“3 simple spørgsmål, der forbedrer min hverdag”

© Privatfoto

Lad os stoppe uret og tage et kig indad. Det kan være sundt midt i hverdagens stress. Med to små børn og mange praktiske gøremål har jeg selv brug for mere end én dag til at falde ned i tempo. Det er nødvendigt for at finde ud af, hvordan jeg har det, og hvad jeg vil opnå.

Tit opdager jeg, at min hverdag ikke er, som jeg gerne vil have den til at være, og ofte er det kun små ændringer, der skal til, for at gøre mig lykkelig igen. Behov kan ændre sig, uden man er bevidst om det, og for at være lykkelig, er man nødt til at følge bevidst med. Jeg har derfor skrevet de spørgsmål ned, jeg stiller mig selv for at forbedre min hverdag. 

Hvad har du brug for?

Hvad er vigtigt for dig lige nu? Er det sikkerhed eller udfordring, sjov eller alvor, at være alene eller sammen med andre, aktivitet eller restitution? Hvorfor tror du, at du har brug for dette?

Det kan være en hjælp at vide, hvad man har brug for og hvorfor. På den måde lærer man den proces, man går igennem at kende, og kun når man kender sine behov og den situation, man står i, kan man acceptere den og finde meningen med hverdagens gang.

Har du eksempelvis brug for udfordring, så gør en ny ting hver dag. Find på noget, du ikke plejer at gøre – det vil bryde de faste rammer og holde dig aktiv og glad. Derudover gør det hverdagen mere spændende.

Synes du derimod, din hverdag er udfordrende, kan det være godt at vide, hvad der giver ro og sikkerhed. Hvor føler du dig tryg? Med hvem eller hvad føler du dig tryg med? Jeg har brug for noget at spise, et fjernsyn og en sofa, når livet bliver svært. Det kan godt være, det ikke er sundt, men det er det eneste, jeg føler mig godt tilpas med, så hvorfor ikke acceptere og nyde dét, man kan?

Jeg er kun et menneske og kan ikke være fornuftig hver dag, og desuden ved jeg, at der ikke går lang tid, førend motivationen og livsglæden stiger igen, og jeg er klar som aldrig før.

Hvilke tidspunkter på dagen fungerer du bedst?

Jeg har allerede svaret på dette spørgsmål mindst 20 gange, og alligevel falder jeg tilbage i et mønster, der ikke passer mig. Jeg er klart B-menneske, så jeg har brug for at sove længe og bruge timerne om aftenen og om natten til at nå det, jeg gerne vil nå.

Jeg har prøvet at ændre på det, fordi samfundet er indrettet efter, hvordan A-mennesker fungerer, men gang på gang må jeg indse, at det ødelægger mig. Jeg kan altså ikke fungere som et A-menneske, når jeg er B-menneske.

Derfor er det vigtigt at acceptere dette og så vidt muligt tilrettelægge dagen sådan, at de tidspunkter, man fungerer bedst på, er dér, hvor man planlægger sine aktiviteter og omvendt; de tidspunkter, man ikke fungerer på, er dér, hvor man slapper af eller udfører lettere opgaver.

Hvilke små ting gør dig glad?

Jeg elsker stearinlys og tænder dem gerne både om dagen og om aftenen. Det varmer mig blot at kigge på dem. Nogen gange tænder jeg for fjernsynet og ser en tændt kamin på youtube. Det er en lille ting, der kan glæde mig i min hverdag.

Nogen gange skal der ikke så meget til for at løfte stemningen. Det kan være en komediefilm, en sur citron, en drink eller en gåtur. Når jeg er træt, begynder mine tanker at spinde og i den situation, er det bedre at abstrahere fra tankerne ved at gøre det rart for mig selv, frem for at arbejde med dem. Så kan jeg arbejde med alle mine tanker og idéer i de timer, jeg har energien til det (apropos ovenstående spørgsmål).

Jeg håber, disse spørgsmål og egne erfaringer kan være med til at give dig en hverdag med mere spænding, glæde og mening. Jeg ønsker dig en dejlig dag!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]

 

Læs mere fra samme kategori