Når man som veninde bliver en lystløgner

 Når man som veninde bliver en lystløgner

Den anden dag slog det mig, at jeg nogle gange ikke er ærlig over for mine veninder - sagt med andre ord, jeg lyver rent faktisk. Og nu jeg er ved at bekende mine synder, så var jeg ikke syg, da du fyldte 28, Dianna. Jeg havde bare lige købt Fifty Shades of Grey-bøgerne, og jeg kunne ikke komme ud af mit soveværelse – Undskyld!

Der er bare ikke altid, at der er plads til at være social på overskudskontoen, og plads til at skulle stå til rådighed, når mine veninder gerne vil have et kærligt og mere eller mindre velovervejet råd med på vejen. For nogle gange er den eneste, jeg vil kunne holde ud i mere end fem minutter mig selv og Mr. Grey… og nåh ja… Jax fra Sons of Anarchy (mums filifbaba, haps haps og pænt ja tak)

Hvad ville den ærlige veninde have gjort?

Min løsning er derfor at komme med en masse undskyldninger og hvide løgne om, hvorfor jeg ikke kan deltage. Jeg gør det nok mest for min egen skyld, da jeg på den måde ikke fremstår kedelig, men i virkeligheden er det jo ikke fair, hverken over for mine veninder eller mig selv.

Et eksempel fra det virkelige liv kan nævnes fra i torsdags, da jeg havde en aftale med min veninde. Bevares, jeg havde glædet mig, men da jeg efter arbejde trådte ind i min lejlighed, så ville lejligheden simpelthen ikke lukke mig ud igen – og hvad kan man så gøre?

Det ærlige menneske vil her se to muligheder: Sige sandheden, med fare for at såre sin veninde eller tage afsted velvidende om, at man vil være mentalt fraværende hele aftenen. Men en tredje mulighed, og den jeg desværre ofte har tyet til, kunne være at komme med en undskyldning eller en hvid løgn og aflyse aftalen.

Rens sjælen uden at gå i kirke

I min søgen efter at blive et bedre menneske, valgte jeg at sige tingene, som de var. Jeg var træt efter en lang dag og havde intet overskud, og jeg foreslog derfor, at vi skulle finde en anden dag. Straks jeg trykkede send, mærkede jeg den dårlige samvittighed og havde allerede planlagt en tur i kirken efterfølgende søndag for at få renset sjælen. Fem minutter efter fik jeg en besked retur “Helt sikkert – har det præcis på samme måde. God aften, søde". Længere var den ikke.

Så nemt og så lige til, præcis som det bør være. En opfordring herfra er altså at sige det med (k)ærlighed. Den gode veninde giver plads, men den gode veninde er også ærlig og fortæller, hvad hun har brug for

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]