Ingen regler, ingen forpligtelser – uhh, det er én af dem med creme i!

Katja er single, og hun er glad for det
© Privatfoto / Katja Jensen

Ovenstående sætning fungerer både om kager, men også om fyre. Citatet stammer fra Timon fra Løvernes Konge. I filmen siger han det i forbindelse med, at Simba skal lære at spise en larve – med creme i. For mig er det især første del af sætningen, som er relevant. Jeg er nemlig single, og jeg er glad for det! Jeg har nemlig ingen forpligtelser i forhold til en kæreste, og jeg kan gøre, hvad jeg vil, hvorfor ‘ingen regler’ kommer ind i billedet. Jeg nyder det og er virkelig glad for singlelivet!

Jeg var glad for at være i et forhold, bevares. Og jeg kan da også sommetider savne tosomheden. Især på de dage, hvor det hele er lidt surt, og venindernes opmuntrende ord ikke trænger helt igennem. Men jeg er glad for, at jeg nu kan gøre præcis, som jeg vil og være en kæmpe egoist – for jeg skal ikke tage hensyn til andre end mig selv. Jeg skal ikke huske at skrive hjem til en eller anden, fordi jeg spiser ude (okay, det skal jeg, så længe jeg bor hos mine forældre, hvilket jeg i øjeblikket gør), jeg skal ikke stå til regning for, hvor jeg er henne, og jeg kan fylde ligeså tosset, jeg vil i min seng. Desuden kan jeg se alle de mange tøseserier, som min ekskæreste ikke gad se sammen med mig. Og jeg synes, det er fedt!

Vil jeg overhovedet have en kæreste lige nu?
Jeg har været single i ti måneder. Det har blandt andet betydet, at jeg kunne tage til Madrid med min bedste veninde. Hun vil for evigt være min bedre halvdel, og hun følger med i ‘Katja-pakken’ til den fyr, som jeg ender sammen med. Jeg ville også kunne tage hende med, selvom jeg havde en kæreste. Men mit ærinde i Madrid lagde op til, at jeg havde en mandlig ledsager med. Da jeg ikke havde sådan en, måtte min veninde træde frem og stille sig i en kærestes sko. En rolle, hun med glæde påtog sig! Vi havde en sand fest og nød hinandens selvskab på en rigtig dejlig venindetur.

For jo, jeg vil gerne finde en kæreste igen. For jeg kan faktisk rigtig godt lide at have et menneske så tæt på mig, at jeg kan fortælle ham ting, som ikke engang mine tætteste veninder ved. En, som kan holde om mig, når livet er både dejligt, og når det er surt, og som jeg kan spise kage og drikke te sammen med, mens vi ser Den Store Bagedyst.

Og jo, jeg er den type! Samtidig ved jeg også, at jeg på ingen måde er klar til at lade nogen komme så tæt på, som en kæreste vil gøre på nuværende tidspunkt. Jeg har nok i mig selv og mit eget liv lige nu og har slet ikke tid og overskud til en anden person i min dagligdag. Så kæresten skal på ingen måde komme lige nu.

Tilpas i eget selvskab
Jeg er nemlig generelt rigtig glad for mit eget selvskab. Jeg er én af de få personer i verden, som gerne vil gå i biografen alene. Jeg nyder også en tur i gågaden for mig selv og kan generelt tilbringe timer i mit eget selvskab – og nyde det. Jeg hviler nemlig i mig selv. Derfor er jeg også sikker på, at der en skønne dag, nok skal dukke en skøn mand op, krydse min vej og feje benene så meget væk under mig, at jeg ikke når at reagere, før jeg rammer jorden – og han selvfølgelig griber mig. Man er vel håbløs romantiker.

En af mine veninder sagde en dag til mig, at jeg er så sød, skøn og dejlig, at jeg skal finde en på samme niveau. Og det kommer til at tage tid! Hendes ord varmede mig meget, og jeg glæder mig til, at den dag kommer. Men lige nu vil jeg langt hellere nyde mig selv, min store seng og mine skønne veninder samt deres børn og mænd, uden andet påhæng end min taske. For i øjeblikket er de gøremål bedre alene end med et mandligt selvskab. Derfor nyder jeg min singletilværelse og lader datinglivet stå i stampe, indtil jeg føler mig klar til det igen.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]