Helenes hjørne

Helene er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er pjattet med shopping, rejser og hendes hund Henrik. Den perfekte dag går ud på at sove så længe som muligt, skrive lækre artikler, gå rundt og hygge om sin nye lejlighed og spise ude med kæresten – helst sushi eller burger. 


“10 ting, jeg har lært af at være i praktik hos Woman”

1. Du lærer virkelig at tro på dig selv. At virksomheden betror dig med vigtige opgaver betyder, at de tror på dig, hvilket giver et kæmpe selvtillidsboost. 

2. Hvis der er noget, du vil vide, skal du bare spørge. Det er vel egentlig også sådan, vi lærer bedst?  

3. At sove længe er noget, der kun hører til i weekenden. Halløj til voksenlivet og en 37 timers arbejdsuge. 

4. Dine kollegaer er kvinder i 20'erne, så du kan altid tale med nogen om det, du har på hjerte. 

5. Gør altid et godt stykke arbejde. Du har muligheden for at sætte præg på det arbejde, du udfører. 

6. Når det så er sagt, er følelsen af at have færddiggjort og udrettet noget priceless. Min første artikel nogensinde, der handlede om Jamie Dornan, er stadig mit hjertebarn. 

7. Du bliver verdensmester i Sex and the City, Venner og Gossip Girl med alle de quizzer, artikler og lister, du skal skrive om dem. 

8. Med Costume som naboredaktion kan du ikke undgå at lære en ting eller to. Eksempelvis hvilke farver der går sammen, eller hvad sommerens nye duft er.

9. Der skal også være tid til sjov. Som den ugentlige Se&Hør-quiz, hvor vi blandt andet gætter navn, alder, stjernetegn på ugens Se&Hør-mand og -dame! 

10. Sidst men ikke mindst: At være taknemmelig for at have været i praktik hos Danmarks fedeste kvindemagasin!

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“Min opskrift på den perfekte aften hjemme som en introvert ekstrovert”

Som en introvert ekstrovert nyder jeg virkelig mine soloaftenener. I en tid med eksamen om hjørnet, fuldtidspraktik og arbejde ved siden af, er det rart bare at kunne være hjemme og gøre præcis det, jeg har lyst til. Jeg er så heldig lige at være flyttet ind i min egen lejlighed, hvilket har en masse fordele – en af dem værende, at jeg kan arrangere den perfekte hyggeaften.  

Da maj måned har et ry for at være travl (i hvert fald som studerende), vil jeg dele min opskrift på den perfekte night in og som måske kan inspirere dig. 

Skift til pyjamas og tøfler

Blødt og rart er nøgleordene. Efter en lang dag er det en fantastisk følelse at bytte de stramme jeans ud med den blødeste pyjamas.  

Skab den perfekte stemning

Lyskæder og stearinlys er den perfekte opskrift på en hyggelig og afslappet stemning. Når disse er på plads, finder jeg gerne alle mine puder, min dyne og bygger det op, så jeg har den blødeste 'rede' – som min skønne hund Henrik og jeg senere skal kæmpe om pladsen for. 

Bestil dit yndlings takeaway 

Hvis du ligesom mig er en takeaway pige, påskønner du også, at andre mennesker laver maden for dig – OG bringer ud til dig! Det er virkelig fragten værd. 

Vin skal der til

Nogen siger, at vin altid er svaret – til det må jeg sige, at jeg er helt enig. Et stort glas i sofaen i ægte Bridget Jones stil (bare uden kærestesorger) og vi er næsten klar!  

Sæt din yndlingsfilm på TV'et eller hvad du foretrækker at se film på

En luksus ved at bo alene er, at du ikke skal gå på kompromis med, hvad du skal se i TV'et. Normalt står den på enten en chickflick klassiker, romantisk komedie eller Disney (selvfølgelig!).  

