Hennys hjerterum

Henny er i øjeblikket barselsvikar på Woman.dk, hvor hun sidder som digital redaktør. Tidligere har hun været ansat som både studentermedhjælper og praktikant. Hun er en nordatlantisk øboer, der har startet nye eventyr på det danske fastland. Hun elsker at gå sent i seng og sove til middag, og hun bilder sig selv ind, at hun er minimalist, selvom hendes lejlighed i virkeligheden er fyldt til randen af tøj, genbrugsting og 70 forskellige tevarianter. 

 


“21 vildt skøre ting, jeg pludselig gør, efter at jeg er blevet hundemor”

Hundemor og hund

1. Jeg giver konstant min hund, Melvin, nye kælenavne, som bliver mærkeligere og mærkeligere hele tiden. Melvs... Melvis... Elvis...? 

2. Jeg køber utallige stykker fjollet legetøj. En Starbucks-kop, en Coronaøl, et popcornbæger... Ja, hvorfor ikke? Listen er lang (meget lang). 

3. Samtidig er kæledyrsafdelingen i Bilka blevet den allermest spændende sektion. Og jeg kan åbenbart ikke forlade den uden at købe enten bland-selv-tyggeben eller fire poser godbidder med hjem!

4. Jeg tager mig selv i at omdanne enhver sitatution til en photoshoot-mulighed.  ‘Ej, Melvin sover. Hvor ser han sød ud. Må tage billede.’ 

5. ... Hvilket har resulteret i, at jeg nu har cirka 8.430 billeder liggende og har opbrugt al lagringspladsen på min telefon. Og at jeg hver dag får en irriterende Opdater dit iCloud-besked. 

6. Heldigvis kan jeg bruge billederne til noget – nemlig at poste på Melvins helt egen Instagram-profil. Hvor han har flere følgere end jeg selv... Og hvorigennem jeg nu håber på at udleve min hemmelige Influencer-drøm. 

7. Pludselig er Dygtig blevet mit mest sagte ord. “Hvor er du god til at gå i snor, dyyyyyygtig...” 

8. Jeg har lidt for ofte lagt mig på gulvet for at se, hvordan han ville reagere, hvis jeg besvimede. Melvin: *Slikker min storetå*... Okay... Tak for førstehjælp.  

9. Jeg stirrer konstant på Melvin og tænker over, hvad han tænker. Især når vi ser tv... Fatter han noget? 

10. Jeg holder hans pote, hvis jeg vil slappe lidt ekstra af. Meget bedre end en regulær stressbold! Siger det bare. 

11. Jeg taler til ham i en virkelig high pitch-stemme... Som jeg ville blive lidt flov over, hvis andre hørte. 

12. Jeg spørger (lidt for tit) min hund til råds. “Åhh, Melvin, hvad skal vi svare på den her mail? Hm... Ja... Du har ret... Tak for at lade mig tale ud.” 

13. Jeg spørger min kæreste, om jeg må sige hej til Melvin i telefonen, når jeg ikke selv er hjemme. Hallooo, lad mig lige tale med ham! 

14. Pludselig snakker jeg vildt meget med fremmede mennesker på gaden. Lidt sjovt, når jeg før faktisk tænkte, at det ville være sygt akavet, hvis nogen stoppede mig for at tale om min hund. 

15. ... Og jeg snakker især meget med andre hundeejere. “Hvornår lærte din hund at være alene hjemme?”, ”Har din hund nogensinde bidt sin hundesnor over?”... Spørgsmålene er mange. 

16. Jeg fortæller min kæreste, at Melvin har fået en ny ven, hver gang han hilser på en anden hund i mere end 30 sekunder. ‘... Ej, og så mødte vi en lille mops, som hed Frida. Har du mødt Frida før på jeres gåture?’ 

17. Jeg giver ham flere fødselsdagsgaver, end jeg giver andre. Wauw, et Hundesudoku? Til 450 kroner? Det skal han have... Og liige et aktiveringsspil mere. Og muligvis også en bamse. Eller to... Måske tre? Det er næsten irriterende, han ikke ved, hvor meget jeg forkæler ham. 

18. Jeg havner ret ofte i situationer, hvor jeg må overveje, om ting egentlig er nødvendige. ‘Okay, Melvin ser ud til at ligge riiigtig lækkert på mit knæ. Behøver jeg at gå på toilettet lige nu?’

19. Pludselig har jeg altid noget at grine ad. Som når Melvins ører vender forkert, efter at han har bolret sig på gulvet. Sødt! 

