Idas ideer

Ida Storm er praktikant på Woman.dk. Hun er en 26-årig kvinde fra den nordjyske ø Mors, der netop er flyttet fra Aarhus til Amager. Ida elsker at bade på alle årets dage, og prøver hårdnakket at få alle, hun kender med: “Det er SÅ dejligt bagefter!“. Hvis det var forsvarligt, ville hun spise romkugler og blødkogte æg hver dag - en perfekt kostpyramide (ifølge hende selv).

 


“11 grunde til, dine efterskole- og højskolevenner er noget helt særligt”

Højskolevenner

Har du været på efterskole eller højskole? Så ved du nok, at de venskaber, du får der, bare er noget helt for sig selv! Det er noget helt særligt over at bo sammen, have undervisning sammen, feste sammen, sove sammen og være så intenst sammen, som du er på efterskole og højskole. Jeg tager selv udgangspunkt i mit højskoleophold, men mon ikke I, der er efterskolevenner, også kan genkende et punkt eller to? 

1. Vi har været intenst sammen i en lang periode, og derfor kender vi hinanden enormt godt.  Mine højskolevenner ved, de ikke lige skal regne med, jeg gider snakke med dem inden, jeg har fået min morgenkaffe, og de ved, at de aldrig nogensinde må så meget som tænke på at spise i min seng! 

2. Mit tøjskab er vokset til dobbeltstørrelse. Selv efter, jeg er kommet hjem fra højskolen, kender jeg mine højskolevenners klædeskab så godt, at jeg sagtens lige kan skrive: “Hey, må jeg ikke låne den der røde buksedragt på lørdag?”. 

3. Vi har et helt særligt sammenhold. De andre årgange kan da på ingen tænkelige måder være lige så gode som vores! Vel?

4. Mine højskolevenner har hjulpet mig til at blive mere voksen. På højskolen skulle jeg for første gang bo uden mine forældre, og der var derfor mange ting, jeg skulle prøve at gøre selv for første gang – men helt ærligt, så var det meget nemmere at stå på egne ben, når det var sammen med mine venner på højskolen. 

5. Vi har fordybet os sammen i noget. På min højskole havde vi alle fag som dans og sang, og det gjorde så meget at dele fælles interesse og sammen blive dygtigere.

6. Vi har prøvet nye ting sammen. Var det kønt, da vi skulle prøve at sejle kajak første gang? Nej. Men var det sjovt? Ja! Var det kønt, da vi var inde at prøve militærets udfordringsbane? Nej! Men var det sjovt? Nej, faktisk overhovedet, virkeligt ikke...

7. De kender alt til min familiesituation, og jeg skal dermed ikke til altid til at forklare hele mit stamtræ, når jeg henviser til Ani, Mikkel eller Dorthe – de er helt med på, hvem det er. 

8. Jeg har venner i hele landet. Lidt nedtur, at halvdelen af mine højskolevenner bor i en anden landsdel end mig, men fedt at have venner i hele Danmark, til hvis nu man en dag skal flytte (eller, lad os være ærlige, mangler en sofa at crashe på i København, Aarhus eller Odense). 

9. De er oprigtigt glade på mine vegne. På en højskole er der ingen karakterer, ingen konkurrence eller sammenligning. Derfor er det måske nemmere at være glade på andres vegne? Jeg ved det ikke, men jeg har jordens bedste heppekor i mine højskolevenner!

10. De har helt styr på, hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide. Efter at have boet sammen ved de godt, at de ikke skal byde mig på en fiske/svampe-lasagne (mit mareridt). 

11. De er blevet min lille, ekstra familie.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“13 grunde til, det er fantastisk at have en søster”

Søstre

1. Jeg har dobbelt så stort et klædeskab. Okay, den her var måske mest gældende, da vi boede hjemme, men der er ikke noget bedre end at kunne iklæde sig en nice kjole, et pænt par sko eller en fin t-shirt, jeg ikke selv har givet en krone for. Jeg låner jo bare!

2. Der er altid en, der gider lave noget med mig. Og hvis hun ikke gør, kan det være en aktivitet i sig selv at prøve at tvinge hende til det. 

3. Vi kan have jordens største skænderier, men vi ved, at det aldrig vil ændre noget mellem os. Fem minutter efter vi har grædt og råbt af hinanden: “Vil du med i Føtex, eller hva'?”

