“Siden hvornår er det blevet et tabu at søge kærligheden?"

Er du også for vattet til kærlighed?
© iStock

Du er i din søgen, som singlekvinde, efter manden i dit liv. Ham, som ikke bare giver dig en smule sommerfugle i maven, men som får dig til at føle "the whole fucking zoo”, og hvor følelsen er ​gengældt. Gengældt – husk det ord.

Du har været i din søgen længe, og du orker bare ikke mere. Du kan ikke forstå, hvorfor du gang på gang bliver såret. Du synes efterhånden, at det er ved at være din tur til at finde kærligheden, så du jagter den, og du jagter den for ​e-n-h-v-e-r​ pris. Men det er faktisk ikke kærligheden, du jagter, og det er lige netop dér, du begår fejlen, og opfører dig som en pussy.

Og den opførsel gør, at risikoen for at blive såret ikke længere bare er en risiko, men i stedet ​en garanti, som du alene har udstedt​. Og jeg er vidne til det.

Vi kvinder drømmer og fantaserer

Det starter med, at du begejstret fortæller om den her mand, som du har mødt til dine veninder – og jeg er en af dem. Jeg sidder nysgerrigt og lytter til, hvad du har at fortælle. Du kender ham ikke så godt endnu, men han virker rigtig sød. Det lover godt. Du kan ikke lade være med at fantasere om dig og ham sammen, og på dette stadie er det ikke seksuelt – det er alt det andet. Den han er, det han laver, hans interesser, fremtidsplaner og drømme, som matcher dine, og derfor kan du sagtens se det ske. Dig og ham sammen. Du kan slet ikke lade være med at forestille dig det. For det er det, vi kvinder gør. Vi drømmer og fantaserer om, når en bliver til to, og når to bliver til tre – når vi er i en søgen efter kærlighed, som du er​.

Og måske bliver det den her mand, som du skal leve resten af dit sammen med. Måske bliver det ikke. ​Som din veninde håber jeg altid på det første. For der er ikke noget, jeg ønsker mig mere, end at du finder kærligheden.

Men måske er den her mand, som du har mødt, kun ude efter noget uforpligtende sjov og ballade, og det er der jo heller ikke noget galt i. Så længe han melder klart ud, at det er præmissen, så du kan bakke ud. Problemet er bare, at det gør du ikke. For du er en pussy!

For du siger til ham, at du ikke tænker så meget over tingene, men tager dem, som de kommer, og at du bare synes, at det er hyggeligt at ses med ham. Og lige dér giver du ham invitationen til din gæsteliste – listen over mænd i dit liv, som bare kommer og går. Listen, der bliver længere og længere. Ikke fordi alle mændene er nogle idioter – mange af dem har jo rent faktisk meldt klart ud – eller fordi du ikke er sød og smuk og ikke har en masse at byde på, men fordi der er noget galt med det, ​du gør​. Du lyver!

Hvornår blev søgen efter kærlighed et tabu? 

Du tør ikke stå ved, at du er i en søgen efter kærlighed. Siden hvornår er det blevet et tabu? Og lige der stopper du din jagt på kærligheden for enhver pris, for hvad? Jagten på netop ​ham her​ for enhver pris.

Til mig, siger du, at du gerne vil se ham, fordi I har det hyggeligt. Hyggeligt... men hvad blev der af dit inderlige ønske om kærlighed – at en bliver til to og senere tre?

Når du fortæller mig, at du “kom til” at have sex med ham efter hans udmelding om ingen forpligtelser, forsvarer du det med “at det simpelthen er så lang tid siden, at du har fået noget”. Siden hvornår er det blevet en undskyldning for at spilde tid på en mand, som gør dig ked af det? Noget som du selv har givet ham fuld tilladelse til. Der er intet galt med at have sex for sexens skyld alene og få sit ugentlige eller månedlige seksuelle fix, men måske ikke med ham manden, som du allerede har forestillet dig en fremtid sammen med – og hvor det ikke er ​gengældt. Gengældelsen – det er jo for pokker den, som er allervigtigst i kærligheden.

Kære veninde. Bild ikke dig selv ind, at din jagt efter kærligheden altid mislykkes, hvis det i virkeligheden slet ikke er kærligheden, du jagter, ​men ham, som du har bildt dig selv ind, det skal være for enhver pris – selv at han ikke vil.​

Stå ved, at det er kærligheden, du søger – over for mænd og over for dig selv, som du gør det over for mig. Hvorfor? Fordi du fortjener den.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]