20. Nu har jeg altid en undskyldning, hvis der er noget, jeg ikke gider med til. “Jeg kan ikke lige i dag. Jeg skal hjem til hunden.” (note til mine venner: Det passer faktisk, når jeg har sagt det. Jeg lover!). 

21. Jeg bliver glad helt ind i sjælen, når han gør søde ting. Som når han lægger sig tættere på mig i sengen. Årh!  

“Hvor længe er det egentlig acceptabelt at være forlovet?”

Hånd med forlovelsesring, par

Det er efterhånden over fire år siden, at jeg blev forlovet med min søde kæreste (som jeg stadig kalder ham, fordi jeg åbenbart ikke er voksen nok til at kalde ham min forlovede).

Dengang var jeg 23 år, og jeg var totalt uforberedt. Hvilket nok også var meningen... Men altså – jeg er slet ikke typen, der nogensinde har drømt om et fancy bryllup eller bare at blive forlovet for den sags skyld. Faktisk tror jeg slet ikke, jeg rigtigt har skænket det særlig mange tanker overhovedet. Indtil jeg pludselig stod midt i det. 

Novemberregn, hjemmelavet wok – og en ring på min finger

Heldigvis vidste min kæreste, at jeg ville gemme mig som en muldvarp i et hul, hvis han havde valgt at lave sit forlovelsesstunt i fuld offentlighed. Så sådan blev det heldigvis ikke! Phew! I stedet skete det hele i afslappede rammer, og jeg var lige ved at sætte min sidste nudel i halsen, da min kæreste lige ovenpå den sursøde wok-ret pludselig endte på gulvet. På ét knæ! 

Jeg sagde pænt ja tak, og lige der fik jeg så andre ting at tænke over, end hvilken lænestol der ville det perfekte møbel til at gøre stueindretningen complete. Som om det ikke er svært nok i sig selv (tydeligvis, for jeg har stadig ikke fået nogen lænestol).

Siden den aften i november har årstiderne skiftet et par gange, uden at særlig meget har ændret sig. Men behøver det nødvendigvis det? 

“Hvornår skal I giftes?” 

Et af de spørgsmål, jeg får ved jævne mellemrum på grund af den glimtende genstand på min ringfinger, er, hvornår den store dag så finder sted. Og hver gang svarer jeg det samme, ukonkrete svar: “Jeg ved det ikke.”

Jeg bliver aldrig irriteret over spørgsmålet – men jeg kan godt blive irriteret over min egen usikkerhed omkring, hvornår det egentlig bør være. For jeg kommer nok heller ikke nødvendigvis til at vide det lige i næste måned eller måneden efter.

Og i virkeligheden er det nok også lidt ligegyldigt – for alle uformelle regler bør ikke føre til unødvendig stress. Så nu er jeg nået til det punkt, hvor jeg ikke længere er optaget af, at jeg ikke er blevet gift inden for de typiske 12 til 18 måneder, som statistikkerne på Google så fint viser. For 53 måneder kan nu altså også noget! 

En forlovelse er også en bekræftigelse 

Selvom det “ja”, der blev sagt hjemme i stuen for efterhånden længe siden, ikke er lige så stort og endegyldigt som det “ja”, der engang skal siges foran alteret, så er en forlovelse vel også en ret fin ting i sig selv – og en ting, der gerne må stå på i lang tid!

For jeg nyder egentlig den kroniske forlovelsestilstand og er ikke parat til at give den op helt endnu. Og så er bryllupsplanlægning jo nærmest en hel sport i sig selv. Puha! Jeg tager hatten af for alle, der er nået længere, end jeg er med mine 17 skærmbilleder af brudekjoler. Godt gået! 

“14 tegn på, at jeg nok bare er lidt for glad for at besøge genbrugsbutikker”

Genbrugshallerne

1. Når jeg skal besøge en ny by, undersøger jeg altid, hvad der er af genbrugsbutikker i nærheden. En ny by betyder automatisk nye, uopdagede genbrugsfund, der skal jages! 

2. Min mission i livet er at få min veninde, der synes, at genbrug er lidt ulækkert, på andre tanker. Men det er lige så modløst som at få min kæreste til at synes, at det er sjovt og hyggeligt at tage i IKEA... En kamp på alle fronter. 

3. Til gengæld er en genbrugsdate en perfekt venindedate med de veninder, der er lige vilde med at se på gamle vaser og halvslidte krukker. Helt ærligt – hvad er bedre? 

