Lær at forstå din introverte veninde, og få det bedste venskab

Lær at forstå din introverte veninde

Kære Ekstroverte 

Jeg var til et arrangement i weekenden. Til dette arrangement gik det ud på at danse alt det man gad i en stor flok af mennesker med livemusik i baggrunden. Det var også helt okay, hvis man kom alene; der ville være ambassadører til at tage imod en, og man behøvede ikke at danse alene.

Jeg stod længe og betragtede de dansende masser, mens jeg tænkte over, hvornår det mon var min tur til at bryde ind; min tur til at udstille min livsglæde for fulde hammer. Problemet var bare, at det øjeblik aldrig kom. Og de såkaldte ambassadører, der skulle hjælpe mig i gang, var allerede fanget af gulvet og omdannet til små dansemus på speed.

Og nej, det er ikke fordi, at jeg ikke kan lide at danse. Jeg elsker faktisk at danse, men jeg følte lidt, at jeg skulle tage et stort skridt udenfor min såkaldte comfortzone for overhovedet at få lov til at prøve. Jeg manglede min base, mit trygge helle i form af et par veninder, hvorfra jeg kunne gå ud og udforske verden.

Introverte weekendrefleksioner

Denne situation står bestemt ikke alene, og den har givet anledning til lidt weekendrefleksion. Jeg er nok det, man i populære termer kalder introvert. Jeg kan godt gå ud og lade som om, at jeg er ekstrovert, men det kræver, at jeg lader batterierne op først og nogle gange også, at jeg slapper af bagefter. Og ja, jeg ved godt det lyder voldsomt på jer ekstroverte, men dette er helt normalt og altså ikke noget I skal bekymre jer om.

Jeg synes efterhånden også, at jeg har udviklet en god forståelse for jer. Nogle påstår, at det er sådan noget, vi introverte kan. Personligt tror jeg også, at ekstroverte kan udvikle denne evne, men måske har de bare travlt med alle de andre ting, som giver dem energi i hverdagen.

Jeg ved godt, at du har brug for at hænge ud. Du synes måske ikke, at det er så fedt at sidde derhjemme alene, og du har brug for, at der sker noget; noget der kan give dig energi. Jeg ved også godt, at du har brug for at snakke, og for det meste lader jeg dig gøre det, da jeg også har behov for at lytte. Jeg har ikke det samme behov for at sige en hel masse, og tingene falder ligesom i hak. 

Mit nærvær kræver opladning

Problemet opstår først, når du faktisk tror, at jeg er ekstrovert lige som dig. Når du tror, at samvær med mange mennesker på en gang og lange netværkssessions giver mig energi, at det lader mig op. Der, hvor du ser det som en selvfølge, at jeg har lyst til at danse alene i et lokale fuld af fremmede mennesker. Og hvor du finder det yderst besynderligt, at jeg bliver hjemme en fredag aften for at læse en bog. 

Derfor, kære ekstroverte. Vær sød at tage et stille øjeblik og prøv at sætte dig i mit sted. Forstå, at selvom jeg nogle gange ligner dig, så er jeg ikke ligesom dig. Forstå, at jeg gerne vil være sammen med dig, jeg vil gerne forstå dig, men jeg beder dig derfor også om at gøre det samme med mig. Vid, at de timer jeg bruger med dig, kræver nogle timer i den ene eller den anden ende, men vid også, at jeg gerne gør det for dig. Lige så meget som du nyder at fortælle, lige så meget nyder jeg at leve mig ind i din fortælling.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]