Hjemmespa

Jeg elsker spa-aftener, hvor selvforkælelse står øverst på min to-do-liste. Om det så er en lækker hjemmelavet ansigtsmaske, hårmaske, mani- og/eller pedicure, så er jeg på! 

Hvad er din opskrift på den perfekte aften hjemme? 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“13 gode grunde til, at det ikke er så slemt at blive ældre... alligevel”

Jeg har altid foragtet tanken om, at for hver dag, der går, rykker jeg længere og længere væk fra ungdomslivet, hvor energien altid var på 100 procent, og hvor dét med at danse til klokken fem om morgenen og se solopgangen med mine venner var så let som ingenting. Og når ja, og så lige om lidt venter 30'erne. 

Men i løbet af det seneste år er det, som om det er vendt lidt op og ned. Når unge mennesker kommer ind i s-toget og taler om, hvor mega fulde de var i forrige weekend, eller om hvor fedt det er at score et solidt 02 i en opgave, som de på ingen måde gad lægge en smule kræfter i, kan jeg ikke lade være med at tænke: ‘godt at livet har meget mere at byde på end bare det’. 

Og ja, måske hjælper det ikke, at jeg altid har været lidt gammel indeni, men jeg foretrækker faktisk at være, hvor jeg er nu, som er godt igennem de 25 år, og jeg er blevet meget mere optimistisk omkring, hvad der kommer i fremtiden. Derfor har jeg samlet min personlige liste med fordele ved at være +25, som du måske kan nikke genkendende til. Det gode ved det hele er, at der er så mange fordele, at jeg måtte skære listen ned. 

1. Du har en fantastisk gruppe venner. Som kender dig og elsker dig for den, du er. 

2. Du tager bedre beslutninger for dig selv. Både dem der gælder på kort sig, men også på lang sigt.  

3. Du kender dine grænser og lærer at sige fra. 

4. Derudover har du endelig lært kunsten i at sige nej. Hurra! 

5. Du kender dine drømme og ambitioner. Og har endelig midlerne og muligheden for at arbejde hårdt og målrettet for at få dem opfyldt. 

6. Du tænker mindre på, hvad andre mennesker tænker om dig. Som måske i virkeligheden er en af de bedste ting.  

7. Hvis du får lyst til at sætte livet på pause og flytte til Argentina for at åbne et hotel, så gør du bare det. 

8. Du har endelig penge, du kan bruge af og spare op med. 

9. Du relaterer til dine forældre på et helt andet niveau. Og kan endda se tingene fra deres side. 

10. Du har indset, at du intet opnår ved at sammenligne dig med andre. 

11. Det skyldes tildels, at du hviler MEGET mere i dig selv nu end før. 

12. Din bullshit-tolerance bliver meget lavere. Derfor tager du afstand fra ting eller folk, der ikke er værd at samle på. 

13. Du ved, at ting tager tid. Og derfor stoler du mere på, at det hele nok skal ende godt. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“4 måder, hvorpå du kan investere i dig selv i 20'erne”

Som vi alle ved, kan 20’erne være en ret så stressende tid. Det er her, vi skal træffe mange af vores vigtige beslutninger i livet, og til tider er selvforkælelse det sidste, vi har i tankerne. Undervejs i 20’erne har jeg lært, at for at finde balance og stabilitet, skal jeg investere i mig selv. Og her mener jeg selvfølglig også en makeover hos frisøren eller lækker frokost, men også at finde dybere måder til at få det godt. I løbet af de seneste par år har jeg prøvet at flytte til London, begyndt at svømme igen og målrettet gået efter at opnå min passion i livet. 

Her er min liste med fire måder, hvorpå du kan investere i dig selv i 20’erne. 

1. Tal med en terapeut eller psykolog

I 20’erne oplever vi alt fra store forandringer som flytninger og det første voksenjob – hvilket gør det helt normalt ikke at være 100 procent settled endnu. Hvis det hele bliver lidt for meget, er en unik mulighed for en investering i dig selv en terapeut eller psykolog. Jeg er stor fan af at tale om tingene, da det for mig betyder, at jeg lærer, hvordan jeg skal få vendt det negative til det positive og leve mit bedste og sundeste liv. Med så meget der sker i 20’erne, er terapi en fantastisk måde for mig at investere i mig selv. 