4. Pludselig bliver det meget svært at bo i en lejlighed uden alt for meget plads, for det betyder, at nye (gamle) kommoder bare er lidt svære at placere i hjemmet. Har jeg plads? Nej. Men køber jeg alligevel? Selvfølgelig! 

5. ... Derfor er jeg også blevet vant til at se mine kærestes skuffede øjne, når jeg kommer hjem med endnu et teak-fund. Sorry, not sorry! 

6. Jeg mærker en indre vrede, jeg ikke vidste, at jeg havde, når jeg ser en person gå rundt i genbrugsbutikken med en ting, jeg selv vil have. Arghh! Er det nu, jeg skal teste mine (ikke-eksisterende) kampsportsevner? 

7. Min konstante, tilbagevendende tanke er: Hvordan har nogen fået sig selv til at skille sig af med alle disse fantastiske ting? Intet mindre end utroligt!

8. En tur i genbrug kan ikke bare overstås på et par minutter – heller ikke i en mindre butik. Jeg bliver jo nødt til at kigge i alle sektioner. Tænk, hvis jeg overser noget?! 

9. Jeg bilder mig selv ind, at det er okay at tømme en genbrugsbutik, fordi jeg som sådan ikke skader klimaet. I virkeligheden har jeg ingen rygrad og bare enormt svært ved at ignorere et godt tilbud... 

10. Men det gode tilbud bliver lidt dyrere, når jeg efterfølgende bruger fire gange så meget som prisen på at rengøre og sætte i stand. Og hver gang lover jeg mig selv, at næste gang skal jeg handle lidt smartere. 

11. Til gengæld er jeg blevet rigtig god til at fjerne alle slags pletter og mærker. Og det må være en sejr i sig selv! 

12. Jeg elsker tanken om at åbne min egen lille genbrugsbutik – og om at gøre vilde fund og tjene kassen. Som om jeg nogensinde ville kunne skille mig af med de ting, jeg finder. 

13. Alternativt gad jeg godt være med i programmer som Fra yt til nyt, Hvad er det værd?, Antikduellen eller Skattejægerne. De mest perfekte tv-programmer! 

14. Men når jeg så finder en gammel akrylnegl i jakkelommen på den blazer, jeg lige har købt, begynder jeg at tvivle lidt på min genbrugsglæde. Okay, men... Ad! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

“Skal du ikke udenfor i det gode vejr?”

Tanker om sommeren

Sommeren er omsider over os. I hvert fald hvis vi ser på kalenderen, der nu siger juni. Og fordi “Skal du ikke udenfor i det gode vejr?” igen bliver et hyppigt spørgsmål, når vi besøger vores bedstemor eller bare møder vores nabo i opgangen. 

Denne solrige årstid forbindes ofte med uendelig mængder af udendørs hygge, liv og glæde dage – og meget gerne både vaffelis og rosévin i spandevis. Selvom det i den grad kan være rart at få tanket op på D-vitaminerne gennem et par solstråler til det blege ansigt, kan det også være hårdt at mærke den nærmest obligatoriske forventning om, at sommeren skal være årets højdepunkt. En forventning, vi måske har til os selv, eller en forventning, vi møder fra andre. 

Hvorfor skal vi altid nyde det gode vejr? 

Når jeg tænker over det, giver det rigtig god mening, at vi, der lever i et land, som bare er super koldt det meste af året, gerne vil nyde og udnytte enhver solstråle, vi får foræret af den blændende ildkugle på himlen. Jeg forestiller mig i hvert fald, at personer i varmere lande kan være lidt mere ligeglade med, om den næste vejrudsigt siger 32 eller 25 grader, når høje, tocifrede temperaturer er hverdagskost året rundt. 

Men det er, samtidig som om de høje temperaturer også medfører en slags sommer-fomo. I hvert fald for mig. Forstå mig ret – jeg glæder mig hvert år til sommeren, men jeg kan også opleve en dårlig samvittighed, hvis jeg nu ikke lige har overskud rykke hele morgenmadsbordet ud i haven, eller hvis klokken er blevet 14, og jeg endnu ikke har lavet nogle sommerplaner for dagen. For solen skinner jo... 

Solen kommer altid igen

Det er i virkeligheden nok lidt skørt, og jeg tror, at både jeg og andre, der måske har det ligesom mig, skal blive lidt bedre til at huske, at det altid bliver godt vejr igen en anden dag. Selv her i kolde Danmark! 

