”Kan jeg tillade mig at være utilfreds med en studieplads?”

© Privatfoto

Hver sommer er der tusindvis af unge mennesker, som ikke bliver optaget på sit ønskestudie – dette år er det hele 20.291 ud af 89.759 ansøgere. Det er overraskende for mange, vil jeg mene.

Derudover er der en stor gruppe ansøgere, som ikke kommer ind på deres første prioritet, måske ikke engang på deres 2. prioritet, men bliver i stedet tilbudt en plads på deres 3. prioritet. Denne gruppe er jeg en del af.

Der er sikkert mange andre derude, som har de samme tanker som jeg. Jeg blev tilbudt en plads på min 2. prioritet, og selvom det var et ønske, så var det jo ikke det største ønske. Er det utaknemligt af mig ikke at være 100 procent glad for min studieplads, når der er så mange i Danmark, som ikke engang bliver tilbudt en plads? Kan jeg virkelig tillade mig at være utilfreds?

“Velkommen til virkeligheden”

Da jeg blev optaget på mit studie, og var helt nede over resultatet af studiepladsen, sagde min far noget klogt til mig: ”Nadja, du har altid fået det du ønskede dig, og nu, for en gangs skyld, bliver det ikke som du ønsker. Det er bare et lille bump på vejen, og man kommer ovenpå igen.” Og han har helt ret.

Jeg har altid fået det jeg ønskede – om det så handler om jobs, valg af skoler, venner, kærester osv., det hele er altid bare kommet nemt til mig, og alligevel er jeg ikke helt tilfreds. Min far nævnte efterfølgende, at det jo kun er sundt for mig. ”Velkommen til virkeligheden”, siger han ofte til mig – blandt andet også denne dag.

Vi får ikke altid, hvad vi ønsker os, og det lærer vi kun af. Så til jer derude, som ikke fik tilbudt en studieplads, eller ikke fik den plads I ønskede – op på hesten igen, og prøv igen næste år. Livet er langt, og der er masser af tid. Jeg siger altid til mig selv, at der er en mening med det hele. Det prøver jeg at overbevise mig selv om nu. Hvis ikke studiet er noget for mig, så er der ingen skade sket – jeg er kun blevet klogere.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]

 

Læs mere fra samme kategori