“Hold da op, du fylder meget...”

© Privatfoto

Og her menes der ikke, at jeg har taget nogle kilo på (... hvilket jeg har, men that’s life – og jeg rocker dem!), men derimod at jeg har en personlighed, som engang imellem kræver, at mine medmennesker skal tage en dyb indånding og tælle til 10.

Det har ikke altid været nemt for mig at høre sætninger som “du snakker meget”, “du blander dig i mange ting” og “du vil godt nok bestemme mange ting.” Da jeg var yngre, især i mine teenageår, var det vigtigt for mig at passe ind og gå i ét med alle andre tøser med G-star bukser, Dolce&Gabbana-trøjer og høje plateau stilletter. Men selv dengang larmede min personlighed og desværre i en mere negativ retning, hvor jeg uden tvivl oftest blev opfattet som en skrappedulle og bulldozer. Jeg havde svært ved at lytte til andre mennesker og respektere deres holdninger, jeg afbrød, og jeg snakkede meget(!) højt.

“Camilla, ingen har ringet din telefon op!”

Hvis vi går tilbage i tiden, så husker jeg tydeligt min gamle matematiklærer Irene, som vi fik i 4. klasse. Hvis der var noget, hun ikke forstod, så var det min opførsel. Hver gang jeg larmede og snakkede, så var det, fordi jeg ikke forstod mine matematikopgaver, men Irenes måde at håndtere det på var at råbe udover hele klassen: “Camilla, ingen har ringet din telefon op!” Det resulterede i, at jeg næste gang bare valgte at snakke endnu højere og larme endnu mere. 

En stor og vigtig skideballe

Da jeg kom i 10. klasse, startede jeg på efterskole, hvor jeg fik en klasselærer, som hurtigt fik øje på mig, hvilket giver ret god mening, eftersom jeg snakkede hele tiden og uafbrudt. Jeg husker tydeligt første gang hun tyssede på mig, for jeg rullede øjne af hende – og oh boy, det skulle jeg ikke have gjort. Om aftenen da vi havde stilletime på værelset, kom hun ind, og jeg fik den største og vigtigste skideballe i mit liv. Hun forklarede mig, hvordan min opførsel påvirkede menneskers syn på mig, hvordan vi skal behandle hinanden med respekt, og hvordan jeg fremtidigt kunne bruge min stemme til mere fornuftige ting. Hun ændrede mit liv – så en kæmpe tak, Marianne.

Det smukke ved mennesker er, at vi oftest fortrænger ubehagelige ting, og op igennem mine 20’ere havde jeg igen for længst glemt alt om skideballen fra Marianne. Heldigvis har jeg de mest fantastiske veninder, som dengang tog fat i mig og forklarede mig, hvordan det føles, når jeg ikke lytter, snakker for meget og får mange ting til handle om mig og mit liv. Jo, det var hårdt, og jo, jeg græd mange tårer over den samtale, fordi det er fandens hårdt at blive konfronteret med sider af en selv, som ikke alle synes af fan-fucking-tastiske. Vi vil jo alle gerne være perfekte og likeable typer, ik’?

At være en person med alfa-træk

 Det er ingen hemmelighed, at jeg som 29-årig stadig oplever den grimme side af at være en person med alfa-træk. Jeg har stadig perioder, hvor jeg snakker højt, snakker meget og blander mig i mange ting. Men heldigvis har jeg ved hjælp af menneskerne i mit liv og meget sjælegransken lært at rette ind og hurtigt finde den rette balance igen, når jeg larmer lidt for meget. Nu skal det ikke lyde, som om det alt sammen er negativt, for min larmende personlighed har hjulpet mig frem i livet både i mit privatliv og i min karriere. Men med min personlighed er det bare vigtigt at vide, hvornår det er vigtigt at larme, og hvornår stilhed er den bedste løsning.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]