Selvom det er sommer, er det nemlig vigtigt for os alle at tage hånd om vores mentale helbred, og at huske på, at der altså ikke er nogen bestemt måde at nyde sommeren på. Derfor vil jeg gerne huske alle os, der nogle gange kan synes, at det er hårdt at være på i sommermånederne, om at... 

  • Sommeren ikke er en konkurrence om, hvem der kan hygge sig mest 
  • Det er okay ikke at have en god tan stående øverst på ønskelisten 
  • Det ikke er nødvendigt at bruge hele opsparingen på caféture, vin og picnics i parken 
  • Det er også okay at trække gardinerne for og se Netflix-serier en hel dag 
  • Der er ikke noget rigtigt eller forkert tøj at have på i sommervarmen 
  • Instagram må gerne slås fra, når energien ikke er til at gennemse stories fra andres ture i havnebadet eller stranden 
  • Det er okay at være indenfor, og det behøver ikke nødvendigvis en undskyldning eller forklaring – uanset om det er en solrig eller regnfuld dag 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

“7 ting, jeg fremover vil tage som tegn på, at jeg har for travlt i hverdagen”

Visnet plante

For tiden befinder jeg mig lidt i en bobbel, hvor jeg føler, at jeg har rigtig travlt hver eneste dag. Følelsen skyldes nok især, at jeg lige nu har et speciale, der konstant hænger over mit hoved som en lille irriterende sky på en ellers solrig dag. Og selvom det også kan være rart (og en sjælden gang endda hyggeligt) at strukturere min egen tid, så har jeg opdaget, at jeg generelt har en tendens til at forsømme de sjove ting i livet, når jeg selv føler, at jeg har 1000 ting at se til... Okay, som i virkeligheden nok bare er fem ting. Måske tre. 

Og det er vel også fint i perioder – men da min kæreste (som jeg egentlig er forlovet med, men stadig kun kan finde ud af at kalde min kæreste) forleden sagde til mig, at jeg både før specialet og højst sandsynligt også efter vil komme sige “efter det her, så får jeg tid”, opdagede jeg, at jeg nok har et lillebitte problem. 

Er jeg bare dårlig til at planlægge? 

Jeg fanger tit mig selv i at være lidt misundelig på de personer på min Instagram, der bare er tredobbelt så overskudsagtige, som jeg selv er. De nybagte mødre, der spiser hjemmelavet brunch med andre nybagte mødre hver lørdag, eller de medstuderende, der både kan løbe daglige ture og bage knækbrød midt i en eksamensperiode.

Men i stedet for at blive ved med at tro, at alle disse folk må have en hemmelig rabatkode til syv ekstra timer i døgnet, er jeg nu kommet frem til andre konklusioner. Til dels er jeg måske lidt dårlig til at planlægge. Måske har jeg slet ikke så travlt, som jeg tror. Men derudover har jeg mest af alt nok bare en tendens til at nedprioritere de ting, der bare gør hverdagen lidt sjovere. Og det er jo en skam! 

Tid til at lave sjove ting-tjeklisten 

Så fra nu af vil jeg gøre mit allerbedste for at huske mig selv på at lave sjove ting og at tage en velfortjent pause – hellere en gang for ofte end for lidt. Men hvordan skal jeg gøre det, når jeg nu er så ufattelig dårlig til at minde mig selv om at tage det roligt?

Jeg vælger at prøve med en tjekliste! Så nu har jeg noteret syv seriøse tegn på, at jeg åbenbart igen har været så optaget, at jeg har glemt at se mig omkring. Så når jeg næste gang kan krydse et eller flere af disse syv punkter af, kan jeg huske mig selv på, at jeg lige skal have lidt mere tid til livet:

1. Når mine stakkels planter igen viser tydelige tegn på omsorgssvigt. De grønne spirer er de mest levende ting, jeg har at tage mig af (heldigvis – ellers ville der jo være fuldstændig krise). Og når de begynder at hænge eller at få gule blade, er det vist et tegn på at tage en pause. 

2. Når jeg tilfældigvis opdager, at jeg har de samme joggingbukser på for femte dag i streg. I øjeblikket er dette i hvert fald et af de tydeligste tegn på, at jeg har siddet i min specialehule lidt for længe. 

3. Når vasketøjskurven bugner – selvom jeg kun har haft joggingbukser på i dagevis. Når dette sker til trods for mit minimale tøjbrug, er det virkelig tid til at genoverveje mine prioriteringer. 

4. Når mine veninder eller forældre ringer over Messenger, og jeg ikke føler, at jeg har tid til at snakke. For der skal være tid til dem, der betyder noget. 

