“Jeg skabte problemer i min venindes forhold”

© Woman

Klokken er efterhånden mange – på en hverdags nat. Jeg ligger vågen endnu og tænker videre på om, hvorvidt jeg bør italesætte dette emne.

Jeg har taget beslutningen om, at det skal italesættes. Ikke fordi det moralsk er okay, det som jeg vil skrive om, men fordi der skal sættes fokus på en anden side af utroskab end blot personen, som bliver udsat for det eller personen som udsætter en anden for det. Der er en tredje side. Der er den, som ikke er i forholdet, men er den som ødelægger et forhold. 

Jeg vil gerne starte med at undskylde

Den person har jeg været. Jeg skriver ikke for at få medlidenhed. På ingen måder! Jeg ved, der ikke er nogen god forklaring på, hvordan jeg har kunne gøre dette mod en veninde. Faktisk en veninde, som jeg selv betragtede som en af mine tætteste veninder.

Jeg vil gerne starte med at undskylde til min veninde, selvom jeg har gjort det mange gange, og selvom hun ved, at jeg er ked af det, så vil jeg stadig gerne sætte fokus på, hvordan det er at være hende, som ødelagde et forhold.

Det hele startede med et fantastisk venskab mellem to piger, som havde oplevet mange af de samme ting. Én af de ting, som de havde til fælles, var, at de tidligere havde været i forhold med en psykopat. Ikke bare som noget man kalder en, man ikke kan lide, men faktisk én som var psykopat. Det havde selvfølgelig givet dem begge ar på sjælen. Det betød for dem, som for så mange andre, at de havde svært ved at stole på andre mennesker.

Jeg ønskede min veninde det bedste

Der gik lidt tid, og min veninde fandt en fyr på Tinder. Der begyndte problemerne. Min veninde blev selvfølgelig mere og mere lykkelig. Det betød for mig, at jeg også blev glad, for jeg ønskede kun min veninde det bedste.

Der gik ikke længe, før jeg bemærkede, at han udviste nogle psykopatiske træk. Jeg fortalte min veninde, hvad jeg oplevede. Hun forstod mig og kunne selv genkende det, jeg oplevede. Jeg slog det dog hen, da jeg i den periode havde det svært. Jeg lider af depression, og derfor kan tingene godt virke værre, end de er. 

Jeg snakkede fantastisk godt med min venindes flirt

Efter et stykke tid reagerede jeg på de tiltrækkende sider, som alle psykopater har. Det var her, tingene gik rigtig galt. Jeg snakkede fantastisk godt med min venindes flirt. Vi havde det sjovt sammen alle tre. Efter et stykke tid begyndte der at opstå nogle problematikker i deres forhold. Jeg snakkede med dem begge om det hver for sig. Jo mere jeg skrev med flirten, jo mere åbnede han op overfor mig. Vi havde meget samme holdning i forhold til, hvordan vi ønskede et forhold skulle fungere.

Vi blev ret tætte venner, hvilket min veninde var helt okay med, selvom hun tidligere havde oplevet, at en veninde og en kæreste havde haft en affære.

På et tidspunkt er der krise i deres forhold, så jeg overnatter hos min veninde – dog på et andet værelse. Jeg skriver lidt frem og tilbage med flirten. Han forklarer lidt om, hvad han mener, der er galt mellem dem. Han fortæller mig, at han er usikker på, om han vil forsætte sit forhold til hende. Jeg er selvfølgelig ked af, hvis han afslutter flirten med min veninde, da det vil såre hende.

Efter nogle beskeder fortæller han mig, at han måske også lidt har fået følelser for en anden. Den anden var mig. Desværre er jeg allerede fanget i hans charmende side. Vi skriver frem og tilbage over nogle dage. Vi skriver om, at det ikke er godt, at han har følelser for mig og omvendt. 

Der sker det, der ikke måtte ske

Han fortæller en dag, at han har lyst til at kysse mig hver gang han ser mig. Den ene dag tager han chancen og kysser mig, mens min veninde er gået på toilet. Lige der sker der det, som bare ikke måtte ske. Jeg kunne ikke stoppe ham, for jeg nød det kys. Vi skrev frem og tilbage om, at det virkelig ikke var godt, det vi havde gang i. Ingen af os ville såre min veninde, men vi havde en forbindelse, som ingen af os havde følt før.

Vi skriver mere og mere. Han fortæller, at han vil gøre det forbi med min veninde, men ikke har gjort det endnu, fordi han ikke kan undvære at se mig. Jeg er selvfølgelig glad for, at han ikke vil undvære mig, men også ked af at vide at min veninde på en måde bliver holdt for nar.

Det er her, jeg som veninde bør sige fra overfor ham og fortælle min veninde om det. Men når hjernen slår fra og endorfinerne overtager, så følger man ofte den følelse af forelskelse, man oplever.

Dér afsluttes vores venskab

Han og jeg forsøger begge at lægge de følelser væk, som vi har fået for hinanden. Der går et stykke tid, han får gjort det klart overfor min veninde, at han ikke syntes de skal forsætte. De aftaler dog at mødes og tale om tingene. Han og jeg havde aftalt, at følelserne mellem os ikke skulle omtales, da ingen af os ville såre min veninde.

Det gik dog ikke sådan. Hans bedste ven får, uden at tænke over det, sagt i hendes påhør, om følelserne for mig er blevet italesat. Dér afsluttes vores venskab.

Hun bliver, helt igennem forståeligt, virkelig sur og ked af det. Hun konfronterer mig med det, og siger hun har brug for en pause fra mig. Det er helt igennem forståeligt.

Nu sidder jeg tilbage uden kontakt til nogen af dem. De har valgt at forsøge igen. Det gør ondt på mig. Både fordi min veninde hellere vil satse på forholdet til ham fremfor vores venskab, og fordi jeg ikke kan få snakket med ham om, hvad jeg tænker og føler.

Det lyder helt igennem ynkeligt, når jeg skriver det. Ikke desto mindre er det sådan jeg har det. Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, som har stået med de her følelser.

Følelserne af afsavn til veninden, følelsen af manglende afslutning i forhold til en mand, man har fået følelser for, følelsen af selvhad. Værst af alle følelser, står jeg tilbage med følelsen af ensomhed.

Det har aldrig været min mening at såre en veninde på denne måde, men faktum er, at jeg har det forfærdeligt med, hvad jeg har skabt af problemer mellem dem, men at jeg også er ked af de tab, jeg står tilbage med. Jeg hader at indrømme, at jeg ikke kun savner min veninde, men jeg savner sgu også ham… Det burde jeg ikke, men det gør jeg.

Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, som har stået med disse følelser efter en lignende situation.  Selvom det på ingen måder er okay, mener jeg, at det er vigtigt at få italesat denne side af utroskab. Den side, hvor man sidder tilbage alene, mens de andre forsøger at få samlet deres forhold sammen igen.

– Jomfruen med den utroligt og ubeskrivelige dårlige samvittighed

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]