2. Find en sport, som du elsker

At investere både din tid og penge i en sport, som du virkelig elsker, er enormt vigtigt for dit mentale og fysiske helbred. I 20’erne formes vores vaner, og sport og motion er bestemt en vane, vi skal have resten af livet. 

3. Tal med en karrierevejleder 

Med alle de mange muligheder i dag, kan det være enormt svært at finde ud af, hvad det egentlig er, vi vil med vores liv. Efter gymnasiet vidste jeg ikke, hvad mit næste step var, hvilket selvfølgelig endte ud i, at jeg droppede ud af den uddannelse, jeg havde valgt, efter blot tre måneder. Jeg fik siden hen talt med en karrierevejleder, og vi fik sammen sporet mig ind på, hvad min passion i livet var. For at være ærlig vidste jeg det godt i forvejen, men det var rart at få noget klarhed og skabt en plan for, hvordan jeg skulle nå dertil. 

4. Få dig en spændende hobby 

Til tider kan arbejde godt føles som arbejde, og jeg synes, at det er guld værd at have et liv ved siden af arbejdet. Om det er en begrænset eller permanent hobby, er det vigtigt, at du laver noget, du nyder, som ikke er et arbejde. Udover at jeg læser mange bøger og udforsker nye og gamle film, startede jeg til klaver sidste år, efter jeg havde gået i uendeligheder og tænkt på at gøre det. 

Der er så mange forskellige måder hvorpå, du kan investere i sig selv i 20'erne. Hvordan vil du investere i dig selv?

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“Hvorfor det er vigtigt at kende dit kærlighedssprog”

Har du nogensinde hørt om bogen Kærlighedens 5 sprog? En af mine veninder fortalte mig om den for noget tid siden og bare ud fra titlen, vidste jeg, at den var super cheesy – jeg elskede det allerede. Jo mere jeg hørte, jo større blev min interesse. Bogen er skrevet af den internationalt respekterede forfatter Gary Chapman, og bogens teori er, at alle mennesker har et kærlighedssprog, som de har brug for til at føle sig elsket, og et kærlighedssprog de bruger til at give kærlighed. Jeg tænkte, at vi brugte det samme kærlighedssprog til begge dele, men det gør de fleste åbenbart ikke! 

De 5 kærlighedssprog

De 5 kærlighedssprog er:

  • Anerkendende ord
  • Tid til hinanden
  • At modtage gaver 
  • Tjenester 
  • Fysisk berøring 

Jeg må indrømme, at de alle lyder super gode, men alligevel var det interessant at finde ud af, hvilket kærlighedssprog jeg havde brug for og gav. 

Mit kærlighedssprog 

Jeg kom til den konklusion, at jeg havde ikke bare ét, men to kærligshedssprog (som jo må være en fordel for min kæreste, da der så er flere ting, han kan gøre for at få mig til at føle mig elsket – tror jeg?) Jeg havde brug for både “tid til hinanden” og “fysisk berøring” til at føle mig elsket. Jeg føler mig sikker og holdt af, når min partner bruger tid med mig og krammer mig, holder mig i hånden og så videre. Tjenester og gaver er da altid skønt at modtage, men de får mig ikke nødvendigvis til at føle mig elsket. Selv vidste jeg, at jeg viser kærlighed ved “fysisk berøring”, men jeg var nysgerrig på at vide, om det var dét kærligshedssprog, som min kæreste havde brug for. 