4. Jeg har altid en i mit liv, der vil være ærlig omkring, hvorvidt de sko, jeg lige har købt, er seje eller lidt skøre. “Ani, hvad synes du, om den her kjole?”, "Den er... Speciel...” – 2 sekunder efter: Fjern fra kurv. 

5. Jeg vil altid have en, jeg kan fortælle de sindssygt pinlige historier til, jeg ikke kan fortælle til nogle andre. Og det bedste af det hele: jeg ved, hun holder tæt!

6. Hun dømmer mig ikke for alle de konkurrencer, jeg deltager i på Instagram, hvor jeg altid tagger hende. Også selvom hun ved, jeg aldrig vil dele præmien med hende på trods af, jeg skriver: “Sikke en fin taske, den vil jeg virkelig gerne vinde! Jeg ville dele med min søde søster, @AniFrøslev 😍"

7. Jeg har altid en at ringe til, når jeg skal cykle igennem Amager Fælled en mørk aften. Eller skal igennem den der uhyggelige gyde... Eller der går en bag mig, der virker lidt suspekt! 

8. Jeg ved, at hvis jeg en dag får børn, får de verdens sejeste moster. 

9. Hun ved, hvornår jeg bullshitter. “Stop Ida, du har jo selv spist alle Spangsberg flødebollerne!”

10. Hun giver mig bedste gaver! Hun ved præcis, hvilken krystal jeg mangler i min samling, hvilken t-shirt, jeg synes er flot, eller hvilken creme, jeg netop er løbet tør for. 

11. Hun er min evige undskyldning. Mig i telefonen, når min chef spørger, om jeg kan blive længere: “Ej sorry, jeg har en aftale med Ani!”. 2 sekunder efter på Messenger: “Hey, har brugt dig som undskyldning. Hvis nogle spørger, har vi en aftale.”

12. Ingen andre end os forstår vores bånd. Nej, det er ikke mærkeligt at ringe til hinanden tre gange om dagen. Det var meget vigtigt at facetime, mens vi lavede hver vores aftensmad og ikke rigtig talte sammen.  

13. Jeg bliver aldrig alene – vi vil altid have hinanden. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

“15 ting, der giver mig alders-stress”

Ida som baby, Ida med Instagram-filtre

1. Når jeg tænker over, hvor 16-årige Ida troede, jeg ville være i dag, og hvor 26-årige Ida rent faktisk er i dag. Nej, jeg har intet hus, nej, jeg har ingen bil, nej, jeg har intet barn, ja, jeg går stadig i skole...

2. Når folk spørger mig om, hvad jeg vil bruge min fem år lange universitetsuddannelse på. “Ingen. Jordisk. Idé”.

3. Når folk kommenterer på min fertilitet! “Ja, din fysik har jo toppet”, “Jo yngre du bliver mor, jo lettere er det at føde”, "Husk, at jo længere du venter, jo sværere bliver det at blive gravid”...

4. Når mine forældre fortæller om alle de ambitioner, de havde for mig som barn. “Så gik du jo til babysvømning, babysalmesang, babyrytmik, tegn til babytale-kursus og så videre, bare for at give dig de bedste forudsætninger!”. Jeg føler ikke rigtigt, jeg har brugt de forudsætninger endnu, men det kan jeg selvfølgelig nå endnu!

5. Når folk på min alder fortæller om deres investeringer. Altså, investere hvilke penge? De 24 kroner, der var tilbage af min SU fra sidste måned, eller? 

6. Når jeg som 26-årig er den ældste på hele Woman-redaktionen! I kid you not! Det tog også noget tid for mig selv at fatte. 

7. Når jeg er tættere på 30 end på 20, men stadig ikke ved, hvordan jeg laver en forskudsopgørelse. Til gengæld kan jeg fortælle dig alt om, hvem der har vundet Paradise Hotel de seneste 10 sæsoner, og det er jo også en slags skill, ikke? 

8. Når folk fortæller mig, at deres kæreste er fra år 2002, og jeg automatisk tænker, at det må være ulovligt. Ja okay, matematik har heller aldrig ligefrem været min stærke side, men come on! De kender jo slet ikke til Teletubbies så?

9. Når folk på min alder fortæller om deres utallige verdensrejser, og jeg kan supplere med historier om min uge i Italien i 2007. Ikke så meget selvudvikling over det. 

