“Vi har valgt at leve sammen, men alligevel lever vi meget af tiden hver for sig”

Lisette og hendes kæreste
© Privatfoto

Nu er jeg blevet vant til det: at omstille mig.

Min kæreste, som jeg også er så heldig at kalde min forlovede, er professionel cykelrytter og har været det størstedelen af de år, jeg har været sammen med ham. Han har mange rejsedage, og han er sammenlagt væk halvdelen af året. Hans navn er Mads Pedersen, og han cykler for Trek-Segafredo.

Der er mange fordele og ulemper ved at have en kæreste, som er professionel cykelrytter. Vi går ikke op og ned af hinanden, og på den måde bliver vi ikke for vant til hinandens selskab. Vi får lov til at savne hinanden, og derfor sætter vi stor pris på de tider, vi har sammen – hvilket mange gange gør det mere specielt at være sammen. Vi ser frem til at se hinanden igen. Det er lidt ligesom en nyforelskelse hver gang.

Dog er det triste, at vi har valgt at leve sammen, men alligevel lever vi meget af tiden hver for sig.

Anderledes at være kæreste med et kendt ansigt

Vi har ikke en fast hverdag sammen, som giver tryghed og faste rammer. Vi oplever meget hver for sig, og der er derfor en masse, som jeg ikke er en del af i hans hverdag – og omvendt. I starten var det svært, at han var så meget væk samtidig med, at vi lige var flyttet sammen, og jeg følte, vi levede meget adskilt. Det var underligt, og jeg følte mig alene. Men det har gjort mig mere selvstændig, og jeg er efterhånden vant til hans rejsedage. Dermed ikke sagt at det ikke berører mig, for jeg vil selvfølgelig helst beholde ham hjemme, men samtidig ved jeg, at han tager afsted for noget, han brænder for.

Hans verden er meget anderledes end min, og det kan være svært at forstå det hele. I starten var det underligt at se interviews med ham i tv og læse artikler om ham. Pludselig var han et kendt ansigt i hans verden – en verden som jeg vel efterhånden også er blevet en del af? Det var, som om jeg ikke så min kæreste i tv’et men istedet en anden person, som jeg ikke rigtig kunne genkende. Men på den anden side tænker jeg, at han jo også tager sin ”arbejdsmaske” på, ligesom jeg gør på mit job. Jeg forstår ham. Men alligevel.

Hvordan er det  at have sin egen normale hverdag, imens kæresten tager ud på sit job og er en kendt person i offentligheden? Hmm… Det er anderledes. Meget! Det er underligt, at han pludselig dukker op i tv, og at mine kollegaer fortæller, at de så ham i TV2 Sport, eller når jeg går igennem min Facebook startside, hvor der dukker flere interviews op med ham. Mon ikke jeg snart burde være vant til det? I hvert fald er det mærkeligt at se ham i de situationer, fordi det jo ikke er sådan, jeg kender ham.

At være følelsesmæssigt distanceret

Noget af det der føles mest underligt kan være nogle af de udtalelser, han kommer med i fjernsynet, som jeg ikke havde nogen idé om, at han følte på den måde, eller at nogle ting foregår på den måde osv. Og det kan godt føles lidt mærkeligt, når jeg føler, at jeg kender ham så godt, som jeg gør. Jeg siger selvfølgelig ikke, at man altid ved alt om sin partner, for sådan er det nok aldrig.

Det er lidt det samme, som at han synes, det er spændende og måske anderledes at læse mine indlæg, fordi der er nogle tanker osv., som jeg udtrykker her – men som jeg ikke nødvendigvis udtrykker overfor ham. Nogle gange er det sikkert et valg, og nogle gange tænker jeg slet ikke over, hvis jeg ‘mangler’ at dele noget. Nogle gange er det jo også, fordi vi er væk fra hinanden, og når vi så igen ses, er de tanker jeg havde, som jeg nok gerne ville have delt, væk igen. Sådan er det jo også omvendt.

I bund og grund er det vel egentlig bare mærkeligt at kende en person så godt og personligt og så pludselig se dem som en offentlig person. For man kan jo ikke undgå at sætte en maske eller barriere op for at bibeholde lidt privatliv? Det ved jeg i hvert fald, at jeg ville gøre.

I vores hverdag har vi tid hver for sig, tid sammen, en masse ture til lufthavnen, hans cykelløb hist og her, hans daglige træning, hverdagsgøremål, mit job, min hest og vores fælles kat i vores fælles hus – men vi får vores hverdag til at hænge sammen. Lidt mere utraditionelt end mange andres hverdag.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]

 

Læs mere fra samme kategori