Min kærestes kærlighedssprog 

Så snart jeg opdagde dette fænomen, spurgte jeg min kæreste, om han ikke nok ville tage testen og finde ud af, hvilket kærlighedssprog han havde (jeg lokkede ham nok også med middag den dag). Han gjorde det, og vi fandt ud af, at han havde brug for “anerkendende ord” for at føle sig elsket (sikkert meget normalt for mænd), og at han viste det vedfysisk berøring”

Hvorfor kende det?

Okay, jeg er all for cheesy idéer, når det kommer til kærlighed, og jeg er overbevist om, at det er en fordel at kende sit og sin partners kærlighedssprog. Vi talte om, hvilket kærlighedssprog jeg havde brug for, som heldigvis var det samme, som det han gav. Og nu forstår jeg, at han har brug for, at jeg anerkender ham og roser ham, i stedet for at kram og at holde hånden kan fikse det hele, og jeg er opmærksom på at implementere det i vores dagligdag. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“12 mål, som alle kvinder bør sætte sig selv i 2020”

Du er en kvinde. Du er skabt til succes og at udrette store ting. Se blot på store kvinder som Marilyn Monroe, Hillary Clinton og prinsesse Diana, som alle, trods en masse odds imod sig, er kommet ud på den anden side og sat kæmpe spor i historien. 

Så i anledningen af, at Kvindernes Internationale Kampdag – dagen, hvor vi over hele verden fejrer kvinders præstationer inden for det humanitære, økonomi, kultur og politik, men også kampen for ligestilling blandt kønnene – i år ligger 8. marts, skulle mit andet blogindlæg (selvfølgelig!) dedikeres til kvinderne.  

Jeg har derfor noteret nogle ideer til mål, som alle kvinder burde sætte sig for i dette år. De handler først og fremmest om, at du skal lytte til dit hjerte og gøre, hvad der er bedst for netop dig. For når du er skabt til succes og store ting, har du brug for mål og en plan. Så start nu, og du vil være på vej til at blive den bedste version af dig selv i 2020. 

1. Bliv mere disciplineret 

Denne kommer vi ikke uden om. Hvis du vil opnå ting i livet, skal du være disciplineret. Det betyder, at du skal give dig selv strenge deadlines og holde dig til dem. Jeg elsker min gammeldags bogkalender (ja, jeg er en gammel sjæl), som er designet til at organisere min dag på en super detaljeret måde. 
Start med at danne et månedligt overblik, og skriv alle dine vigtige aftaler og deadlines ned. Hvis du allerede er mega disciplineret og vil tage den endnu længere, kan du investere i en kalender, der kan organisere din dag time for time. 

2. Vær selvsikker

Det siges, at selvtillid er det bedste outfit, du kan tage på – og der er altså noget om snakken. Lær at gøre tingene på DIN måde, og som DU ville gøre det, og vær bekvem med dine beslutninger. Et tip er at gøre én ting, der skræmmer dig, og på den måde arbejde på at komme ud af din comfort zone. Gør dette en gang imellem og mærk hvordan din selvtillid langsomt med sikkert bliver bygget op. Du vil takke dig selv for det!

3. Gå offline

Jeg indså en dag, at jeg var ALT for afhængig af min mobiltelefon, og mon ikke at andre også har det på samme måde? Jeg tror, at jeg kiggede på den måske 20 gange i timen – og for hvad? Facebook, Instagram og Messenger åd al min tid, så derfor valgte jeg at gå offline en gang imellem og på den måde tvinge mig selv til at detoxe fra internettet. Det føles lidt som at være tilbage i 2006, og det er lækkert. Et tip, der virkelig kan anbefales!

4. Læs mere

Hver gang jeg er på ferie, finder jeg altid den største boghandel i nærheden og bruger flere timer derinde i jagten på at finde de bedste bøger til mig. Af en eller anden grund synes jeg, at det er lettere at komme igennem en lang roman, når jeg ligger på stranden, fremfor når jeg er hjemme i Danmark. Men der er bare et eller andet over følelsen af at sidde med en rigtig bog og læse i den. Og så er der jo en masse fordele ved at læse bøger: Du udvikler og udvider din viden om alverdens ting, samtidig med at du får nogle skarpe kommunikations-skills. Og ryst gerne posen, når det kommer til genren – måske finder du ud af, at du har en skjult interesse for historie, biografier eller kunst?   