10. Når folk på min alder slår op på Facebook, at de netop har købt et hus. Imens har jeg forsøgt at regne ud, hvor mange penge jeg kan bruge om dagen, uden jeg går i minus. 

11. Når jeg læser om en succesfuld forfatter/TV-vært/investor/arkitekt-type, og finder ud af, hun er 19 år gammel. Alder er bare et tal, ikke? 

12. Når folk fortæller mig, at jeg skal lave en LinkedIn-profil. Skal man ikke være ældre for det? Nej okay? Jamen, så må jeg hellere lave mig en "voksen-Facebook”. 

13. Når jeg gang på gang traver Amager rundt for at finde min cykel, som jeg har glemt, hvor jeg parkerede, mens jeg husker, at andre på min alder faktisk passer på et ægte barn. 

14. Når mine yngre kollegaer pointerer, at det ikke er særlig sejt, når jeg bruger ordet “smart”. Lige om lidt bliver jeg typen, der beder unge piger om at smile med tænderne på billeder og aldrig lytter til andet end Thomas Helmig. 

15. Når det går op for mig, at min største fritidsinteresse er at prøve Instagram-filtre. Prøv at tænk, hvis jeg havde brugt alt den tid på noget fornuftigt! Set nyhederne, lært om aktiemarkedet, lagt et madbudget? Har jeg det? Nix. Har jeg derimod set, hvordan jeg ser ud med avocadoer i hele hovedet? Jaaaa! 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“Hjemsendt igen – 10 ting fra sidste corona-hjemsendelse, jeg ikke vil gentage”

Striktrøje og skumspejl

2020 er vist ikke blevet, som nogle af os forventede. Men i slutningen af sommeren troede jeg alligevel, at hverdagen så småt var ved at vende tilbage til normalen igen – SNYDT!

Jeg er endnu engang hjemsendt og må indfinde mig med, at mit kontor igen skiftevis er ved køkkenbordet eller i min seng. 

Under sidste corona-hjemsendelse fik jeg virkelig fuld plade i corona-aktiviteter, men helt ærligt – det orker jeg faktisk ikke rigtigt igen.

Her har jeg samlet 10 ting, der holdt mit humør oppe under sidste hjemsendelse, men som jeg nok ikke kommer til at gentage i denne omgang. 

1. Spise Katjes salte fisk hver dag. Der gik noget omkring 14 dage, før jeg fattede, at vi skulle være hjemsendt LÆNGE, og det derfor ikke var den fedeste idé at kværne en pose salte fisk hver evig eneste dag. Lækkert, men måske ikke den bedste aftensmad. 

2. Gamble med min døgnrytme. “Ej, vi kan sagtens se endnu et afsnit af Tiger King, vi skal jo ikke op til noget i morgen?” – og sådan blev klokken hurtigt midnat hver evigt eneste dag. 

3. (Solo)-altankoncerter. Det var ikke mit mest stolte øjeblik, da jeg stod på vores altan med min ukulele og skrålede: “det er i dag et vejr et SOOOOL-skinsvej!” som den eneste i hele vores karée. Det så bare så idyllisk ud, når andre gjorde det på Instagram!

4. Lave et skumspejl. Altså. Idéen er god. Udførelsen (af mit spejl) er mindre god. Derfor har jeg nu et kæmpestort lyserødt skumspejl, som egentlig mest af alt bare er enormt grimt. Dog kan jeg ikke nænne at smide det ud, fordi jeg alligevel brugte overraskende mange penge på det!

5. Holde Zoom-bingo-aftener med mine veninder. Ret skal være ret – det var virkelig hyggeligt! Men det slår bare ikke at se sine veninder in real life. Derfor må min grandtante Gerda altså vige pladsen som en af mine udvalgte 10 til fordel for en veninde. 

6. Bage utallige surdejsboller. Sikkert virkelig lækkert, hvis du er god til at bage! Men det er jeg ikke. Den surdej blev virkelig mit et og alt under sidste hjemsendelse, og jeg fodrede, passede og plejede den religiøst for at få nogle semi-dårlige boller ud af den. 

7. Spise enormt meget take-away. Vi skal jo støtte lokalt? Take-away i overflod orker jeg faktisk totalt godt igen, haha. Tak til Wolt! 

