Hvornår er det “godt nok”?

Klumme fra læserne
© Privatfoto

I en hverdag fyldt med opslag og billeder på de sociale medier af, hvor godt det går for alle ens venner, og dem man følger, føler jeg ofte, at alt i mit liv ikke er godt nok. Ikke fordi mit liv er dårligt, men i stedet for at være taknemmelig over de ting i mit liv jeg har opnået, og som jeg i virkeligheden er vildt stolt over, så bliver jeg bare ked alle de ting, jeg ikke har, og alt det jeg ikke har opnået. I stedet for at blive glad for, at min ene veninde har tabt sig 10 kilo, og den anden har fået 12 til eksamen, så bliver jeg ked af, at jeg ikke engang har kunne tabe mig 2 kilo og “kun” har fået 7 til eksamen. Jeg glemmer at blive glad på mine veninders vegne. Jeg bliver i stedet skuffet over mig selv, da jeg på ingen måde bliver stolt af mit 7 tal. Fordi 7 i min verden ikke er godt nok! Hvis et 12 tal er perfekt, er et 7 tal jo langt fra at være det. 7 er middelmådig, og hvem gider at være middelmådig?

Like mine billeder, så jeg føler mig god nok  

Men hvorfor får jeg det sådan? Hvorfor er jeg ikke bare stolt og taknemmelig over alle de ting, jeg har opnået, og hvad jeg har. I stedet for hele tiden at prøve at overbevise omverden, og ikke mindst mig selv, om at mit liv skal være på en bestemt måde for at være “perfekt” eller bare for at være “normalt”. Jeg ved lige såvel som alle andre, at stort set alle billeder på de sociale medier enten er redigeret – eller er en form for show off. Jeg gør det selv. Hvilket jo gør mig enormt dobbeltmoralsk. Men jeg har simpelthen ikke lyst til at dele et billede af hverken mig selv eller min frokost for den sags skyld, før det ser helt perfekt ud. Derfor er alle mine selfies også kørt igennem et filter, før de er blevet delt, og hvis jeg får mindre en 50 likes, føler jeg mig ikke pæn nok. Jeg frygter ikke at få likes nok, hvilket kun fører til dårligt humør og en haltende selvtillid resten af dagen. Fordi det er hvad brugen af de sociale medier efterhånden er blevet til. En måde at vise alle andre, hvor gode vi er, hvor godt vi har det, hvor meget overskud, og hvor mange venner vi har. Samtidig med at vi ønsker at blive bekræftet med et like eller en sød kommentar og lader likes påvirke vores humør, og måden vi ser os selv på. Vi gemmer os bag en maske i stedet for at vise, hvem vi i virkeligheden er.

Det kræver mod at være uperfekt

De færreste af os har lyst til at poste et billede af os selv, hvor vi ligger alene i joggingbukser på sofaen og ser Netflix med en forræderisk delle på nippet til at hoppe ud af buksekanten. Alt imens vi ene mand har spist en hel plade Marabou, en pose chips og næsten drukket en flaske halvanden liters sodavand. Hvis vi gør det krakelerer vores filter, og måden vi ønsker, at andre opfatter os på bliver pludselig ændret. Men hvor ville jeg dog ønske, at vi alle sammen turde poste sådan et billede. At jeg var modigt nok til at turde at poste sådan et billede. Hvis vi turde det, ville vi alle sammen kunne se, at det er helt okay, at have sådan nogle dage. At ingen, inklusiv mig selv, skal føle sig forkert, fordi det de laver lige nu ikke er instaværdigt.

Er vi vores egen værste fjende?

Jeg tror bare, at vi skal stoppe med at sammenligne os selv med resten af verden og alle vores omgivelser. Lade være med at forsøge at leve op til et glansbillede, der er skabt ud fra pæne billeder og succeshistorier. Det er værd at huske på, at der forud for det ene pæne billede sikkert er blevet fravalgt 99 andre billeder. At det ikke er særlig fedt at fortælle andre om de ting, der mislykkedes i ens liv, men federe at dele de ting der lykkes. Desuden er vi altid enormt hurtige til at se vores egne fejl, og derfor er alle andre også bedre end os. Vi er vores egen værste fjende og hårdeste dommer i alt, hvad vi foretager os i livet. For er det nu godt nok? Derfor tror jeg, at det er vigtigt at huske os selv og hinanden på ikke at være så hårde ved os selv. Vi behøver ikke filter for at være dejlige og likes skal ikke definere, om vi er “gode nok”.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]

 

Læs mere fra samme kategori