Kan vi tale lidt om mig nu, tak!

Kan vi tale om mig nu, tak!

For at sætte scenen, så kender vi alle scenariet. Scenariet, hvor vi fortæller noget til en veninde, og i stedet for at stille dybdegående spørgsmål og give sit perspektiv på din problemstilling, så begynder hun straks på en historie så lang som en familieferie i bil til Harzen om sin mors kusines svigermor, som, sjovt nok, har prøvet noget lignende. Det eneste du egentlig har lyst til at sige er “Hallo, kan vi tale om mig nu, tak”. I stedet nikker du høfligt og siger ja, når det passer ind i den samtale, du for længst er zoomet ud af. Og det værste er, at alle gør det – fører parallelle samtaler og underminerer venindepligten.

Med den parallelle samtale mener jeg den samtale, vi gang på gang drejer over på os selv, med udgangspunkt i den historie vores veninde lige var ved at fortælle. Selvfølgelig har de fleste samtaler et naturligt flow, hvor der er en udveksling af erfaringer og oplevelser, men alt for ofte er det på bekostning af den dybere samtale.

Hokus pokus – vi vil alle være i fokus

I virkeligheden har vi jo alle brug for at blive hørt – men altså, ro på Schwester! Der skal nok blive tid til, at du får fortalt din historie. Forhåbentlig er det sjældent, at dig og din veninde bruger en hel aften, hvor I udelukkende taler om hendes problemstilling (jeg sværger, jeg har kun gjort det én gang cirka, måske to). Og så alligevel, hvis hele aftenen bliver brugt på, at du skal tilsidesætte din spændende historie og i stedet agere en mere eller mindre kompetent udgave af Dr. Phil, what’s the harm? Hvis dette bliver en realitet, så har din veninde garanteret et kæmpe behov for at blive lyttet til, og et behov for, at du opfylder din venindepligt.

Så piger, giv plads til jeres veninder når de har noget på hjerte. Prøv at lytte til, hvad der egentlig bliver sagt og stil interesserede spørgsmål. Det kan være du rent faktisk lærer noget, både om hende og bliver udfordret på dine egne holdninger. Jeg lover, at gøre det fra nu af. Som Michael Jackson ville sige, eller synge, I’m starting with the (wo)man in the mirror.

P.s. Jeg fralægger mig alt ansvar for, at du nu vil nynne ovenstående sang resten af dagen. 

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]