“1 ting, du (ikke) skal gøre for at finde ud af, om din flirt er vild med dig”

Sarah Østbjerg
Havde det været bedre bare at spørge? Ja. Ja, det havde det.© Woman

I sidste uge skrev jeg et indlæg, om at jeg ikke er ensom, fordi jeg er single. I denne uge har jeg spekuleret lidt over det der med at date og være en lille smule usikker på det hele. 

Kender du det der med at være mega meget i tvivl, om personen du nu engang er vild med, rent faktisk også er vild med dig? Dét kender jeg i hvert fald!

Helt ærligt, så har jeg gjort virkelig mange skøre ting i forsøget på at finde ud af det, og jeg vil allerede gerne nu konkludere, at det havde været bedre bare at spørge. Men hvorfor er det så svært at sige ”Jeg kan godt lide dig. Kan du også lide mig?”?

Måske er det på grund af frygten for at blive afvist. Når vi spørger direkte, så åbner vi os op og føler os på den måde endnu mere sårbare. Vi kan ikke længere gemme os – hverken for os selv eller den, vi dater. 

In the name of love...

En af de tydeligste episoder, jeg kan komme i tanke om lige nu, er fra i sommer. Jeg datede en fyr – han var virkelig sød, men han var også virkelig svær at læse.

En dag kører han mig hjem, efter vi har været på stranden. Han havde været ret fraværende, og jeg var blevet vildt i tvivl, om han overhovedet kunne lide mig. 

Da vi når hen foran opgangen til min lejlighed, siger jeg lidt henkastet, at han bare kan sætte mig af henne ved cykelstativet. Jeg havde selvfølgelig også fået min veninde til at sende mig en besked, da vi sad i bilen. Jeg ville gerne give ham indtryk af, at jeg var på vej videre. Jeg tror, jeg prøvede at gøre ham jaloux, for bare at få en eller anden form for reaktion. Og det fik jeg da også.

Men næste gang spørger jeg

Det var jo ret tarveligt og unødvendigt at lade, som om jeg var ligeglad og alligevel havde andre at ses med, når jeg i virkeligheden ret godt kunne lide ham og bare ikke turde spørge, hvad han følte.

I øvrigt var det en ualmindelig dum strategi, fordi jeg havde det SÅ dårligt med episoden i tre døgn, og da vi endelig sås igen, og jeg sagde undskyld, var hans eneste kommentar, at det havde han da ikke tænkt over. Haha, det kalder jeg karma!

Nu har jeg simpelthen lovet mig selv bare at være ærlig fremover. Både over for mig selv og over for den person, jeg dater. For hvis vi ikke kan fortælle hinanden, at vi er glade for hinanden, så er det altså spild af energi.

Læs med igen på torsdag, følg med på min Instagram, og tilmeld dig Womans nyhedsbrev, hvis du ikke vil gå glip af andre sjove indlæg og spændende artikler.

Sarah spekulerer

Sarah er praktikant på Woman.dk. Hun er 23 år. Hun elsker kaffe, croissanter og lange gåture med sine veninder, og så læser hun hellere en bog end ser en film. Sarah skriver om dating, sex og kærlighed.

Du vil (garanteret) også kunne lide