5. Når jeg kigger på mine negle eller hud og samtidig tænker, at jeg ikke har tid til et lille “zen”-øjeblik med neglelakspåføring eller ansigtsmaske. Kæmpe faresignal! 

6. Når Wolt igen igen bliver min bedste ven. Især hvis jeg lige har bestilt en ti dages BilkaToGo-ordre, fordi jeg netop ikke føler, jeg har tid til at handle ind på andre måder... Men åbenbart heller ikke har tid til at lave mad som et normalt menneske. 

7. Når min watchlist på Netflix overstiger min selvsatte grænse på 15 gemte titler. Fuldstændig uacceptabelt! Tid til lidt bingewatching og en mere afbalanceret hverdag. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“10 mærkelige ting, jeg gjorde, dengang jeg var besat af Tokio Hotel i mine tidlige teenageår”

Tokio Hotel

Der var engang, hvor hele min verden (eller i hvert fald store dele af den) centrerede sig om Bill Kaulitz, Tom Kaulitz, Georg Listing og Gustav Schäfer, også kendt som medlemmerne af det tyske band Tokio Hotel.

De fire unge herrer fra byen Magdeburg var jo slet ikke til at stå for (især ikke de to Kaulitz-tvillingebrødre). Tilbage i årene omkring 2006 til 2009 brugte jeg mange (som i rigtig mange) af mine vågne timer på at nørde bandet og deres følelsesrige, tysksprogede sange, der nærmest var Guds gave til min iPod nano. 

Hvis du også var kæmpe Tokio Hotel-fan – eller bare generelt havde tendens til at være fuldstændig obsessed med alle mulige kendisser som teenager – så kan du måske genkende nogle af punkterne på listen herunder. What a time! 

1. Jeg ville rigtig, rigtig gerne kunne snakke tysk. Og der var bare ikke rigtig andre, der kunne forstå, hvorfor jeg lige netop ville kaste mig over dét sprog – men det hjalp da lidt til tyskeksamen i 9. klasse. 

2. Fordi jeg var sikker på, at jeg ville få brug for det tyske sprog, når jeg engang i fremtiden skulle hænge ud med Tokio Hotel, brugte jeg mange af mine frikvarterer på at nærstudere og oversætte alle bandets sangtekster. Seriøst... Hvorfor? I dag lyder rundbold altså som en sjovere frikvartersaktivitet. 

3. Tyske fjernsynskanaler var noget af det, der stod øverst på min ønskeliste. Jeg VILLE bare have mulighed for at se med, når Tokio Hotel optrådte på alle de forskellige talkshows i hjemlandet. Jeg fik dog aldrig hverken ZDF eller RTL. 

4. Til gengæld var jeg så heldig, at jeg havde let adgang til tyske blade som Bravo og og Popcorn i den lokale kiosk. Og det betød selvfølgelig kæmpestore plakater af yndlingsbandet! Lidt mindre fedt var det med de mange sider med mærkelige nøgenbilleder, der bare ikke helt passede til resten af bladet... 

5. Jeg var altid virkelig irriteret over, at bandet aldrig kom til Danmark i den periode, hvor jeg var fan. Hvor svært kan det lige være at krydse grænsen, altså? 

6. Jeg var mildest talt meget imponeret over Bill Kaulitz' store mankelignende frisure. Den dag i dag forstår jeg stadig ikke, hvordan håret bare kunne sidde sådan. 

7. Jeg følte altid deres musikvideoer helt ind til benet. Spring Nicht, Durch Den Monsun og Rette Mich var jo alle bare depressive mesterværker, der trak på den ene dramatiske effekt efter den anden. Dengang i hvert fald... 

8. Og jeg plejede ofte at læse absurd fanfiction om bandets fire medlemmer online. Historierne handlede om de underligste ting, men det sjove var egentlig bare at sidde og forestille mig et liv med en af de to skønne Kaulitz-brødre. 

9. Jeg havde tendens til at skrive Tom Kaulitz' navn på væggen, imens jeg græd, fordi jeg inderst inde vidste, at jeg aldrig ville komme til at møde ham. Åh, den bitre virkelighed. 

10. Jeg var en af dem, der blev rigtig sur, dengang Tokio Hotel havnede på Boogie Listen og pludselig blev lidt mindre eksklusive. Bandet selv kunne ikke helt forstå den danske gruppe af sure fans, da Boogie-værten under et interview fortalte dem om de mange vrede mails, programmet havde modtaget. Nå...