5. Spar op

Nu er det på tide at starte den opsparing, du har tænkt på SÅ længe. Giv dig selv det løfte, at du hver måned lægger et beløb til side, og du vil blive overrasket over, hvor langt du kan komme på bare ét år. Så er indskuddet til en lejlighed eller den nye Chanel-taske ikke helt så langt væk alligevel. 

6. Følg dine drømme

Hvad end din drøm er, er det nu, du skal begynde at følge den. Om det er at starte en virksomhed, at lære et nyt sprog eller flytte til udlandet – følg den og gør små ting hver dag, der bringer dig tættere på at den går i opfyldese. Lav en plan, og sæt i gang! 

7. Gør dine svagheder til styrker

Måske har du svært ved at sige nej, eller måske er du alt for perfektionistisk og har derfor svært ved at være helt tilfreds? Det er i hvert fald altid en god idé at få vendt de svagere sider til styrker. Og der er ikke andet at gøre end at træne det. Træn dig selv i at sige nej, når der er noget, du ikke har lyst til. Selvfølgelig vil det være mega grænseoverskridende, men på længere sigt vil du indse, hvor stor en tjeneste du har gjort dig selv.

8. Rejs mere

2020 bør handle om at se verden så ofte som muligt. Verden er fuld af fantastiske syn og oplevelser, og de skal gribes! Udover at slappe af, så udvikler og vokser du enormt meget som person ved at rejse. Så hvorfor ikke tage din veninde eller kæreste i hånden og booke en tur næste weekend? Du kan også udfordre dig selv og tage turen alene.

9. Vær glad alene

Og når vi taler om at være alene, så har nogle det lidt svært med at være glade i sit eget selskab. Men jeg synes, at det er en enorm vigtig egenskab at have. Jo, bestemt er det skønt at være omringet af veninderne og familien, men du behøver ikke andre for at føle dig glad. 

Prøv noget helt vildt som at tage ud at spise med dig selv eller tage på shopping tur med dig selv. Du kan selv administrere din tid, og forhåbentlig vil du finde ud af, at det faktisk er ret hyggeligt.

10. Lad være med at sammenligne dig selv med andre

Du er ikke alene, hvis du til tider føler dig irriteret eller ked af det, når du kigger på dit eget liv sammenlignet med andres. Hvordan kan nogle personer tage på ferie 17 gange om året, og hvorfor får nogen foræret en spritny lejlighed af mor og far? Selvfølgelig er det da herre irriterende, men sandheden er, at ingen rejse er ens, og i stedet for at fokusere på hvad andre får, skal du vende det til noget inspirerende og sige “jeg vil knokle for, at jeg selv vil kunne leve sådan”. 

Vil du vide mere, kan du læse om, hvordan du bliver bedre til ikke at sammenligne dig selv med andre

11. Omfavn dine følelser

Kender du det, at du til tider har det med at undskylde for at føle noget bestemt i en bestemt situation? Så skal du stoppe lige med det samme. Der er altid en grund til, at du føler, som du gør, og det er forkert at lægge låg på det. Hvis din kollega har været urimelig, eller hvis du er utilfreds med noget, din kæreste gør, så fortæl dem det i stedet for at være bange for, hvordan han vil reagere. Disse situationer er endnu et tegn på, at kommunikation og ærlighed altid er vejen frem. 

12. Lær at sige nej

En sand klassiker, som vi alle jo kender. For det kan jo være mega svært at sige nej. Kend dine grænser, og svar med hjertet, for det er dig, der skal leve med dine handlinger og være glad og tilfreds. Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, som jeg vil give videre her, er, at du altid skal huske på, at du ikke skylder nogen noget. 

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.