10 ting, jeg har optur over, efter jeg er flyttet hjemmefra

10 ting, jeg har optur over, efter jeg er flyttet hjemmefra
© iStock

For knap halvanden måned siden, 14 dage før jeg fyldte 20, flyttede jeg i en lejlighed sammen med min kæreste. Jeg flyttede fra mors og fars trygge rede, direkte ud i en helt ny verden af pligter og ansvar. Jeg fandt dog også ud af, at jeg kunne blive stolt af og have optur over ting, jeg aldrig før havde troet.

1. Første gang jeg handlede selv. Jeg har været maaange gange med mor i Bilka, men der hældte man jo bare i vognen uden tanker om budget, for mor har jo penge nok. Men da jeg første gang havde handlet ind i Føtex helt selv, var jeg dæleme stolt. Så stolt at jeg sms’ede til min kæreste hvilke store bedrifter, jeg havde begået. Min kæreste, som har boet selv et år, inden vi flyttede sammen, var ikke helt så imponeret og stolt, som jeg havde håbet.

2. Første gang jeg helt selv vaskede tøj OG hængte det op på tørrestativet. Det føltes nærmest som at få nyt tøj.

3. Bland-selv-slik! I min familie har der været tradition for Disneyslik eller fredagsslik, som det også blev kaldt. Det bestod af en lille skål med slik fra en Haribo-pose og lidt chokolade eller lignende. Jeg begriber ikke, hvordan jeg har kunne leve 19 år uden bland-selv-slik. Det er derfor, naturligvis, også blevet gjort til en ny fredagstradition. Kæmpe optur!

4. At betale husleje. Jeg har aldrig før betalt en regning, så det var noget spændende at betale huslejen. Jeg følte mig rigtig ansvarlig og voksen (lidt mindre voksen, da jeg blev nødt til at spørge min kæreste, hvordan man gjorde). Fornemmer dog denne begejstring hurtigt får sin ende.

5. At have en hel lejlighed at kunne indrette. Men for søren, hvor er det dog dyrt.

6. At skrive indkøbsliste. Jeg har lavet et fint system med post-it sedler på køleskabet. Føler mig så organiseret og voksen, og jeg står gerne et par minutter foran køleskabet bare for at komme i tanke om flere ting at skrive på sedlen.

7. Da jeg købte min første plante. Min kæreste og jeg var i en fin lille butik med alt muligt til indretning, heriblandt også små potteplanter. Jeg har aldrig før skulle tage vare på andet eller andre end mig selv, så er lidt spændt på planten. Men i skrivende stund har den da overlevet i min varetægt i bedste velgående i omkring fire dage.

8. Jeg nyder gerne at ligge på sofaen og slappe af. Jeg behøver ikke at have lavet noget anstrengende eller have haft en lang dag. Jeg kan bare godt lide at lave ingenting. Og nu kan jeg gøre det helt uden, at nogen kigger bebrejdende på mig og spørger, om jeg ikke burde lave lektier. Wuhuu.

9. Jeg kan gå nøgen rundt i lejligheden, lige når det passer mig (note til mig selv: der er kontorbygninger lige overfor, så sørg gerne for, at der er rullet for fremover).

10. At komme hjem til mor og far. Jeg glædede mig som et lille barn til at flytte ud, og det kunne ikke gå hurtigt nok. Nu glæder jeg mig skørt nok til at komme hjem til mor og far igen. Aldrig har det været så rart at komme hjem og få mors mad for derefter at kunne smide sig på sofaen for at se kedelige engelske krimier. Hvem havde set den komme? I hvert fald ikke mig.

 

Har du også noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]

 

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]