i et mikrofiber-håndklæde, da du på den måde nemt kan samle dine krøller, uden at de kruser. Hvis du ligesom mig er på SU, kan du bruge den budgetvenlige version, som er en t-shirt af 100% bomuld. Det kræver lidt øvelse, men når du har lært det, bliver det en vanesag, og det har samme effekt som et mikrofiber-håndklæde.

5. Find de produkter, der passer til dig

Når dit hår er klar til styling, kan du bruge håndklædet (eller t-shirten) til at tørre og forme dine krøller, inden du kommer produkter i. Når det kommer til produkter, sværger jeg selv til krøllecreme og gel – igen, undgå sulfat og silikone og også produkter, der tynger dit hår ned. Krøllecremen giver fugt (og duft) og former dine krøller, og gelen definerer dine krøller og sørger for, at de holder længere uden at kruse.

Der er 1000 forskellige måder at style krøller på, og alle gør det forskelligt. Krøllecreme og gel er bare én fremgangsmåde ud af mange. Du kan også bruge hårmousse, spray eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at du finder det, der passer til dig og dine krøller!

6. Føntør korrekt

Hvis du vil opnå fuld volumen, kan føntørring hjælpe dig godt på vej. Specielt hvis du bruger difusseren, som følger med de fleste hårtørrere. Den samler og fremhæver dine krøller på en skånsom måde.

Når vi siger føntørring, siger vi automatisk varmebeskyttelse, og det er et super vigtigt step, da det beskytter dit hår fra varmen og hermed passer på dine krøller. (Tip: For ekstra fugt kan du bruge en creme-varmebeskyttelse fremfor en spray).

7. Brug hårklemmer for ekstra volumen

Hvis du som mig nogle gange kæmper med, at dine krøller tynger dit hår i stedet for at give volumen, kan et par små hårklemmer blive din redning. Efter du har føntørret dit hår, kan du nemlig løfte dit hår ved at sætte hårklemmer de steder, som du vil have skal have ekstra volumen. De kan også hjælpe med at forme håret lige det sidste, så du kan få det til at sidde, lige som du vil have det.

8. Style dit hår færdigt

Du kan med fordel lade klemmerne sidde i en times tid (eller længere hvis du har tiden). Jo længere de får lov at sidde, jo nemmere bliver det at kramme dine krøller ud, og jo pænere bliver dine krøller. Men når tiden så er inde, kan du vende hovedet i vejret og kramme dine krøller op, så de ikke er helt “stive” af gelen. Giv til sidst din hovedbund en lille rusker, så du får godt med volumen.

9. Lad være at røre ved det!

Selvom jeg godt kan forstå, at du har lyst til at røre ved dine smukke lokker konstant, så lad endelig være!

Lige så meget som dine krøller elsker fugt, HADER de olien fra dine hænder! Derfor er det klogest kun at rette let på det, og kun når det har brug for det. Ellers ender dit hår med at blive fedtet og tynget ned, og det er vi ikke interesserede i.

10. Behandl det ordentligt – også om natten

Sidste tip er mere eller mindre frivilligt og er ikke et must. Et godt tip er nemlig at investere i en silkepude eller et silkepudebetræk, som skåner og passer på dit hår om natten. Det mindsker derudover chancen for, at dit hår kruser og bliver uglet, mens du sover. Dine krøller holder hermed længere, hvilket også betyder mindre hårvask, som dine krøller heller ikke er så glade for, da det med tiden slider og udtørrer håret.