8. Lære at strikke. Det er virkelig sejt at kunne strikke! Derfor gjorde jeg også en seriøs indsats for at lære det i foråret, og det blev da også til et par (ikke super pæne) striktrøjer! Men nu er det simplthen mere stressende for mig, end det er hyggeligt. Jeg havde lovet at strikke en trøje til min mor i fødselsdagsgave. Den er ikke færdig endnu. Hun havde fødselsdag 8. juli....

9. Religiøst se Fællessang på DR. Jeg kan ikke synge I Østen stiger solen op en eneste gang mere. Det er slut! 

10. Være bange og ked af det. Jeg tænker meget over, hvornår vi mon får en hverdag igen, der ligner den, vi kender. Om den overhovedet kommer tilbage? Men så længe vi følger myndighedernes retningslinjer, passer godt på hinanden og engang imellem lige husker at stoppe op og trække vejret – så kan jeg godt lige overskue den næste dag på hjemmekontoret. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“13 ting, der gik op for mig, da jeg skulle købe en lejlighed”

3 x Beliggenhed, vaskesøjle

Da min kæreste og jeg skulle købe en lejlighed, følte jeg mig enormt voksen! Liiige indtil, jeg sad overfor en bankmand, og ikke anede hvad han fablede om. Eller da vores ejendomsmægler spurgte om hundrede spørgsmål, jeg overhovedet ikke kunne svare på. Ja, for mig var det virkelig en rutschebane-tur at blive lejligheds-ejer, og hele processen fik mine øjne op for okay mange ting, jeg aldrig havde skænket en tanke: 

1. Jeg troede, man bare købte en lejlighed, hvis man kunne lide den. Det viste sig, at det ikke heeelt er grundlag nok, og pludselig spurgte jeg om ting som: “Hvornår er der sidst kommet nye vinduer i?” og ”Hvilket energimærke har boligen?”, når vi valsede ind til en fremvisning. 

2. Hvis opvaskeren eller altanen går i stykker, er det my own damn problem. Jeg savner min gamle vicevæt. 

3. Jeg er altid nervøs for at blive uvenner med min underbo. Det betyder, jeg lidt for ofte bliver hende den irriterende, der tysser på mine gæster meget tidligt på aftenen – “Det kan godt være, at Frederikke lige har vundet bagedysten, men I må altså dæmpe jer lidt, Mynte Cornelia nede i 1. tv kan ikke sove!”

 4. Jeg taler utrolig meget om lejligheds-ting med mine andre veninder, der har købt lejlighed. Lånevariabler og renteprocenter virker lige pludseligt lige så spændende som vores nyeste skokøb.

5. Der findes (åbenbart) mere end et slags lån i banken. På trods af mine 26 år havde jeg lyst til at spørge, om det var mærkeligt at tage min mor med i banken. 

6. Måske stod der, at lejligheden koster så og så mange penge, meeeen det er ikke helt det beløb, der endte med at forlade min bankkonto. Så går der lige lidt til advokater, så går der lige lidt til byggeteknisk rådgiver, og nå ja, en lille slat til tinglysning af skødet. Hvorfor er det ikke med i prisen? Jeg har lige smidt ALLE mine penge, der er ikke flere at dele ud af, okay?!

7. En vaskesøjle er Guds gave til mennesket. Hvordan har jeg kunnet undværre den i tidligere lejligheder?

8. Ejerudgift er ikke det samme som husleje. Mig, når ejendomsmægleren talte om ejerudgift: “Nåååårh, så DET er huslejen!”. I drømmer ikke om, hvor mange ejendomsmæglere jeg fik til at sukke højlydt.

9. Sexede ord som for eksempel “Faldstamme”. Et ord, jeg ikke lige havde regnet med at få i mit ordforråd, men et (åbenbart) meget vigtigt ord!

10. Det kan åbenbart være ret vigtigt at læse alt det med småt i bankdokumenterne. Jeg plejede altså bare at hoppe over alt det med småt. Det lærte jeg på den hårde måde, at jeg ikke skal. 

11. Der findes laaangt flere byggemarkerder, end jeg troede. Jem & Fix har fået konkurrence om mine gør-det-selv-skejsere!

12. At se 3 x Beliggenhed er faktisk bare research! Øv øv, nu bliver jeg nødt til at se alle 10 sæsoner igen, stakkels mig...

