“Du er ikke sær, bare fordi du i en alder af 20, 30 eller 40 endnu ikke har fundet din sjæleven”

© Privatfoto

Sidder du derude og har en lille smule kuk i kasketten over, at du endnu ikke har fundet Mr. Grey, den eneste ene, eller hvad du nu rigtig gerne vil, vil du så ikke godt love mig at stoppe op og lige huske den frihed, der følger med singlelivet. Du er din egen, helt din egen, og det hele kan vende på en dag, og det er ikke for sjov.

Jeg kan godt have galoperende stress over, at næsten alle mine veninder nu har barn nummer to, men det skal nok også komme til mig. Jeg har bare haft travlt med en lang uddannelse og et forhold, som så alligevel ikke viste sig at være dét. Det skulle vi bare have indset mange år før, sådan er det. Jeg lever en dag ad gangen, stressen gavner ingen, jeg nyder friheden, spontaniteten, tosomheden og være tante for en masse dejlige unger, som kan passe mine børn, når tid er. For den tid kommer også til mig, jeg skulle bare lige opleve livet fra en anden side først. Så husk, at lige meget, hvor du er i dit liv, er dét det rigtige for dig.

Tag på date, spring ud i det! 

Du er ikke underlig, sær eller anderledes, bare fordi du i en alder af 20, 30 eller 40 endnu ikke har fundet din sjæleven. Tag på date, spring ud i det, dans, drik, send frække sms’er, og græd over dig selv og andre. Jeg er rigtig glad for dér, hvor jeg er nu, men efter syv års forhold trængte jeg til at føle mig fuldstændig uafhængig af nogen. Jeg ville være fri, flirte, græde, grine, være fuld på en mandag og faktisk bare være mig. Det tog mig to år, før jeg var klar til to tandbørster i tandkrusset.

Jeg var egentlig skideheldig, at da jeg blev single, var Tinder datingens svar på Just Eat. Jeg sagde til mig selv, at dating, “det er ikke mig”, og Tinder var i hvert fald slet ikke stedet, jeg skulle møde en kæreste. Jeg downloadede en netflix-spis-chips-i-sofaen-søndag appen Tinder. Jeg var skuffet over, at min kæreste igennem syv år virkede til fint at være kommet videre; selvfølgelig skulle han også det, for det skulle ikke være os, men jeg havde ikke forståelse for, at hans følelser var klar til at skulle noget andet. Hans bearbejdelse var helt anderledes end min. Der var ingen fremtid for os, og det er jeg helt bevidst om, når jeg lige tager bakspejlet frem.

Swipede mellem at tage hawaiipizzaen til højre eller venstre

Jeg downloadede altså Tinder og swipede mellem at tage hawaiipizzaen til højre eller venstre, sådan følte jeg det faktisk. Det er jo et kødmarked uden lige og så overfladisk, at jeg næsten ikke kunne kigge mig selv i spejlet, men jeg fandt sgu også hurtigt ud af, at det var et selvtillidsboost, når matchene tikkede ind. Og det var egentlig også et meget hyggeligt tidsfordriv, som at begynde at lave kryds og bolle med sidemanden på dugen til Olgas 70-års, i selskabslokalet fra nogenlunde samme årstal som Olgas første fødselsdag. Jeg elskede og hadede Tinder, jeg slettede ofte appen, for jeg skulle “aldrig bruge det lort mere.” Efter et par uger (dage/timer) downloadede jeg igen lortet, og fik de resterende singleveninder til at gøre det samme – for noget godt kunne jeg da fortælle.

I starten var jeg virkelig en pussy på alle tænkelige planer, jeg ville måske egentlig gerne have bekræftelsen, men var ikke klar til at tage steppet ud af min comfortzone og måske møde en mand, der ikke ville se mig igen. Jeg havde mange og lange samtaler med mænd, hvor nogle kun forblev pennevenner, og faktisk næsten dem alle komplimenterede mine formuleringsevner og min utrolig sjove måde at være på (skrive på.) Det betød, jeg havde to dejlige 'Just Eat'-år med alt, hvad der hører til.

Derfor her en lille Tinder-guide:

 • Det er helt normalt at blive grebet af panikangst på første date
 • Vin er en god icebreaker
 • “Vi kan se en film” betyder stadig ikke, at I kommer til at se film
 • Forvent aflysninger på dagen
 • Køge er langt væk, når det meste hot stuff befinder sig i hovedstadsområdet
 • Din netbank er fyldt med optankninger på rejsekort.dk
 • Det er meget ubehageligt at sidde i toget på vej hjem, når andre er på vej på arbejde
 • Pak altid din tandbørste
 • Snak aldrig om dine tidligere Tinder-dates, der er bare noget yderst ucharmerende over det
 • I ejer ikke hinanden efter første date
 • Han er sødere, end du troede
 • Han er dummere, end du troede
 • Der er noget lidt akavet ved at spise sammen med et menneske, man ikke kender
 • Hav altid en flugtplan
 • Se altid efter nødudgange
 • De ser også andre
 • Du finder måske også andre pige-/mandehår i sengen
 • Tinder-dates kan ende ud i rigtig gode venskaber
 • Giv altid (for det meste) folk en chance for en ekstra date
 • Kan man få noget imod rødmen?
 • Fortæl altid en eller to personer, hvor du er, hvis du skulle ende på date med en seriemorder
 • Du kan møde dine dates på clubben – flere på samme tid
 • Se efter, om dine dates kender hinanden
 • Tjek dem altid efter på Facebook - nogle er gift og i forhold
 • Hav en backup-plan, når du flygter midt om natten
 • Det er okay at blive afvist
 • De søde ord er ikke altid kun til dig
 • De kan have børn
 • Du kan være nødt til at lyve
 • Sig altid, du skal passe en kat dagen efter.. meget, meget tidligt om morgenen
 • Det er godt at være uden arbejde i perioden
 • Du sover ikke altid otte timer om natten
 • De søde ord er til dig… noget af tiden
 • Tinder er et callcenter
 • Du kan møde en kæreste
 • Du kan komme på masser af dates med den samme
 • Virker han ikke interesseret, er han det som regel ikke
 • Du kan blive unmatchet igen
 • Du kan blive positivt overrasket
 • Du kan tage på flere dates på én dag
 • Kast dig ud i det
 • Det er skidehamrende sjovt

Følg med i flere af Pernilles skriverier på bloggen farvensort.bloggersdelight.dk

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]