13. Et ekstra værelse giver anledning til riiiigtig mange spekulationer blandt ens gæster. “Nåååå, er det til, når den lille kommer?”, “Rigtig smart med et ekstra værelse til, hvis den skal være delevenlig engang. Jamen altså, man ved jo ikke, om man engang går fra hinanden!”, “Super smart, I har tænkt på et børneværelse!”... Nej... Det er til alle de gamle skoleopgaver fra folkeskolen, jeg ikke kan få mig selv til at smide ud, den guitar, jeg aldrig rigtig har fået lært at spille på og alle de andre ting, jeg ikke aner, hvor jeg skal gøre af. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“14 tegn på, jeg er tættere på 30 end på 20”

Ida er blevet gammel

“Alder er bare et tal” – right? Der er virkelig mange forskellige måder at være både 20 og 30 år på. Jeg er vel det, man kalder for “i midten af tyverne” – jeg er, nærmere betegnet, 26. Jeg har jævnaldrene veninder, der har købt hus og har børn, men jeg har også veninder, der bruger deres lørdage på en smart club og fuldender weekenden med at være på date med endnu en ny, flot mand – og det er vel det, midten af tyverne kan. Jeg begynder lige så stille at mærke, at den Ida, der vaklede rundt på 10-centimeters hæle, der aldrig sagde nej til en flaske vin og som sagtens synes, hun kunne leve af toast og cocopops, langsomt forsvinder længere og længere ud i horisonten. 

Her har jeg samlet 14 tegn på, jeg ikke er helt lige så young, wild and free, som jeg måske bilder mig selv ind. 

1. En fed søndagsaktivitet er at tjekke boliger på home.dk og derefter køre ud og se dem. Man ved jo ikke, om den franske altan er lige så flot in real life som på billederne? Og er der gode indkøbsmuligheder i området? Vigtigt! Også selvom jeg ikke skal købe det...  

2. Jeg synes, deltagerne i Paradise bliver yngre og yngre. De er jo seriøst bare børn nu! Hvor er deres forældre?!

3. Markedsdage er lykkelige dage. Øko-grøntsager, billige solsikker, koldslynget honning. Aarhus-people will understand. 

4. Jeg kunne ikke finde på at gå udenfor en dør uden solcreme. Er det overskyet? Ja. Regner det? Ja. Skal jeg have solcreme på alligevel? Øøøhh, JA selvfølgelig!

5. Når jeg mødes med mine veninder, er det lige så ofte for at strikke, som for at drikke vin. Det kan godt være, der står, Louisiana sweateren er for begyndere, men så har PetitKnit bare aldrig mødt en så begynder-agtig begynder som mig. Heldigt, jeg har pro-strikke-veninder. 

6. Aldrig har tilbudsaviser været så god læsning. Der er jo ingen grund til at betale overpriser, vel? 

7. Når jeg er ude til en øl med mine venner, siger jeg ting som: “Nå ja, men der er jo også en dag i morgen, ik'?” og “Jeg må hjem, så jeg kan få mine otte timer”. Fordi... Sandt... 

8. Friske blomster er en god investering. Det er jo vigtigt at investere i sit eget velvære!

9. Jeg 3/4 af mine fredage hellere vil spise bland selv-slik og se Vild med Dans, end jeg vil ryste min røv på Crazy Daisy. Findes Crazy Daisy overhovedet stadig?

10. Jeg begrunder andres dårlige opførsel med deres alder. “Hun kan ikke gøre for det, hun er jo kun 21”. 

11. Et sommerhus i Thy eller Syd-Sverige lyder som den perfekte ferie. Ibiza og Alanya kan simpelthen ikke gøre det for mig længere. Man kan jo slet ikke læse bøger i den larm.  

12. Ny teknik er besværligt teknik. Der er sku da ingen, der ved, hvordan man sætter sådan en chrome-cast op. Hvorfor gør de det så besværligt?!?!

13. Jeg drømmer våde drømme om en måltidskasse fra Årstiderne. Tænk, hvis der bare kom Pok-Choy lige til døren! Ja ja, måske er jeg studerende og har masser af tid (og få penge) til at lave mad, men seriøst, det virker så tjekket at være typen, der får måltidskasser. 

14. Jeg skal have oversat, hvad mine yngre roomies mener, når de bruger slang. “Det er totalt RIP” – betyder åbenbart, at noget er dårligt? “Avocadoen har gået på privatskole” – betyder åbenbart, at avocadoen er helt perfekt? Altså, vidste I det!? I didn't get the memo

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.